Çözüldü✓ En güzel monitör markası

Hacı uzun uzadıya konuşamam monitör mevzusu sıktı valla çok kişi soruyor. Ne icin kullanacağınız yazın. Mesela oyunsa ne oynuyorsunuz kaç saat oynuyorsunuz. Rekabetçi oynuyorsanız valorant, cs falan %70 rekabetçi %30 hikayeli mi? Veya tam tersi mi? Dizi, film izliyor musunuz? Detay verin ve bütçe belirtin. Ben size en iyi olduğunu düşündüğüm modeli veya modelleri paylaşayım. Hiç bir bilgi vermeden kafam karışık derseniz aynı şekilde devam edersiniz. Bırakın ben karar veriyim daha kolay olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oled başka bir segment bütçe sorunun yoksa Oled tabii kıyas etmek mantıksız.
Hocam genelde CS valo spıderman god of War GTA pes gibi oyunlar oynuyorum hikayali oyunlarda rekabetçi oyunlarda yani kısaca 14 15 k bütçe olabilir 2k düşünüyorum gibi

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1084031278.html Şu nasıl hocam

Son düzenleme:
rekabetçi tercihim değil. ips alacağım oledi çok gereksiz pahalı buluyorum yeni bir teknoloji zaten. hikayeli oyunları oynarım genelde aradığım şey zaten ips in mümkün olabildiğince en kaliteli sağlam renk kalitesi bütçe 15 bin 2k 27 inçlik öneriniz nedir acaba bana en uygun
Eğer 2K bir monitör için 15 bin lira verecek bütçeniz varsa en sağlıklısı bütçeyi artırıp oled almak olacaktır. Ömrüne, keskinlik durumuna vs. takılmayın çünkü görüntü kalitesi deneyiminizi çok ciddi şekilde iyileştirecek ve gözünüz keskinlik olayına kısa sürede alışacaktır.

İlle geleneksel panellere yöneleceğim diyorsanız da bu bütçede IPS'i eleyin ya da yazılımsal sıkıntıları sebebiyle biraz risk alıp G27-i Pro gibi miniled bir model bakın, geçen haftalarda 16 bin küsürlere kadar 9 taksitle alınabiliyordu.

Eğer VA tercih edecekseniz, tavsiye edilen AOC Q27G42XNE modeli tercih edilebilir. IPS sonrası çok hafif smearing ve görüş açıları kısmında üzebilir onun dışında renk ve kontrast ile tatmin eder. Açı konusunda panel düz olduğu için örneğin hafif sağa kayıp baktığınızda en soldaki renkler kararmaya başlıyor, benim en alışamadığım kısım bu olmuştu.

Açıların da daha iyi olduğu ve smearing'in neredeyse hiç olmadığı bir model istiyorsanız da Samsung G65B modeline mutlaka bakın derim. Curved olması sebebiyle açı olayını genel olarak çözüyor, IPS sonrası bile smearing farkedilmeyecek kadar hızlı bir paneli var. Parlaklık seviyesi, hoparlörü, smart işletim sistemi ile vs. çok güzel bir model.

Hocam genelde CS valo spıderman god of War GTA pes gibi oyunlar oynuyorum hikayali oyunlarda rekabetçi oyunlarda yani kısaca 14 15 k bütçe olabilir 2k düşünüyorum gibi

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1084031278.html Şu nasıl hocam
IPS için bu paralar saçma ama istiyorsanız Q27G4SRU alabilirsiniz.

IPS görüntü kalitesinde VA nın gerisinde kaldı. Fast va tercih etmen en mantıklısı. TV de bile VA panel kullanılıyor sebebi daha iyi görüntü kalitesi. IPS almak çok saçma vasat kontrast oranı ve IPS glow çekilmez.
va değer mi ki sağlam renkler için almaya ghosting problemi var diyorlar ayrıca yandan bakınca kararan tip yanlış hatırlamıyorsam bu

eğer bütçemi zorlayabilirsem belki olede yönelirim 15k dediğim maks yani eğer 15k da çok çok iyi model varsa alırımdan dedim şimdi 10 bin lira bandında iyi bir monitör alabilecekken oled almak değer mi yani bütçeyi gereksiz aşıyor oled piyasası

va değer mi ki sağlam renkler için almaya ghosting problemi var diyorlar ayrıca yandan bakınca kararan tip yanlış hatırlamıyorsam bu

eğer bütçemi zorlayabilirsem belki olede yönelirim 15k dediğim maks yani eğer 15k da çok çok iyi model varsa alırımdan dedim şimdi 10 bin lira bandında iyi bir monitör alabilecekken oled almak değer mi yani bütçeyi gereksiz aşıyor oled piyasası
Sağlam renkler sunuyor TV de Samsung, TCL, Sony VA kullanıyor boş yere kullanılmıyor bu panel. İyisi kaliteli oluyor kötüsünü ben önermiyorum zaten. Ghosting sorunu yaşamazsın rahat ol fast va en mantıklısı

Sağlam renkler sunuyor TV de Samsung, TCL, Sony VA kullanıyor boş yere kullanılmıyor bu panel. İyisi kaliteli oluyor kötüsünü ben önermiyorum zaten. Ghosting sorunu yaşamazsın rahat ol fast va en mantıklısı
Bilmiyorum valla hocam eski laptopumda va paneldi hafif yandan bakınca görüntü hüsrana uğratıyordu o kadar fiyatı az olsun takıntımda yok bilemiyorum yani

@TheDoguyy

Kontrastın genel görüntüyü etkilemediğini mi sanıyorsunuz yanılıyorsunuz renkleri de dahil direkt etkiliyor, sadece siyahları değil yani bilgin olsun.

Ips Glow her türlü olacak, belki az olacak denk gelir diye kendinizi kandırmayın. Atw polarizer veya Stw polarizer yok bahsi geçen bu modellerde ki olsaydı bile tamamen yok edip sıfırlamıyor görünümünü azaltıyor, bir elin parmağını geçmez zaten sayıları az sayıdalar.

Eskiler bilir EIZO ColorEdge serisinden bazı modeller vardı Retardation Film (TrueBlack) diye geçer atw polarizer kategorisinde benzer bir çözümdü veya NEC MultiSync serisinin bazı modelleri misal NEC PA271Q (Eskiden panel üreten üreticilerden Panasonic Panel kullanıyor bıraktılar artık üretmiyorlar), HP DreamColor serisi vesaire yani diyeceğim o ki IPS Glow'a katlanılmaz bu saatten sonra.

Son düzenleme:
günün sonunda bahsedilen aoc modelini alma kararı aldım. Alacağım muhtemelen çok uzun bir süre sonra çünkü şuanda yoğunlaştığım şey sistemi tamamıyla yenilemek uzun bir süreç ama aldıktan sonra fikrimi yazarım foruma.

Geri