Gravewormszr
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,586
Zaten kendini savunma ile dovus sporu arasinda fark var. Mevzu kendini savunma ise olabilecek tum durumlara karsilikli olmak lazim. Boks ilk darbeyi vurursan ise yarayabilir lakin rakip seni tutup bogusmaya baslarsa boksta ogrendiklerin bir ise yaramaz. Cunku ogrendigin durumdan farkli durum olur. Cogu mma dovuscusu tek spor dali uzerinden gitmez farkli teknikler farkli tarzda dovusur ama orada kural var bir yere kadar sokakta ise yok ringde bayilirsan mac biter sokakta ise bayilman bir sey degistirmez bu yuzden farkli dovus turlerini ogrenmek mantikli. Mumkunse direk kendini savunma odakli calismak daha mantikli.
Güzel kardeşim 15 sene boks eğitimi aldım. Ringe de çıktım, sokakta da bulundum. Boks'un ilk amacı ilk darbeyi atmak değildir, gelen darbeyi bloke etmektir. Bunda ustalaştığın zaman zaten gerisi geliyor. Brazilian jiu jitsu yerde işe yarar, Muay Thai daha ölümcül bir spor hiç gerek yok, Judo'da yere atabilirsen üstün gelirsin falan filan. Yani ya güreş ya da boks. Başka bir şeye gerek yok. Çok disiplinli olmak istiyorsan da karate.