Çözüldü✓ PC ACILMIYO BIOSA ATIYOR

lux739

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
89
Valodaydım, arkada da c diskinden d diskine dosya aktarıyordum bi anda pc dondu bu hatayı verdi
IMG_4609.webp

devaminda bios menusune atti ve bios menusunde de m2 ssd gozukmuyor. Ne yapacagım acil yardim ltfn
IMG_4610.webp

ÇÖZÜM : Statik elektrik boşalttım düzeldi.

Son düzenleme:
Tahmin edeyim windowsunuz M2 SSD'ye kurulu. SSD görünmediği için bilgisayar boot edememiş. Türk usulü bi sök tak yapalım hocam.

Tahmin edeyim windowsunuz M2 SSD'ye kurulu. SSD görünmediği için bilgisayar boot edememiş. Türk usulü bi sök tak yapalım hocam.
image.webp

ekran kartinin altında kalıyo ssd yeri, cok ugrastırcak ya durduk yere of

Valodaydım, arkada da c diskinden d diskine dosya aktarıyordum bi anda pc dondu bu hatayı verdi Alıntıyı görüntüle
devaminda bios menusune atti ve bios menusunde de m2 ssd gozukmuyor. Ne yapacagım acil yardim ltfn
Alıntıyı görüntüle
Ssd lock ihtimaline karşı ilk önce pc yi kapayıp arkadan psu şalterini indirip 5-10 dk beklerken arada pc açma kapama düğmesine bas tekrar çalıştır. Olmadıysa eski yöntem görülmeyen ssd yi kasadan çıkartıp varsa başka sokete yoksa bi kere ssd olmadan başlatıp sonra tekrar takarak başlatmayı deneyin.

Pcyi komple kapadım, psuyu da kapadım sonra kasanın guc tusuna 30 saniye bastım duzeldi, kısaca statik elektrik bosalttim duzeldi

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
Hocam ya sistem dosyalarında bi bozukluk ya disklerin çakışması ya da diskin arızalanmıştır. Arıza olduğunu sanmıyorum çözeriz problemi. Çıtır uğtaştıracak sadece. Şu an windows başlamıyor değil mi? Güvenli modda başlayabiliyorsa cmdden bi sfc /scannow yapmakta fayda olabilir.

Ssd lock ihtimaline karşı ilk önce pc yi kapayıp arkadan psu şalterini indirip 5-10 dk beklerken arada pc açma kapama düğmesine bas tekrar çalıştır. Olmadıysa eski yöntem görülmeyen ssd yi kasadan çıkartıp varsa başka sokete yoksa bi kere ssd olmadan başlatıp sonra tekrar takarak başlatmayı deneyin.
aynısı benimde başıma geldiydi 3 ssd yide pc görmüyordu sonra kndi düzeldiydi 1 2 gün sonra
CMOS sıfırlayın
tesekkur ederım hepınıze

Geri