Spor ile ilgili tüm sorularınızı cevaplıyorum

AlpagutSF

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar şuanda her ne kadar işim gereği fonksiyonel idmanlar yapıyor olsamda uzun zamandır vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorum. Şu tozu mu kullanayım bu tozu mu kullanayım dışında diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum, kardiyo da koşayım mı yürüyeyim mi o hareket mi bu hareket mi vesaire gibi tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

Protein tozu zararlımı 15 yaşında kullansam boyumla alakalı problem yaşarmıyım?

Protein tozu zararlımı 15 yaşında kullansam boyumla alakalı problem yaşarmıyım?
Protein tozu aşırı kullanımda bir takım sindirim ve böbrek sorunları yapsa da genel olarak tüketmende bir sakınca yok. Zaten çok kimse kullanıyor
Boy konusuna gelecek olursak boyunun uzaması için zaten protein tüketmen gerekiyor, fakat bu proteini besin değeri daha yüksek olan et veya tavuk ile karşılaman daha mantıklı olur.
Boy için büyüme hormonunu arttıracak egzersizler yapabilirsin.
Sağlık tavsiyesi değildir :)

Testo yüksek olması ve uzamak için neler yapılmalı? Beslenme olabilir hareket olabilir.

Spora baslamak isteyen birine tavsiye. Ne yapmalı? (Amac fit olmak forma girmek kilo:Normal

Testo yüksek olması ve uzamak için neler yapılmalı? Beslenme olabilir hareket olabilir.
Testonun yüksek olması için çok fazla etken var, güneş ışığı görmek vitamin eksiğinin olmaması spor yapman aşırı fazla istimna yapmaman bunlara örnek olabilir. Bundan başka garip gelebilir fakat ruh halin ve dinlediğin müzik dahi testonu düşürür.
Normal bir insan gibi yaşar, genel olarak sağlıklı bir beslenme yaparsan (aman efem bu gün 50 gram protein aldım yandım! aman efem bu gün 250 kalori fazla tüketmişim bittim! değil de ortalama civarlarda takılabilirsen. Bu gün 25 gram protein eksik alırsan vücut zaten onu tamamlayabiliyor ya da tolere edebiliyor, bu gün 2000 kalori ile kilo verebilen birisi bir süre sonra 1000 kaloriye alışırsa 2000 kalori ile kilo almaya başlar vesaire) hüzünlü müzikler dinlemeyip spor yaparsan zaten teston normal bir insanın üstünde olacak.
Diyorsan ki testom uçsun, bunun için uzun soluklu bir şekilde bunları yapman lazım, farklı şeyler de yapman lazım oralara girmek istemiyorum.
Boyun uzaması büyük oranda genetik fakat, sağlık tavsiyesi olmamakla beraber: Sprint koşuları, zıplama barfikse asılı kalma gibi egzersizler boyu uzatabilir.

hocam 4 yıl önce sporda sol omzumu sakatladım gecmeyen agrı var hala doktora gidince de ilgilenmiyolar spora baslamak istiyorum tekrardan ama sence baslamali miyim

Spora baslamak isteyen birine tavsiye. Ne yapmalı? (Amac fit olmak forma girmek kilo:Normal
Bu gün saat 22:31 bu gün başlayamayacağın için yarın başlamanı öneriyorum :)

Çok kaslı olmak ciddi bir süreç ve yüksek karbonhidratlı bir beslenme gerektirir, zaten bu uzun süreçte beslenme düzenini iyice oturtup yakın zamanda beslenmeni ona göre dizayn edersin.
Şuan karbonhidrat ağırlıklı beslenmen ve normal alman gereken kalori miktarından 300-500 kalori fazla alman sana yeter.

Hareketlere gelecek olursak, ilk 2-3 hafta fullbody programları veya üst-alt ile vücudunu alıştırmanı ve hareketlerin mantığını kavraman lazım.

Bundan sonra seçtiğin hareketlerde ustalaşmak için 3-4 set civarı programında ki hareketleri yapmalısın. Tükenişe gitmek veya bunun ötesine gitmek için henüz erken. Şuan spora başlayıp hareketleri öğrenmeye çalışır, efor sarf edersen gerisi gelecektir. Kasmadan başla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam 4 yıl önce sporda sol omzumu sakatladım gecmeyen agrı var hala doktora gidince de ilgilenmiyolar spora baslamak istiyorum tekrardan ama sence baslamali miyim
SAĞLIK TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Zamanında 95 kilogramdım kardeşimle yastık savaşı yapıyorduk :) Yastıkla kellemi alınca gerçekçi olsun diye yatağa zıpladım o gün omuzum vücudumun altında kaldı ve çıtlayıp hasar gördü, 2-3 ay civarı minimum kullanım vesaire yaptım fakat etki etmedi. Lateral Raise ve Press hareketlerine başlayınca omuz ağrım yavaş yavaş geçti ve sonunda bitti. Ben o zamanlar 2 senedir spor yapıyordum lateral raise formum düzgün olduğu için sıkıntı olmuyordu fakat bu gün ki bilgimle sana press yapmanı öneriyorum.

