Dövüş Sporu Tavsiyeleri

Aybars Han

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,701
selamlar gelecek dönem bir dövüş sporuna gitmek istiyorum. Kendimi koruyabilecek temel beceriye sahip olmak ve fiziksel olarak güçlenmek amacım diyebilirim. 1 80'im 65 kiloyum 14 yaşımdayım. Yaptığım kısa araştırmada başlamak için muay thai mantıklı geldi zira dövüşte bir çok uzuv kullanılıyormuş vs. tecrübesi olanların tavsiyelerini dinlemek isterim.

Yaşadığın şehirde hangisi varsa ona gidebilirsin. Bizim önerdiğimiz sizde yoksa, başka şehire taşınmak zorunda kalırsın. Küçük bir ilçe'de yaşıyorsan belki hiç biri yok.

selamlar gelecek dönem bir dövüş sporuna gitmek istiyorum. Kendimi koruyabilecek temel beceriye sahip olmak ve fiziksel olarak güçlenmek amacım diyebilirim. 1 80'im 65 kiloyum 14 yaşımdayım. Yaptığım kısa araştırmada başlamak için muay thai mantıklı geldi zira dövüşte bir çok uzuv kullanılıyormuş vs. tecrübesi olanların tavsiyelerini dinlemek isterim.
Kankam şimdiden başarılar bence muay thai git.Ama sana ekstra bilgi vereyim gelecek dönem demişsin gelecek döneme kadar biraz calisthenics çalışman çünkü yaşın 14 bu yaşta en en en etkili sonucu bu sporla alırsın bende senin yaşındayken uygulamıştım.Hem muay thai gidince biraz esnek olursun rahatlarsın bence ikisini bir arada götür.

Ben tam o yaşlarda tekvando yapmaya başladım öneririm

Boks'tan başka diğer dövüş sporları yalan dolan. Boks'a git, hem kendini savunmayı öğrenirsin, hem güçlenirsin, hem kondisyonun artar.

kesinlikle muay thai

Boks'tan başka diğer dövüş sporları yalan dolan. Boks'a git, hem kendini savunmayı öğrenirsin, hem güçlenirsin, hem kondisyonun artar.

Arkadaşa katılıyorum. Karate do ve boks eğitimi almış birisi olarak söylüyorum, bence de boks en iyisi. Aynı zamanda beslenme ve vücut geliştirmeye de önem verirsen tadından yenmez.

judo. dunya genelinde en iyi bircok ozel kuvvet yapar, putinin bile yaptigi spor, youtubeda namik ekin kanalinda judoyu kac kere anar, sinavlari vs cok basit, teknikler basit ve guclu. dunya genelinde en pratik ve en guclu dovus sanati sayilir yapmasida keyifli tecrubemden soyluyorum =D

Sokak ile ringin farki sokakta kural olmamasi ringde kural olmasi. Bu yuzden sokakta karsindaki insan kaybedecegini anladiginda bicak ceker veya kural disi kurtulmak icin elinden geleni yapar. Direk kendini savunma odakli egitim veren yerler varsa gitmen daha dogru. Yoksa muay thai iyi baslangic olur. Yerde dovusmeyi de ogrenmen lazim. Krav maga,brezilya jiujitsusu, judo, gures, direk mma odakli egitim veren varsa bu tip yerler de isine yarar. Sunu unutma filmlerdeki gibi 3 5 kisi gelsin doveyim mantigi ise yaramaz. Adamin cebinden cikaracagi bicak kavganin seyrini degistirir.

Sunu unutma filmlerdeki gibi 3 5 kisi gelsin doveyim mantigi ise yaramaz. Adamin cebinden cikaracagi bicak kavganin seyrini degistirir.

Bu dediğin ve saydığın sanatlar arasında dağlar kadar fark var zaten. :D Yazdığın bütün dövüş ve savunma sanatları ya yerde, ya da temassız. Adam akıllı bir boks öğrenirse 3 kişi rahat halledilir.

Benim o yorumuma da gülen spor cahilleri şu videoyu izleyebilir.

Bu dediğin ve saydığın sanatlar arasında dağlar kadar fark var zaten. :D Yazdığın bütün dövüş ve savunma sanatları ya yerde, ya da temassız. Adam akıllı bir boks öğrenirse 3 kişi rahat halledilir.

Benim o yorumuma da gülen spor cahilleri şu videoyu izleyebilir.

Zaten kendini savunma ile dovus sporu arasinda fark var. Mevzu kendini savunma ise olabilecek tum durumlara karsilikli olmak lazim. Boks ilk darbeyi vurursan ise yarayabilir lakin rakip seni tutup bogusmaya baslarsa boksta ogrendiklerin bir ise yaramaz. Cunku ogrendigin durumdan farkli durum olur. Cogu mma dovuscusu tek spor dali uzerinden gitmez farkli teknikler farkli tarzda dovusur ama orada kural var bir yere kadar sokakta ise yok ringde bayilirsan mac biter sokakta ise bayilman bir sey degistirmez bu yuzden farkli dovus turlerini ogrenmek mantikli. Mumkunse direk kendini savunma odakli calismak daha mantikli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,156
Üyeler
192,901
Son üye
Mali41
Geri