Beyler bugün yeni bir ram alıp pc ye taktım. Ancak hangi uygulamayı açarsam bir süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. Bios a girince böyle bir şey gördüm. Yeni taktığım ram g.skill için 30 derece gözükürken eski ram apacer de derece gözükmüyor. Ram kaynaklı çökme oluyor olabilir mi?
Anakart modelin nedir ? Düşük seviye sanırım 2666 limit koymuş.
Expo açıksa kapat öyle dene muhtemelen sorun çözülecektir.
Ramleri 2 - 4 portuna al çözülmezse.
Kağıt üzerinde cl16 3200mhz olsalar bile içindeki farklılıklardan dolayı aynı değerleri vermeyebiliyorlar bu da çakışma yapabiliyor.
sistem iki farklı markayı aynı anda yüksek hızda senkronize etmeye çalışırken tökezler(mavi ekran)
Sen ramlari 3200mhz çıkartıyorsun ama PCH limit ben 2666 mhz destekliyorum diyor.
Expo'dan manuel bir şekilde 2666mhz için ayarla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Eski ramlerinde hiç sıcaklığına bakıyor muydun ? belki sıcaklık sensörü yoktur o yüzden gözükmüyordur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Eskiyi çıkart yenisi kalsın sadece bakalım çökecek mi ? Çökmezse muhtemelen çakışma olmuyor
4 tane farklı ram kullandım pc de çalıştı, 2 ram farklı ram kullandım yine çalıştı sorun falan da yaşamadım oyunda oynadım farklı anakartlarla da denedim. Saçma sapan yanlış bilgilendirme yapmayınnnnnnnnn
4 tane farklı ram kullandım pc de çalıştı, 2 ram farklı ram kullandım yine çalıştı sorun falan da yaşamadım oyunda oynadım farklı anakartlarla da denedim. Saçma sapan yanlış bilgilendirme yapmayınnnnnnnnn