Yalan söyleyecek değiliz hocam, 1.5 yıldır Tcl kullanıyorum, siz kullanmadığınız icin biraz mesafelisiniz gibi.
O Tv tavsiye sayfasinda dönen menfaat çarkını görmemişsiniz diye düşünüyorum, bi yerde maddi menfaat varsa he türlü iftira, yaftalama olur, sahte hesaplarla olur, hakaretler olur, burada "...gerçekleri" diye topik acip yazmıştım, bi ara okur bakarsınız.
Tcl in rakibi olan Hisense yi ısrarla atladığınız görüyorum

Hilevel degil yani
Neden Hisense diyorum, Hisense Tv lerinin de özellikli olmasi ve Rtings comdan iyi puanlar alması
Abd/Ab mini led piyasasına bakınca da mini led Pazarında 1.Tcl 2.Hisense oldugu bilgisine ulaşabilirsiniz.
Kore firmalari( Samsung, Lg) Tcl ve Hisense ile fiyat rekabetine girmiyor, burada da girmiyorlar. Satış fiyatlarından görebilirsiniz.
Sony ilrle anlaşması Sony in görüntü işleme teknolojisi ile premium Tv lerinde pazar lideri olabilmek, Sony içinde karlı bi birliktelik oldu diye düşünüyorum.
Tcl üretimi ile daha uygun maliyetli Sony görüntü işlemcisi ile ortaya uygun fiyatli ürünler cikacak( Sony Tv lerin fiyatlarına göre) Sony ler 2027 de tekar Türkiye pazarına bu anlaşmadan doğan ürünleri ile Tcl çatısı altında girecegini düşünüyorum.
Hocam Samsung Lg hem Oled satılıyor hem mini led, ama bakıyorsunuz kendi sattigi mini led kendi sattigi Oled ten daha pahali

yani önce Samsung Lg ye bakmak lazım.
Samsung Lg nin mini led/Oled fiyatlarından bağımsız olarak kişi kullanım durumuna göre mini led mi Oled mi tercih etmeli diye düşünüyorum.
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) piksellerinin organik karbon bazlı maddelerden oluşması nedeniyle zamanla yaşlanmaları ve düzensiz aşınmaları sonucu ekran yanığı (burn-in) olma durumu her zaman mevcuttur.
Uydu yayınları ağırlıklı Tv izleniyorsa, Tv gündüzleride de açık oluyorsa uzun kullanım açısından o kişiye Oled tavsiye edilmemeli.
OLED ekranlarda her piksel kendi ışığını üretir. Statik (sabit) görüntüler (örneğin; haber kanallarının logoları, oyunlardaki HUD arayüzleri vs.) saatlerce aynı piksellerin sürekli çalışmasına neden olur. Bu pikseller diğerlerinden daha hızlı yaşlanıp parlaklığını kaybettiğinde, ekranda kalıcı "hayalet görüntü" (iz) oluşur.
Böyle bir risk var, üretici dahi panele 2 yil garanti veriyor, sadece g5 de 2+3 yil( işçilik üretici hariç) garanti veriyor, onunda g5 de panelin soğutucu özelliğinin olmasi diye hatırlıyorum.
Bunu tüketiciler ile paylasmak Oledi kötülemek olmuyor, Böyle bi durum var, bilgin olsun, denmeye çalışılıyor.
Birileri gibi yanmaz oled vaadleri ile insanları yanıltmıyoruz hocam.
Vatan, MM gibi yerlerdeki Lg oledlere YouTube dan piksel testi acip bi bakin ekran yanığı var mi yok mu? Tv Yeni değiştirilmemisse ekranda görebilirsiniz, görenler yazmış da oradan biliyorum, magaza elemani en sonunda Tv yi kapatmış

Tcl ile birazcik da olsa fiyat rekabeti edebilmek icin Samsung un local dimming sayısıni ve kaliteyi düşürdüğünü okumuştum. 2024ve 2025 Tv lerinde farklıdır.
Ayrıca tüketiciler açısından önemli gördüğüm ve eleştirdiğim bi şeyden de bahsedeyim.
Tcl/Bilkom 1 ölü piksele Tv yi degistiriyor, Samsung/Lg ise 3 veya 5 tane ölü piksel olursa Tv yi degistiriyormus, bunun ne kanunda karşılığı var ne Mahkeme, kendileri 3-5 bi sayısı belirlemisler)hatta yok yan yana yok ayni yerde olursa gibi şeylerde okudum )
Vatandaşın Tüketici yasasından doğan misli ile değişim hakkını gozetmiyorlar maalesef.
Çevremizde bunu yaşayanlar oldu maalesef, Tcl direk değişim verdi 1 ölü piksele, Lg 83 oled b5 alana 2 ölü pikselde değişim vermedi, eleman THH ne gitti.
Ben tüketici tarafındayim hocam, bütçesine göre piyasadaki en özellikli Tv yi en uyguna alabilsin diye yazıyorum, birileri gibi Tv satıcısi degiliz, sattigi Tv lerden prim alan degiliz, öyle veya böyle sattigi Tv lerden prim alanlarla dirsek teması olanlardan da degiliz ( sözüm size değildir, sakın yanlış anlamayın) onlar baska yerlerde kendilerini biliyorlar .
Biraz uzun oldu affola...