Moda tasarımı ve yerel yapay zekâda çift ekran kartı

İvy man

80+
Reaksiyon skoru
15
moda tasarım ve yapay zeka için am5 sistem topluyorum gigabyte x870 gaming wifi 6 ve kasa aldım ve toplamaya devam ediyorum ancak tasarım uygulamalarında yapay zekâda vram lazım olduğu için çift 3090 planlıyorum (bütçem bu kadar) 48 gb vram olur forumda baktım böyle bir konu bulamadım o yüzden açtım deneyen var mı veya teknik ve yazılımsal olarak iş görür mü ?
not: AI uygulamalarına göre sorun olmaz hızlı çalışır hatta ama yinede insanlardan destek almayı daha mantıklı görüyorum

moda tasarım ve yapay zeka için am5 sistem topluyorum gigabyte x870 gaming wifi 6 ve kasa aldım ve toplamaya devam ediyorum ancak tasarım uygulamalarında yapay zekâda vram lazım olduğu için çift 3090 planlıyorum (bütçem bu kadar) 48 gb vram olur forumda baktım böyle bir konu bulamadım o yüzden açtım deneyen var mı veya teknik ve yazılımsal olarak iş görür mü ?
not: AI uygulamalarına göre sorun olmaz hızlı çalışır hatta ama yinede insanlardan destek almayı daha mantıklı görüyorum
sizin toplam bütçeniz ne

Kullanmayı planladığın programlar nedir?
3D render tarzı işler yaptıracaksan vramler birleşmez ama çift ekran kartı olduğu için render süresi yarıya iner.
Seçtiğin anakart 2. ekran kartını tam performansında kullanamaz çünkü 1 adet x16 yuva mevcut diğerleri x4 hızında çalışıyor.
Ekran kartlarından tam verim alabilmen için 2 adet x16 yuva olmalı ve işlemci kısıtlarından ötürü de 2 adet x16 aynı anda kullanamazsın x8 x8 olarak iki ekran kartına bölüştürür. Bu şekilde performanstan fazla ödün vermeden işini görebilirsin.

@İvy man ayrıca PSU olarak en az 1200W veya tavsiyem olarak 1600W bir şey alman lazım sorun yaşamamak adına. 3090 ların maşallahı var elektriği yaz ayında spor yapan göbekli erkeğin su içmesi gibi içiyor.

Kullanmayı planladığın programlar nedir?
3D render tarzı işler yaptıracaksan vramler birleşmez ama çift ekran kartı olduğu için render süresi yarıya iner.
Seçtiğin anakart 2. ekran kartını tam performansında kullanamaz çünkü 1 adet x16 yuva mevcut diğerleri x4 hızında çalışıyor.
Ekran kartlarından tam verim alabilmen için 2 adet x16 yuva olmalı ve işlemci kısıtlarından ötürü de 2 adet x16 aynı anda kullanamazsın x8 x8 olarak iki ekran kartına bölüştürür. Bu şekilde performanstan fazla ödün vermeden işini görebilirsin.
harika eşim kullanıcak moda tasarım kısmında o yüzden pek bir şey diyemiyorum sadece düşük bütçeli güçlü hızlı bir şey yapmak istiyorum

100 k düsük butceli mi 100 k ya muq sistem dizilir hadi 50-60 k desen neyse
Yapay zeka vs. için 100K düşük bütçe malesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@İvy man bir de hocam kasa olarak ne aldınız? Çift 3090 sığması için oldukça büyük bir kasa lazım boy olarak.

harika eşim kullanıcak moda tasarım kısmında o yüzden pek bir şey diyemiyorum sadece düşük bütçeli güçlü hızlı bir şey yapmak istiyorum
https://www.akakce.com/power-supply...-1650-w-gen-5-0-atx-3-0-fiyati,638620058.html hocam bu A Bu tier arasıydı galiba @jombo bilir belki önceden 8-9 bin arasındaydı Şimdi uçmus biraz ama olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bütçe sorunu yoksa Corsair AX1600i bu işin zirvesidir. Eğer güncel standartlar ve biraz daha uygun fiyat önceliğinse sorduğun Enermax 1650W da gayet yeterli bir Tier A seçenektir. Bütçe önemi yoksa Corsair titanyum A+ enermax Gold A tier

Son düzenleme:
Geri