Bilgisayar kendi kendine donuyor ve reset atıyor.

onurcv05

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba,

Yeni bir setup yaptım. Donanım aşağıdaki gibi;

- MSI B840 Gaming Plus Wifi Anakart (BIOS Güncel)

- Goodram IRDM 5600MT/s CL36 2*16gb Ram (Anakartta 2. ve 4. Slotlarda Takılı EXPO Açık)

- ZOTAC RTX 3080ti Trinity OC Ekran Kartı (OC yapılmadı)

- Fury Renegade 2TB Gen4 SSD

- AMD Ryzen 7 7700 İşlemci (360mm Sıvı soğutma ile soğutuyorum)

- Rampage 750w 80+ Bronz PSU (12v 62,5a/3.3v ve 5v 20a)

Bu setuptaki sorun şu. Bilgisayarımı açtığımda bilgisayar ya windowsun loading ekranında kendi kendine reset atıyor ya da bu loading kısmını geçerse masaüstü geldiğinde ilk andan itibaren donup kalıyor ve belirli bir süre sonra reset atıyor. Atmazsa kendim kapatıyorum bazende. Ard Arda bazen 3-5 kez reset işleminden sonra kendine geliyor. Kendine geldikten sonra oyun falan oynuyorum herhangi bir sorun yok. İşlemci Ekran kartı Ram gibi donanımlarımın sıcaklıkları normal. Call of Duty MW3 gibi bir oyunda İşlemcim 60 Ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor. İşlemci ve RAM kombinasyonumu MemTest86 ile test ettim 0 hata. PSU ile ilgili olduğunu düşündüm elimde FSP Cannon 1300w bir PSU vardı onu taktım yine aynı sorun.

Benzer bir sorun ile karşılaşan oldu mu ?

Hocam geçenlerde benzer bir sorun yaşayan arkadaş vardı herkes donanımsal bir problem olduğunu söylüyordu ama problemin temel sebebi işletim sisteminde çıktı. eğer günün sonunda çözüme ulaşamazsanız güncel bir iso indirip bir format atmayı deneyin derim.

Hocam son çare onu deneyeceğim. Tüm donanım birbiri ile uyumlu ve kararlı çalışıyor başka bir sebep bulamıyorum. w10 yükleyip deneyeceğim birde

Hocam son çare onu deneyeceğim. Tüm donanım birbiri ile uyumlu ve kararlı çalışıyor başka bir sebep bulamıyorum. w10 yükleyip deneyeceğim b

ankart ve psu 3080ti için girşi seviyesi olmuyormu yani 3080 ti oyun sırasında anlık 450 500w sıcramaya yapabiliyor diye biliyorum

Hocam bende bunu düşünerek FSP 1300w PSU taktım. Oyun oynarken bir sorun yaşamıyorum zaten. Su gibi akıyor oyun ama ilk bilgisayarı açtığımda ya windows loading ekranında resetliyor yada loading ekranının geçiyorsa masaüstü ilk açıldığında donup kalıyor sonra reset atıyor. Donup kaldığı zaman bazen resette atmıyor. PSU da gücü kesip tekrar açıyorum PC'yi değişik bir sorun. Birkaç kez reset olayını tekrarlıyor sonra kendine geliyor PC.

Hocam bende bunu düşünerek FSP 1300w PSU taktım. Oyun oynarken bir sorun yaşamıyorum zaten. Su gibi akıyor oyun ama ilk bilgisayarı açtığımda ya windows loading ekranında resetliyor yada loading ekranının geçiyorsa masaüstü ilk açıldığında donup kalıyor sonra reset atıyor. Donup kaldığı zaman bazen resette atmıyor. PSU da gücü kesip tekrar açıyorum PC'yi değişik bir sorun. Birkaç kez reset olayını tekrarlıyor sonra kendine geliyor PC.
hocam siz ilk etapta bir format atın bi böyle deneyin genel kullanıcıların %90 windows kaynaklı olabilir eyer buda cüzüm olmasa tek ihtimal ankart kalıyor

Geri