MCHOSE X9 Pro Kısa Süreli Kullanım Deneyimlerim

Kurou

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba, uzun uzun detaylara girmeden önce okumaya veya incelemeye üşenecekler için özet niteliğinde şunu yazayım.
Ürün beni fazlasıyla memnun etti. Cloud II S gibi kulaklıkları aratmadığını söyleyebilirim mikrofon ve ses kalitesi konusunda. 3800 lira civarına aldım ve bu fiyata bence tercih edilebilir.

Detaylara geçmeden önce ürünü 11 Nisan tarihinden beri kullanıyorum. Gaming.gen.tr üzerinden kargo dahil şekilde 3800 lira civarına almıştım. İncelemeyi okurken fiyatını da göz önünde bulundurmanızı rica ederim.
Şimdi gelelim detaylara...

1-Kutu İçeriği
*Kutudan iki set ped çıkıyor. Biri kumaş diğeri yarım deri tarzı bir şey fakat, İzmir sıcağında çok terleteceğini düşündüğümden kumaş olanıyla kullanıyorum.
*Ayrıca gayet uzun bir kablo, ve isterseniz type-c isterseniz usb-a olarak kullanabileceğiniz bir dongle çıkıyor.
*Ve tabii ki kulaklığın ve mikrofonun kendisi çıkıyor.
*Açıkçası kutu içeriğini bu fiyat klasına göre fazlasıyla dolu buldum.

2-Alışma Süreci ve Teknik Bilgiler
Kulaklığa V-Shape bir kulaklıktan(bas ve tizlerin biraz daha önde olduğu) geçmiştim. Bu yüzden kendi EQ ayarlarımı yaptıktan sonra fazlasıyla kolay şekilde alıştım. Ses kalitesinden çok kablosuz olmasına alışmam 2 gün kadar sürdü :D Eski kulaklığım kablosu sürekli masanın köşesine veya koltuğa takıldığından kabloyu düzeltmeye çok alışmıştım. Bu alışkanlığı bırakmam bir kaç gün sürdü.
Kulaklıkta 53mm Alüminyum sürücüler var ki bu yüzden de baslar aşşırı iyi hissettiriyor. 2000 mAh bataryası var ve harbiden uzun süre götürüyor. 100mm pedleri var, bu sayede kulağınız büyük olsa da rahat şekilde kaplıyor.

3-Kalite ve Rahatlık
Açıkçası ürünü aldığım sırada bu kadar iyi hissettirmesini beklemiyordum. Gerçekten oturaklı ve kaliteli hissettiren bir cihaz. Ve şekil duruyor abi şimdi ben şeklini çok beğendim kulaklığın.
Rahatlık olaraksa 6 saate yakın süre kafamdan çıkarmadığım vakitler olmasına rağmen kafamda ne bir baskı ne de bir ağrı oluştu. Bu belki daha kulaklık yeni olduğundandır tam emin değilim. Ancak fazlasıyla rahat ve iyi hissettirdiğini söyleyebilirim.

4-Şarj
*Kulaklığın en beğendiğim kısmı bu oldu desem yalan olmaz. Geldiğinden beri sadece 1 kere şarja taktım ki o da 3 gün önceydi. Ve kulaklığı günde en az 7-8 saat aktif kullanan biriyim.
*Kulaklığı RGB'leri açık şekilde kullanıyordum ilk 3 gün falan ama sonradan şöyle düşündüm, "Lan ben zaten bu ışıkları görmüyorum, kapatayım da şarjı yemesin." ve o vakitten beri ışıkları kapalı şekilde kullanıyorum.

5-Dongle ve Bluetooth Menzili
Metreyle ölçmedim ama evin odalarının ölçüleriyle kafamda kabaca bir hesap yapınca, Dongle ile 10-12 metreye kadar arada duvarlar koridor vesaire olmasına rağmen temiz bir şekilde sesi alıp iletebiliyor.
Bluetooth modunda ise telefonu bir yere bırakıyorum üst kat, balkon, evin diğer ucu bana mısın demiyor her türlü iyi şekilde iletiyor.

6-Ses Kalitesi
Dediğim gibi V-Shape bir kulaklıktan geçtiğim için beni fazlasıyla tatmin etti. Basların kalitesinden düşmeden sesleri iyi şekilde, çamurlaştırmadan ayırabiliyor ki bu da benim için yeterli. Oyunlarda ise fena şekilde iyi hissettirdi. Cloud II S kullandığım bir dönem olmuştu. Rekabetçi oyunlarda onu aratmadığını hatta şu an kulağım alıştığından mı bilmem daha iyi hissettirdiğini bile söyleyebilirim.
Müzik kısmında ise çoğunlukla rock, metal, rap ve elektro dinleyen biri olarak beni gerçekten tatmin etti.

7-Mikrofon Kalitesi
Beni fazlasıyla etkiledi desem yalan olmaz. Arkadaşlarımla sese girdiğim vakit arkadaşlarımdan da sesimin daha temiz ve iyi geldiğiyle alakalı geri bildirimler aldım. Sadece çok hafif bir dip ses oluyor(genelde karşı tarafa gitmiyor bile sadece kayıt aldığımda nadiren oluyor) mikrofonla hafif oynayınca düzeliyor kendi kendine.
Mikrofonla alakalı hoşuma gitmeyen tek kısım, pop filtresinin bana göre yeterli olmaması. Kulaklık ağzımdan 3 parmak uzaktayken bile ara sıra nefes alış verişimi alıyor (tabi bu benim biraz sesli nefes alıyor olmamdan da kaynaklanıyor olabilir :D). Ha böyle olunca birazcık daha uzağa iteliyorum mikrofonu ve sorun çözülüyor sesimi de iyi iletmeye devam ediyor.
Mikrofon testi ve mikrofon hakkında düşündüklerimi de buraya tıklayarak dinleyebilirsiniz. (Aynı videonun içinde yazılımını da gösteriyorum uygulamanın)

8-Yazılım
Yazılımı benim için alışması kullanması rahattı. En azından X9 Pro ile bir sorun yaşamadım. Mikrofonu test ettiğim kısımda aynı zamanda yazılımı da gösteriyorum zaten oradan bakabilirsiniz.

9-Genel Yorumlarım
Eğer benim gibi biraz daha eğlenceli ses tonlarını seviyorsanız bu kulaklık tercih edebileceğiniz kulaklıklardan biri. Ama eğer "yok kardeşim ben çok tryhard oyuncuyum bana tizler lazım" diyorsanız bunun yerine V9 Pro daha iyi bir tercih olacaktır(bu X9un tizleri kötü demek değil bu arada. sadece alüminyum kaplı sürücüleri yüzünden baslar biraz daha ön planda).
Kulaklığı 15 günde sadece bir kere şarja taktım ve bence bu süre inanılmaz.
Ses ve mikrofon kalitesi yakın fiyattaki diğer kablosuz cihazlara kıyasla fenasal derecede iyi.
3800 liralık fiyatıyla bence tercih edilebilir bir kulaklık.

VİDEODA BAHSETTİĞİM OTA TOOLLARI AŞAĞIDA BULUNUYOR. BU TOOLLAR MCHOSENIN KENDISI TARAFINDAN PAYLAŞILMIŞ YAZILIM GÜNCELLEMELERİDİR.

Ekler

• mchosex9profoto.webp
    mchosex9profoto.webp
    89.7 KB · Hit: 20
Ben de kullanıyorum gayet güzel kulaklık

2 ped çıkması güzel
Şuan sadece bu renk var stoklarda sanirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,109