Ryzen 7 7800x3d Anakart Önerisi

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
25000
9070xt ekran kartı olan ve ryzen 7 7800x3d ile sistem kurucam anakart önerisi istiyorum bütçe max 25 diyebilirim pek bilmiyorum anakart piyasalarını en az 5 yıl beni götürsün desem saçma mı olur bilmiyorum.

9070xt ekran kartı olan ve ryzen 7 7800x3d ile sistem kurucam anakart önerisi istiyorum bütçe max 25 diyebilirim pek bilmiyorum anakart piyasalarını en az 5 yıl beni götürsün desem saçma mı olur bilmiyorum.
Orta üst düzey b650 ve b850 ler bile işini görür. Takribi 10k civarı bütçe yeterli olacaktır en düşük modellerini almadığın müddetçe x870ler de işini görür. Sadece sistem parçalarınla uyumlu olup olmadığını kontrol et yeter. Bunun için siteler vardı galiba

Orta üst düzey b650 ve b850 ler bile işini görür. Takribi 10k civarı bütçe yeterli olacaktır en düşük modellerini almadığın müddetçe x870ler de işini görür. Sadece sistem parçalarınla uyumlu olup olmadığını kontrol et yeter. Bunun için siteler vardı galiba
pek anlamam bilgisayarlardan bu yüzden 25 bine son seviye bir anakart alıp 5-10 yıl boyunca sorunsuz kullanma kafasındayım kimisi carbonlu mesela kimisi soğutucu bölmeleri olanlar vesaire vesaire

pek anlamam bilgisayarlardan bu yüzden 25 bine son seviye bir anakart alıp 5-10 yıl boyunca sorunsuz kullanma kafasındayım kimisi carbonlu mesela kimisi soğutucu bölmeleri olanlar vesaire vesaire
Hocam B850 anakart bile sizi çok çok uzun süre götürecektir. Ancak ben daha da iyisini istiyorum diyorsanız üstteki x870 alınabilir. Tercihinize kalmış bi konu.

Birkaç yıla am6 ya geçilecek zaten o yüzden en üst segment anakart lazım değil sana, hele hele ekran kartın 5090 işlemcin 9850x3d değilken bu fiyatta bi anakart alman pek akıl kârı olmaz. Boşa harcayabilecek bütçen varsa tabii ki alabilirsin ama ihtiyacın yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yukarıda attıkları x870 eğer fazla bütçe hatcayacaksan ziyadesiyle götürür seni. Şu anda bende satılık msi b650m anakart var o bile fazla fazla yeterli olur

Üst seviye bir anakartla Low seviye bir anakartin ömrü aynı vasat bir anakart almadığını sürece sorunsuz bütün am5 islemcileri takarsın sıkınti yaşamadan kullanirsin.İşlemci ile anakartin çok alakasız kalır bir anakarta 25K verirsen ki o anakartlardaki özelliklerin yarisindan fazlasini kullanmayacaksin. Attığım X870 Aorus Elite dopdolu anakart sana çok fazla bile gelir istersen düşeriz daha kayıp pek vermeden.

Son düzenleme:
Bence o kadar anakarta vermeyin ben gigabyte x870 aorus kullanıyorum memnunum yanınada 9800x3d of fıstık combo

25K'lık anakarta 7800x3d takılmaz. X870 Aorus + 9800x3d çekin fazla iyi kombo.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,652
Üyeler
195,103
Son üye
SaintCommunity
Geri