Tcl in hemen hemen bütün modellerinde hdmi 2.1 vardırGenel itibariyle özellikleri tclde hangi modele denk hocam
Ben de beğeniyorum bu ürünü. Özellikle tv için miniled düşünüyorum. Tedirgin olmam en azından ışık sızması oluyor biraz ama olsun o kadar datcl 65c6k 1-2 ay içinde alıcam bu modeli
benden önce alırsanız yazın hocam deneyimleriniziBen de beğeniyorum bu ürünü. Özellikle tv için miniled düşünüyorum. Tedirgin olmam en azından ışık sızması oluyor biraz ama olsun o kadar da
TCL modelleri için yerel kanallarda ve maçlarda pek iyi olmadığıyla ilgili yorumlar görmüştüm. Upscaling konusunda çok iyi değil anladığım kadarıyla. Haricinde platformdan dizi film izlemek için epey iyi yorumlarını da gördüm. Ben de düşünüyordum kafam bulandı sonra.benden önce alırsanız yazın hocam deneyimlerinizi
valla bu fiyatlarda alternatif bir model bulamadım yerel kanal hiç izlenmezde her gün maç izlerimTCL modelleri için yerel kanallarda ve maçlarda pek iyi olmadığıyla ilgili yorumlar görmüştüm. Upscaling konusunda çok iyi değil anladığım kadarıyla. Haricinde platformdan dizi film izlemek için epey iyi yorumlarını da gördüm. Ben de düşünüyordum kafam bulandı sonra.
Mağazada denemekte fayda var. Belki o kadar da sorun değildir.valla bu fiyatlarda alternatif bir model bulamadım yerel kanal hiç izlenmezde her gün maç izlerim
bakmak lazım bir benim için bir sorun olacağını sanmıyorum amaMağazada denemekte fayda var. Belki o kadar da sorun değildir.
Uydu yayınları uspcaling ile gayet iyi hocam, Dled bile gayet iyiTCL modelleri için yerel kanallarda ve maçlarda pek iyi olmadığıyla ilgili yorumlar görmüştüm. Upscaling konusunda çok iyi değil anladığım kadarıyla. Haricinde platformdan dizi film izlemek için epey iyi yorumlarını da gördüm. Ben de düşünüyordum kafam bulandı sonra.
Işık sızması olmaz bunlarda hocamBen de beğeniyorum bu ürünü. Özellikle tv için miniled düşünüyorum. Tedirgin olmam en azından ışık sızması oluyor biraz ama olsun o kadar da
Hocam İffalcon 65u95a ya da bakabilirsiniz, ayni özelliklerde ve ayni yazilimlari almaktadır.valla bu fiyatlarda alternatif bir model bulamadım yerel kanal hiç izlenmezde her gün maç izlerim
mevcut piyasaya gore her turlu kardasiniz46k ya gündüz LG c5 almıştım sonra gece indirim yaptı iptal ettim 41.400 TL aldım. Bu seferde 39k ya düşürdü.![]()
Hocam yurt dışındaki rekabet burada yok maalesef, orada Mini led Pazarında pay kapmak adına Hisense Amazon Fire, Vizio gibi markalar fiyat rekabeti yapıyor, özellikle Hisense, Bu fiyat rekabetine Samsung Lg dahil olmuyor, bu nedenle Mini led Pazarı Tcl ve Hisense domine ediliyor, en çokta Tcl.mevcut piyasaya gore her turlu kardasiniz
TCL Tvler yurtdisinda f/p bilinirken bizim ulkede ucuk fiyatlarda, buradaki fiyatlama politikalari absurt. Avrupa pazarindan urunler geldigi icin ordan alinti yaptim, USA pazari zaten bambaska ve daha ucuz rekabet de daha yuksek. Gerci hemen her elektronigi cok daha pahaliya aliyoruz ama TCLin burada fiyat politikasi da etken gibi geliyor bana. Lg 65C5 fiyatlari aksine yurtdisiyla (Avrupa) daha yakin.
Orn,
C7K 75"
Adamlar Sonynin TV / home entertainment hisselerinin %51ini aldilar (gerceklesti mi bilmiyorum), sektorde hizli ilerliyorlar. Yalniz buradaki servislerinden sikayetler duyuyordum, belki de bolgeseldir.
