2. El İşlemci piyasasının korkunçluk :)

aylardır 5600 arıyorum adam akıllı ama yok sıfırı 5500tl falan 5000tl ye koyuyorlar kafayi yersin bu millete her şey müstehak . bu ülkede serbest piyasa diye bisey olmamali herseye tavan fiyat satışı getirilmeli hiçbir 2. el ürün sıfır fiyatının yüzde 75 inden fazla olmamalı
Hocam ben de 5700x3d bakiyorum suan 5600 var, almak istedigim islemciyi akla mantiga sigar bir fiyata verseler dusunmeden 3e verirdim sana islemciyi de kaldik boyle ben de sasirdim az once kendi konumu actim..

Hocam ben de 5700x3d bakiyorum suan 5600 var, almak istedigim islemciyi akla mantiga sigar bir fiyata verseler dusunmeden 3e verirdim sana islemciyi de kaldik boyle ben de sasirdim az once kendi konumu actim..
ben yaz sonuna kadar idare edicem am5 e gecicem . şimdi ryzen 5 5600 sıfırü 5500tl 7500f in sıfırıda 5500tl insan gidip am4 islemciye am5 işlemci parası vermeye utanıyor

Birkaç gündür 2. el parçalara bakıyorum uyguna 2. el bulursam alırım v.s. diye. Ekran kartı piyasası (özellikle nvdia) yeterince kafayı yemiş durumdayken AMD işlemcilerinin çılgın fiyatları beni şok ediyor. Şu an da 2. el R5 5600x'e adamlar 6000 6500 arası yazmışlar en uygun 5.5k falan, ki yok gibi bir şey o fiyata :) Abi sıfırını 6.5kya buluyoruz ya hahahaha siz kafayı mı yediniz? Bu dönemde 0 bilgisayar toplamak biraz zor ama 2. El bilgisayar toplamak için gerçekten zengin olmak lazım. Bilgisayar toplamak için gerçekten çok yanlış bi dönemdeyiz ama ihtiyacımda var. Napıcaz bakalım bilmiyorum. Ddr4 sistem toplamak bile artık çok zor. Neyse iyi forumlar.
sıfır 5600x 6500 mü sadece ohooo oho almış başını gitmiş
Bu ryzen 5000 serisi ilk çıktığında millet ryzen 5 3600 ü fln komple bıraktı sıfırını almayı hekres 5600 fln almaya başladı
Şimdi rzyen 9000 serisi çıkmış biz hala ryzen 5 5600 ün piyasasını konuşuyoruz ne günler görüyoruz

Ddr4 sistem toplayacaktim 3 ay önce. B550f aldim 4250ye, tridentz ram aldım 6ya çok güzel ilerliyordu. 5600 5600x alayım dedim abi fiyatlar 5.5 6 7 diyorlar inanılmaz. Alıp devam edebilirdim ama sinirlendim o sıralar sıfır 7500f 4.5ken 5600e niye 5 vereyim dedim. Sonra sattım. Ddr5te de durum aynı. Sıfır 7500f 6k adam 2 yıl kullanmış 5 5.5 diyor. 1k az vericem diye hırlı mi hırsız mi nasıl kullandı belli değil sorun olsa muhatap yok karşında risk almak yerine 0 almaya başladım peşin fiyata taksitle yaptığım en mantıklı hareket oldu

1777800604838.webp

İkinci elin bu hale gelmesinde çok etkili olan diğer kişiler de al-sat'çılar. bütün ucuz denilebilecek ilanları toplayıp hayvan gibi kar payıyla satıyor ve ikinci el piyasasını inanılmaz yükseltiyorlar. Vergi falan veriyorlar mı bilmiyorum ama bu işin de bu kadar kolay yapılabilmesi maddi eşitsizlik oluşturuyor biraz. Piyasa mahvoldu. Çözmek lazım...

Birkaç gündür 2. el parçalara bakıyorum uyguna 2. el bulursam alırım v.s. diye. Ekran kartı piyasası (özellikle nvdia) yeterince kafayı yemiş durumdayken AMD işlemcilerinin çılgın fiyatları beni şok ediyor. Şu an da 2. el R5 5600x'e adamlar 6000 6500 arası yazmışlar en uygun 5.5k falan, ki yok gibi bir şey o fiyata :) Abi sıfırını 6.5kya buluyoruz ya hahahaha siz kafayı mı yediniz? Bu dönemde 0 bilgisayar toplamak biraz zor ama 2. El bilgisayar toplamak için gerçekten zengin olmak lazım. Bilgisayar toplamak için gerçekten çok yanlış bi dönemdeyiz ama ihtiyacımda var. Napıcaz bakalım bilmiyorum. Ddr4 sistem toplamak bile artık çok zor. Neyse iyi forumlar.
Valla reis bi apu sistem çöz geç. O fiyatlara işlemci alacağına bi 8600g falan al. Paran cebinde kalsın toparlayınca düzeltirsin sistemi. Loldür valodur csdir problem yaşamadan kullanırsın

Geri