Rtx 5070 mi 5060 ti 16 GB mi

5060 a 100 gb ram da taksan 5070 in işlem kapasitesine yetişemez, o ram i dolduran veriyi işleyecek işlem gücü yok 5060 da, vram ekran kartında hiçbir zaman temel kıstas değildir.

şahsi fikrim 9070xt derim çünkü 5060ti gibi kartların bant genişliği gerçekten çok az sen yapay zeka ile kartı zorladığın zaman bant genişliği hemen dolabiliyor buda kartın low fps sini ciddi miktarda etkiliyor oyun içinde bazen 200 fps alırken birden 100 lere düşebiliyorsun ve yapay kare ile 100 e düştüğünde aslında ham 20-30 fpslerde olduğun için gecikme sorunu yaşıyorsun 16gb vram var diye kalite dokuları arttırıp girmeye çalışınca özellikle bu senaryo yaşıyorsun ben şuanda 5060ti 16gb kullanıyorum ve hiç memnun değilim vram doldurmak için görüntü paketlerini fulleyip yapay zeka ilede fps arttrımak istediğimde akıcılıktan eser kalmıyor akıcılık istediğin zamanda Vram bir anlamı kalmıyor çünkü ozamanda özellikle hikayeli oyunlarda 6-8 gb Max Vram kullanıyor. Ben birde ara sıra yayın açıyorum Kartın çöktüğüne driver hatası verdiğine bile şahit oldum brodcast mesela karta %15-20 civarında yük bindiriyor ve kart %95 ve üzer bir kullanımda ise anlık fps düşüşü çok oluyor.

Geri