Ekran kartı oyunda 78 dereceye çıkıyor

ventus msi ın en dandik modeli bende 4060 ti 16 gb ventus 2x var oda 82 lere çıkıyordu undervolt ile 70 derrecelerde aynı performansında kullanıyorum bu seri böyle 82 de o kadar abartı bi sıcaklık değil bu arada normalden fazla sadece kartta bi sorun yok nebi akgün ün undervolt rehberini izleyin deneye deneye yaparsınız

RTX 5070 MSI Ventus 2X OC ekran kartını kullanıyorum ve oyunlarda 78 derecelere kadar çıktığını görüyorum, Steam'in kendi display seçeneğinden görüyorum bu sıcaklıklar normal mi bir sıkıntı olur mu?
Hocam öncelikle msi'ın ventus modeli soğutması kötü olan bir model zaten ama bundanda önemlisi kasanın airflowu çok kötü ekran kartının hemen altındaki kısma 2 adet reverse koyman lazım. Yandaki fanlar da içeri hava üflemeli üsttekiler ve tekli olan dışarı atmalı.

Egzoz fanında pay varsa gevşetip hafif aşağı alabilirsin sonra da bi furmark yap 3 4 derece fark etmesini bekliyorum eskisine göre
hocam furmark kurmadımda oyun içi test ettiğime göre aynı hatta 1-2 derece daha yüksek sıcaklık alıyorum battlefield 6 da nasıl oluyor anlamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öncelikle msi'ın ventus modeli soğutması kötü olan bir model zaten ama bundanda önemlisi kasanın airflowu çok kötü ekran kartının hemen altındaki kısma 2 adet reverse koyman lazım. Yandaki fanlar da içeri hava üflemeli üsttekiler ve tekli olan dışarı atmalı.
hocam alta koyacağım fanda içeri mi üflemeli havayı anlamadım

hocam furmark kurmadımda oyun içi test ettiğime göre aynı hatta 1-2 derece daha yüksek sıcaklık alıyorum battlefield 6 da nasıl oluyor anlamadım

Evet alta koyacağın 2 yada 3 fan ne kadar sığıyosa artık içeri hava üfleyecek ve yandakilerde içeri üfleyecek. Kasanın üstündekiler ve tekli olan dışarı üfleyecek.

Kasanın önlü arkalı fotoğrafını attım bakın bi arkadaşlar battlefield 6 da daha yüksek sıcaklık alıyorum nasıl olabiliyor bu

.

.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    790.7 KB · Hit: 10
  • image.webp
    image.webp
    808 KB · Hit: 8

Fan devirlerinin gpu sıcaklığına göre değişmesi meselesini yaptın mı hocam

Fan devirleri ni gpu sıcaklığına göre değişmesi meselesini yaptın mı hocam
onu nasıl yapacağım hocam

https://amzn.eu/d/02b61RNh bu fanı alayımmı kasaya takmak için işe yarar mı?

hocalarım bakar mısınız yorumunuza göre alacağım

Güzel fan ama kontrolcü istiyor mü ayrıca bak(bazı firmalar kontrolcü istemesine rağmen koymuyor) hocam fiyatı makul kullanmadım ama değerler kağıt üstünde güzel.

Bios fan ayarlarında HARDWARE monitöree gel chasis fan (1 2 3 yazabilir fark etmez) bölümüne gel source kısmını cpu-cpu packageden gpu olarak ayarla ona da sese sıcaklığa göre değer ver. Optimuk ses ve devir değerini bulmak için fan control uygulamasını da kullanabilirsin. Sesi çok gelirse değer düşür kendi devrine karar ver.
onu nasıl yapacağım hocam

https://amzn.eu/d/02b61RNh bu fanı alayımmı kasaya takmak için işe yarar mı?

hocalarım bakar mısınız yorumunuza göre alacağım

Güzel fan ama kontrolcü istiyor mü ayrıca bak(bazı firmalar kontrolcü istemesine rağmen koymuyor) hocam fiyatı makul kullanmadım ama değerler kağıt üstünde güzel.

Bios fan ayarlarında HARDWARE monitöree gel chasis fan (1 2 3 yazabilir fark etmez) bölümüne gel source kısmını cpu-cpu packageden gpu olarak ayarla ona da sese sıcaklığa göre değer ver. Optimuk ses ve devir değerini bulmak için fan control uygulamasını da kullanabilirsin. Sesi çok gelirse değer düşür kendi devrine karar ver.
hocam siparişi verdim ve şuanda kasamdaki fanları ayarlamak için biosa girdiğimde videodaki gibi seçenekler çıkmadı bende anakartım asus tuf sadece pwm ve dc mode arasında seçim birde fan hızları çıktı hepsini full speed ve pwm mod yapıp çıktım

Geri