Testonun yüksek olması için çok fazla etken var, güneş ışığı görmek vitamin eksiğinin olmaması spor yapman aşırı fazla istimna yapmaman bunlara örnek olabilir. Bundan başka garip gelebilir fakat ruh halin ve dinlediğin müzik dahi testonu düşürür.
Normal bir insan gibi yaşar, genel olarak sağlıklı bir beslenme yaparsan (aman efem bu gün 50 gram protein aldım yandım! aman efem bu gün 250 kalori fazla tüketmişim bittim! değil de ortalama civarlarda takılabilirsen. Bu gün 25 gram protein eksik alırsan vücut zaten onu tamamlayabiliyor ya da tolere edebiliyor, bu gün 2000 kalori ile kilo verebilen birisi bir süre sonra 1000 kaloriye alışırsa 2000 kalori ile kilo almaya başlar vesaire) hüzünlü müzikler dinlemeyip spor yaparsan zaten teston normal bir insanın üstünde olacak.
Diyorsan ki testom uçsun, bunun için uzun soluklu bir şekilde bunları yapman lazım, farklı şeyler de yapman lazım oralara girmek istemiyorum.
Boyun uzaması büyük oranda genetik fakat, sağlık tavsiyesi olmamakla beraber: Sprint koşuları, zıplama barfikse asılı kalma gibi egzersizler boyu uzatabilir.