Parça Uyumu ve Seçimlerim Hakkında Görüşlerinizi almak isterim

Zbab

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar herkese,

Aşağıdaki parçalarla bir sistem toplamayı planlıyorum. Amacım CS2 ve Valorant gibi rekabetçi oyunlarda en üst düzey akıcılığı yakalamak, aynı zamanda RDR 2 ve GTA V gibi oyunları da yüksek ayarlarda oynamak. Parça uyumu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Ana Sistem (Gaming.gen.tr):
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500X3D (96MB L3 Cache avantajı için)
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC)
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5060 OC 8GB GDDR7
  • RAM: Crucial Pro 16GB (1x16GB) 6400MHz CL38
  • SSD: KLEVV Cras C715 1TB NVMe
  • Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB
  • Kasa/PSU: XPG Valor Mesh 650W 80+ White
Ekipman Tercihleri (İdefix / Harici):
  • Monitör: Lenovo Legion R25f-30 (24.5" / 320Hz / 0.5ms)
  • Klavye: SteelSeries Apex 3 TKL
  • Kulaklık: Havit Gamenote H2002P
  • Mouse: Razer Orochi V2

1. 16GB RAM'in az olduğunu düşünenler olacaktır Bütçeyi şu an için 320Hz monitöre ve kaliteli ekipmanlara ayırmayı daha mantıklı buldum.
  2. Neden RTX 5060? Yeni mimari avantajı ve DLSS 5 desteği gibi güncel teknolojiler için bu kartı seçtim
  3. Son attığım foruma gelen cevaplar doğrultusunda böyle bir sistemin en mantıklısı olacağına karar verdim
  4. Sizce bu bütçe dağılımı (ekipman odaklı gitmek) mantıklı mı? Önerilerinize açığım.

reisim 8 gb ekran kartı alınmaz bütcen ne kdr bilmiyom ama https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-9500f-rx-9060-xt-a620m-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html bu linkteki sisteme bütcen uygunda tavsiye ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.gaming.gen.tr/urun/3663...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ bunuda tavsiye ederim sadece ssd değiştir 1tb yap yeter sana bide bu nvidia ekran kartı diğer linkteki amd
Tavsiyen için sağol
Reis dediklerin kafama çok yattı ama ben full setup'ı 60-63k'ya falan kurmaya çalışıyorum
Yani işin içine monitör klavye mouse kulaklık falan da girince bütçemi aşabilir gibime geldi
Ayrıca Monitörü 320hz almam gereksiz abartıya mı kaçar
Bütçem göre Başka sistem önerilerin varsa dinlemek isterim

Son düzenleme:
Tavsiyen için sağol
Reis dediklerin kafama çok yattı ama ben full setup'ı 60-63k'ya falan kurmaya çalışıyorum
Yani işin içine monitör klavye mouse kulaklık falan da girince bütçemi aşabilir gibime geldi
reis 320hz monitör zaten sistem parası :D git 180 hz 200hz lik asus monitör al 5-6k yeter sana bide logitech g305 mouse al bende ar şuan baya iyi 5-6 ay da bir pil değiştiriyom o kadar klayeyide sen seç ben pek bilmiyom klavyeleri toplam 63-64k ya dizersin bunları sistemle beraber
hayırlı olsun şimdiden

Selamlar herkese,

Aşağıdaki parçalarla bir sistem toplamayı planlıyorum. Amacım CS2 ve Valorant gibi rekabetçi oyunlarda en üst düzey akıcılığı yakalamak, aynı zamanda RDR 2 ve GTA V gibi oyunları da yüksek ayarlarda oynamak. Parça uyumu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Ana Sistem (Gaming.gen.tr):
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500X3D (96MB L3 Cache avantajı için)
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC)
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5060 OC 8GB GDDR7
  • RAM: Crucial Pro 16GB (1x16GB) 6400MHz CL38
  • SSD: KLEVV Cras C715 1TB NVMe
  • Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB
  • Kasa/PSU: XPG Valor Mesh 650W 80+ White
Ekipman Tercihleri (İdefix / Harici):
  • Monitör: Lenovo Legion R25f-30 (24.5" / 320Hz / 0.5ms)
  • Klavye: SteelSeries Apex 3 TKL
  • Kulaklık: Havit Gamenote H2002P
  • Mouse: Razer Orochi V2

1. 16GB RAM'in az olduğunu düşünenler olacaktır Bütçeyi şu an için 320Hz monitöre ve kaliteli ekipmanlara ayırmayı daha mantıklı buldum.
  2. Neden RTX 5060? Yeni mimari avantajı ve DLSS 5 desteği gibi güncel teknolojiler için bu kartı seçtim
  3. Son attığım foruma gelen cevaplar doğrultusunda böyle bir sistemin en mantıklısı olacağına karar verdim
  4. Sizce bu bütçe dağılımı (ekipman odaklı gitmek) mantıklı mı? Önerilerinize açığım.
Hocam kesinlikle XPG Valor 750w GOLD olan kasayı seç haricindeki Kasa parçaları okeydir. Monitör olarak lenovonun o modeli ne kadar başarılı bilmiyorum hocam ama Ms değeri bence kötü. 0.5 Ms MPRT= 2-2.5 Ms GTG ye tekabül ediyor. 1Ms GTG bir monitör alsan daha iyi olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiyen için sağol
Eğer 16 gb ekran kartlı bir sistem istiyorsan kesinlikle şunu al hocam. https://www.gaming.gen.tr/urun/7977...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ (2000 TL KLAVYE HEDİYELİ)
ÖZELLEŞTİRMELER:

- Anakartı B650M-R yap
- SSD yi Lexar NQ790 1TB
- Kasayı XPG Valor 750W Gold şeklinde alabilirsin. Ama 16 GB ekran kartı demek 27 inç 2k monitör alman gerekiyor yoksa 16 gb ekran kartının pek bir manası kalmıyor hocam. KTC H27T22C alabilirsin ama bütçen ne kadar izin verir bilemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,889
Son üye
tars
Geri