250m^2 dükkan için modem - ağ sistemi tavsiye

Kyuzo

80+
Reaksiyon skoru
64
Bütçe
7000
Merhaba,

Dükkan tek parça 250m^2. Arada duvar yok Kartonpiyerli ayrılmış bölümler var. Modem dükkanın bir kenarından olacak bilgisayar yanında. Kurtarırsa tek modem tavsiyelerine, kurtarmaz diyorsanız ağ sistemi önerebilirsiniz. Dükkan ortalarına tavana asabilirim. Bütçe 6-7 bine kadar gidebilir. Wifi hızlı olmalı ve kopma olmamalı.

Merhaba,

Dükkan tek parça 250m^2. Arada duvar yok Kartonpiyerli ayrılmış bölümler var. Modem dükkanın bir kenarından olacak bilgisayar yanında. Kurtarırsa tek modem tavsiyelerine, kurtarmaz diyorsanız ağ sistemi önerebilirsiniz. Dükkan ortalarına tavana asabilirim. Bütçe 6-7 bine kadar gidebilir. Wifi hızlı olmalı ve kopma olmamalı.
Paraya kıyarım dersen bunu al parasının çok üstünde performansı olan bir set, geceleri ufak ek indirime de girebiliyor. Ne hız ne kapsama derdin olur onlarca cihazı da sorunsuz kaldırır.

Paraya kıyarım dersen bunu al parasının çok üstünde performansı olan bir set, geceleri ufak ek indirime de girebiliyor. Ne hız ne kapsama derdin olur onlarca cihazı da sorunsuz kaldırır.
Hocam pek bilmiyorum bunları. Sadece bunu alsam yeterli olacak mı yoksa modeme ek alınan bir şey mi bu?

Hocam pek bilmiyorum bunları. Sadece bunu alsam yeterli olacak mı yoksa modeme ek alınan bir şey mi bu?
Altyapın fiber ise sadece bu yeterli, birini ana modem birini sinyal genişletici olarak kullanabilirsin fiberde. Bakır altyapı (VDSL) ise ek olarak modeme ihtiyacın var.

modem olarak tplınk vx1800 oneırırım eger alt yapın vdsl ıse
Altyapı fiber hocam, teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Altyapın fiber ise sadece bu yeterli, birini ana modem birini sinyal genişletici olarak kullanabilirsin fiberde. Bakır altyapı (VDSL) ise ek olarak modeme ihtiyacın var.
Altyapı fiber hocam, yalnız 3 port var galiba kablolu çıkış için. Bana 3 bilgisayar bir de kamera için 4 çıkış lazım. Onu nasıl çözebiliriz?

Altyapı fiber hocam, yalnız 3 port var galiba kablolu çıkış için. Bana 3 bilgisayar bir de kamera için 4 çıkış lazım. Onu nasıl çözebiliriz?
switch alabilirsin tek gırışı brıden fazla çıkışa boler

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...t-101001000-mbps-masaustu-switch-1164885.html bu tarz urunler alabılırsın

İkisinden ikişer çıkış alabilirsin tüm bilgisayarlar aynı yerde değilse, veya basit bir port çoklayıcı da iş yapar:

Hocam bunu nasıl yapacağımı gösteren bir video filan var mı?

Hocam bunu nasıl yapacağımı gösteren bir video filan var mı?
Ana modeme normal şekilde ONT cihazından gelen ethernet kablosunu takıp modem arayüzünden kurulum yaparken sinyal genişletici moduyla başlatmayıp ISS nin size vereceği kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz lazım. O modele özgü videosu var mı bilmiyorum ama yapılacak iş benzer oluyor genelde.

Diğerini de aynı şekilde arayüzünden sinyal genişletici olarak kuracaksınız, ister iki cihazı ethernetle birbirine bağlayın ister Wifi yoluyla iletişim kurmalarını sağlayın arayüz bu konularda yönlendirir sizi.

Geri