Çözüldü✓ 9700x ile 7800x3d Arasında Kaldım Sizce hangisini Almalıyım?

Hocam Asus,MSI,Gigabyte ve Asrock doğal olarak daha güven veriyor BIOS konusunda. Asrock'ın son zamanlarda x3D işlemcileri yaktığına dair bir sürü reddit konusu olduğu için güvende hissetmek amacıyla eleyebiliriz. Kalan 3 markadan hiçbiri üzmez ama özellikle Asus istiyorsanız seçtiğiniz bütçelerde şu daha iyi bir seçenek olabilir https://www.akakce.com/anakart/en-u...us-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66156160.html Gen 5 SSD desteği mevcut. PCI 4.0 desteği var fakat PCI 3.0 4.0 veya 5.0 olması bir FPS kaybı yaşatmıyor endişelenecek bir durum yok yani.
Asusa gerek yok MSI veya Gigabyte da olur derseniz;
- https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html (Wifisiz modeli de var 7000 TL)
- https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-a-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1050178204.html (Bu model B850 Tomahawklarla birebir aynı model sadece Gen 5 SSD desteği yok.)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu arada 2x16 rame 4500 TL yazmışsınız da en azından 20 bin TL civarı o ramler.
Gemini yazdı hocam farkındayım piyasa analizi çok iyi değil yapay zekanın sanırım belirttim hatta. Anakart için Asus hem fikiriz fakat anlamadığım wifi olmayan model ortalama 1k daha uygun olması gerekirken düz b650 plus çok absürt fiyatlarda görüyorum. Sebebi popülerite mi yoksa ben mi bulamadım. Wifi ihtiyacım yok ethernet çekeceğim ek masraf olmasın diye. Neden Asus dersen soğutucu blokları önemli benim için çünkü PC 7 24 açık kalacak. Gen5 SSD sizin vesileniz ile eledim gen5 SSD tercihim kalmadı bu arada. Ekran kartı için marka araştırması da yapacağım

Bende 5700x3d var bu bile hala canavar gibi 7500x3d bence işini fazla fazla görür
Ama emülatör kullanacağım ve çoklu olacak. Minimum 5 hesap arkada emülatör açık olacak böyle bir faktör var hocam. Sadece valo CS oynayıp geçmeyeceğim yoksa tabii ki haklısınız

keşke bu fiyatlardan satılsa daha fahişş fiyatlarrr
Keşke

Gemini yazdı hocam farkındayım piyasa analizi çok iyi değil yapay zekanın sanırım belirttim hatta. Anakart için Asus hem fikiriz fakat anlamadığım wifi olmayan model ortalama 1k daha uygun olması gerekirken düz b650 plus çok absürt fiyatlarda görüyorum. Sebebi popülerite mi yoksa ben mi bulamadım. Wifi ihtiyacım yok ethernet çekeceğim ek masraf olmasın diye. Neden Asus dersen soğutucu blokları önemli benim için çünkü PC 7 24 açık kalacak. Gen5 SSD sizin vesileniz ile eledim gen5 SSD tercihim kalmadı bu arada. Ekran kartı için marka araştırması da yapacağım

Ama emülatör kullanacağım ve çoklu olacak. Minimum 5 hesap arkada emülatör açık olacak böyle bir faktör var hocam. Sadece valo CS oynayıp geçmeyeceğim yoksa tabii ki haklısınız

Keşke
B650 PLUS WİFİ 10k hocam. B650E-E modelinden daha güçlü fazları.

Tam sorunuzu anlayamadım ama.

irfancan Kahveci ile Messi arası bişey
😁

Hocam 32 Ram 5060 8GB bir kartla çok gereksiz olacaktır. Çoklu hesap dediğiniz durum ne kadar ram yiyor bilmiyorum tabi ihtiyaçsa olabilir. Ama eğer 32 ram ihtiyaç değilde rahat edeyim kafasındaysa 16 ya düşüp 5060Ti 16GB almanız bence daha iyi olacaktır. Birde 11.000 TL Gen 5 SSD hemde 1TB hiç gerek yok. Gen 4ün en iyi ssdleri 8000 civarı orta segment 6000. Buralardan ufak ufak tasarruf etmeniz 7800x3D alırken elinizi rahatlatacaktır. Parça seçimi biraz yanlış olmuş sanki herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
Hocam konuyu guncelledim. 16 GM ram ile başlayacağım 5060 ti geçiş yaptım dediğiniz gibi. Gen4 SSD hem fikir olduk. Geriye sadece marka model seçmek kaldı bir de anakart