Aynı şekilde omuzunda sakatlık olan bir arkadaş da kabloda omuz esnetme (sağa sola yukarı yaptıklarımız var biliyorsundur diye ümid ediyorum.) hareketleri ile iyileşti.

Çatlak ayağımın ağrısını da egzersizlerle geçirmiştim.

Kasları bir süre kullanmayınca, kaslar iyileşemiyor. Bir süre dinlendikten sonra kasları yavaş yavaş ısındırmak gerekiyor.

Bu gün saat 22:31 bu gün başlayamayacağın için yarın başlamanı öneriyorum :)

Çok kaslı olmak ciddi bir süreç ve yüksek karbonhidratlı bir beslenme gerektirir, zaten bu uzun süreçte beslenme düzenini iyice oturtup yakın zamanda beslenmeni ona göre dizayn edersin.
Şuan karbonhidrat ağırlıklı beslenmen ve normal alman gereken kalori miktarından 300-500 kalori fazla alman sana yeter.

Hareketlere gelecek olursak, ilk 2-3 hafta fullbody programları veya üst-alt ile vücudunu alıştırmanı ve hareketlerin mantığını kavraman lazım.

Bundan sonra seçtiğin hareketlerde ustalaşmak için 3-4 set civarı programında ki hareketleri yapmalısın. Tükenişe gitmek veya bunun ötesine gitmek için henüz erken. Şuan spora başlayıp hareketleri öğrenmeye çalışır, efor sarf edersen gerisi gelecektir. Kasmadan başla

SAĞLIK TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Zamanında 95 kilogramdım kardeşimle yastık savaşı yapıyorduk :) Yastıkla kellemi alınca gerçekçi olsun diye yatağa zıpladım o gün omuzum vücudumun altında kaldı ve çıtlayıp hasar gördü, 2-3 ay civarı minimum kullanım vesaire yaptım fakat etki etmedi. Lateral Raise ve Press hareketlerine başlayınca omuz ağrım yavaş yavaş geçti ve sonunda bitti. Ben o zamanlar 2 senedir spor yapıyordum lateral raise formum düzgün olduğu için sıkıntı olmuyordu fakat bu gün ki bilgimle sana press yapmanı öneriyorum.

Aynı şekilde omuzunda sakatlık olan bir arkadaş da kabloda omuz esnetme (sağa sola yukarı yaptıklarımız var biliyorsundur diye ümid ediyorum.) hareketleri ile iyileşti.

Çatlak ayağımın ağrısını da egzersizlerle geçirmiştim.

Kasları bir süre kullanmayınca, kaslar iyileşemiyor. Bir süre dinlendikten sonra kasları yavaş yavaş ısındırmak gerekiyor.
evet hocam kesinlikle dinlenmeyle geçmiyor başlamayi düşünüyorum tekrardan ama bende de press yaparken acı oluyor press hareketlerde hafif kilo tercih edeceğim bakalım deneyeceğim teşekkürler

evet hocam kesinlikle dinlenmeyle geçmiyor başlamayi düşünüyorum tekrardan ama bende de press yaparken acı oluyor press hareketlerde hafif kilo tercih edeceğim bakalım deneyeceğim teşekkürler
Kasları iyice ısındırmak lazım o esnetme hareketlerini yap, öyle yavaş yavaş başla.
Yine söylemek gerekiyor ki doktor değilim sağlık tavsiyesi değildir :)

kaç yıldır yapıyosun
6 yıl civarı oldu. İşim gereği farklı spor dalları ile birlikte yürütüyorum.

Zamanla geçecek dost.

Merhaba arkadaşlar şuanda her ne kadar işim gereği fonksiyonel idmanlar yapıyor olsamda uzun zamandır vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorum. Şu tozu mu kullanayım bu tozu mu kullanayım dışında diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum, kardiyo da koşayım mı yürüyeyim mi o hareket mi bu hareket mi vesaire gibi tüm sorularınızı sorabilirsiniz.
sigara içmek spora ne kadar engel

Geri