Son düzenleme:
😁

Hocam konuyu guncelledim. 16 GM ram ile başlayacağım 5060 ti geçiş yaptım dediğiniz gibi. Gen4 SSD hem fikir olduk. Geriye sadece marka model seçmek kaldı bir de anakart
Marka model seçmelik bir durum yok hocam. 5060 Ti kartı 150w güç çeken soğutması çok basit bir kart. Her model aynı şekilde soğutur sadece en ucuzunu almanız gerekiyor. 27.000 TL Hepsiburada Satıcılı 6-9 Taksit seçeneği mevcut. Daha ne yapsın adamlar altın tepsiyle koymuşlar önünüze. Siz 30k ya 5060Ti bakıyorsunuz 2 3 k daha ekleyip 5070 alırsınız yani.

9700x daha serin çalışıyor soğutucu problemin varsa onu alabilirsin
7800x3d oyun için 9700x render için kullanılıyor genel olarak

Marka model seçmelik bir durum yok hocam. 5060 Ti kartı 150w güç çeken soğutması çok basit bir kart. Her model aynı şekilde soğutur sadece en ucuzunu almanız gerekiyor. 27.000 TL Hepsiburada Satıcılı 6-9 Taksit seçeneği mevcut. Daha ne yapsın adamlar altın tepsiyle koymuşlar önünüze. Siz 30k ya 5060Ti bakıyorsunuz 2 3 k daha ekleyip 5070 alırsınız yani.
Öyleyse dediğiniz gibi yapayım Asus takıntısı mecbur bırakacağız. Anakart konusunda da
MSI B650 GAMING PLUS WIFI 8.5k
Gigabyte B650 EAGLE AX 8k
Asus tuf gaming b650 plus wifi 10k en ucuz buldum. Burda aradaki 1.5-2k yı görmezden gelmeli miyim? Anakart konusunda opsiyon yapabilirim.

Öyleyse dediğiniz gibi yapayım Asus takıntısı mecbur bırakacağız. Anakart konusunda da
Asus tuf gaming b650 plus wifi 10k en ucuz buldum. Burda aradaki 1.5-2k yı görmezden gelmeli miyim? Anakart konusunda opsiyon yapabilirim.
Asus b650 plus biraz daha üst segment diğer kartlara göre. Onun dışında b650 eagle ax wifi msi b650 gaming plusa göre biraz daha iyi çünkü gen 5 ssd desteği var. B650 Gaming Plus alınmaz zaten ama MSI PRO B650A modeli derseniz o her türlü üstün faz değeri olarak ama buda gen 5 ssd desteklemiyor.

İndirim ile daha uyguna çözersin 7K lara düşebiliyor tek bi rakibi var oda colorful b650a-gha ama bios tarafı bir tık muamma. Bizzat B650 Tomahawkın aynısı ama çok daha ucuz.

Donanım olarak gen5 desteği harici attığım b650-a daha iyi gen5 normal oyun oynayan biri için gereksiz ve de onu soğutması zor minimum x870 aorus elite deki gibi bir soğutucu lazım ki performans düşmesin mümkün mertebe

Asus b650 plus biraz daha üst segment diğer kartlara göre. Onun dışında b650 eagle ax wifi msi b650 gaming plusa göre biraz daha iyi çünkü gen 5 ssd desteği var. B650 Gaming Plus alınmaz zaten ama MSI PRO B650A modeli derseniz o her türlü üstün faz değeri olarak ama buda gen 5 ssd desteklemiyor.
Hocam tavsiyeniz üzere gen5 SSD den vazgeçtim.

İndirim ile daha uyguna çözersin 7K lara düşebiliyor tek bi rakibi var oda colorful b650a-gha

Donanım olarak gen5 desteği harici attığım b650-a daha iyi gen5 normal oyun oynayan biri için gereksiz ve de onu soğutması zor minimum x870 aorus elite deki gibi bir soğutucu lazım ki performans düşmesin mümkün mertebe
Gen 5 SSD vazgeçtim hocam. Anakart bu model mutabığım. Teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,099
Üyeler
193,252
Son üye
M_odem
Geri