Ek yapayim: FALD Tvlerde bolgesel karartma zone sayisi ve bunu yoneten yazilim kabiliyeti de onemli (Sony bu nedenle piyasada unvan yapti) Ennayet backlightla calisan LCD Tvler, bu konuda bir noktada fire verecektir, hele ekran buyudukce kusurlari daha netlesir. Paneller ne derece hizli onu da merak ediyorum, TV modellerinde sadece VA panel kullaniyorlardi sanirim. Bu modelleri bilmiyorum tabi de baska forumda c8k modeli ovenler vardi sanki.Uydu yayınları uspcaling ile gayet iyi hocam, Dled bile gayet iyi
Tcl Tv ler ile ilgili merak ettiğiniz bisey olursa yazin yardımcı olmaya çalışırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Işık sızması olmaz bunlarda hocam
Arkadan tam dizi aydınlatmalı bölgesel karatma özelliği olan ( fald) QD-Mini led Tv ler
Hocam İffalcon 65u95a ya da bakabilirsiniz, ayni özelliklerde ve ayni yazilimlari almaktadır.
65u95a nin fiyati genel olarak biraz daha uygun oluyor ama vatan gece indirimlerinde 65c6k bazen ondan daha uyguna satılıyor.
Piyasada bu iki tv özelliklerinde bu fiyatlara satılan başka QD-Mini led Tv si yok hocam.
Tcl veya İffalcon alacak olanlar veya almış olanlar, Tv ye yeni çıkan yazilimlari yükleme, ekran görüntü ayarlari yapma, sterimo cloudstream Nuvio gibi Apk leri yükleyip film dizi mac izleme ve daha bir cok konuda Telegramdaki TCL&İffalcon&TR kanalına da bakabilirler, orada deneyimli ve bilgili bir cok kişi var.
Ama bu yazdiklariniz verdigim ornekten farkliHocam yurt dışındaki rekabet burada yok maalesef, orada Mini led Pazarında pay kapmak adına Hisense Amazon Fire, Vizio gibi markalar fiyat rekabeti yapıyor, özellikle Hisense, Bu fiyat rekabetine Samsung Lg dahil olmuyor, bu nedenle Mini led Pazarı Tcl ve Hisense domine ediliyor, en çokta Tcl.
Samsung ve Lg yurtdışında fiyat rekabetine girmediği gibi burada da fiyat rekabetine girmiyor, marka gücünü kullanarak satışlara devam etmeyi seçmişler.
Markaların Tv lerine model ve fiyat bazında baktığınızda Tcl mini led Tv ler hem daha özellikli hem Rtings comdan daha yüksek puan almışlar, ayni zamanda Rtings com dayanıklılık testlerinde ne başarılı Tv ler arasında olmuşlar ve rakibi Samsung Lg den de daha uyguna satıyorlar.
Tcl in Avrupafaki fiyatlara burada satsa( tüketici olarak cok isterdik bu arada) Samsung Lg Oled harici Tv satamaz hatta b5,c5,s85f,s90f satamazlar.
Bir yerde onlari da korumuş oluyorlar yani
Hisense belki Türkiyede Tv satışlarına başlarsa Tcl ile bir rekabet olabilir ve fiyatlar biraz daha uyguna gelebilir.
Ama şuan ki görünen piyada düşünün Samsung kenardan aydinlatmali eski teknoloji Edge Led kullanan Edge lit Mini diye satilan Tv yi ( 65qn70f de kenarlarda 18 tane zone olduğu söyleniyor)
Arkadan tam dizi aydinlatmali bölgesel karartma özelliği olan ( fald) 242 local dimming sayısı olan 1000 nit parlaklik degeri olan ve daha baska arti özellikleri olan Tcl in 65c6k( q6c) veya iffalcon 65u95a dan daha pahaliya satıyor.
Hatta orta sekment QD-Mini led Tv si olan 65q7c 2 ay boyunca 61.5 k den satılıyorken 65qn70f 65-73 k arasında satılıyordu.
Tcl in Tv leri rakiplerine göre hem daha özellikli hem de daha uygun fiyatlara satılıyor hocam.
Hocam yurtdışında mini led alanında fiyat rekabeti var, o nedenle Tcl in fiyatları orada daha uygun.Ek yapayim: FALD Tvlerde bolgesel karartma zone sayisi ve bunu yoneten yazilim kabiliyeti de onemli (Sony bu nedenle piyasada unvan yapti) Ennayet backlightla calisan LCD Tvler, bu konuda bir noktada fire verecektir, hele ekran buyudukce kusurlari daha netlesir. Paneller ne derece hizli onu da merak ediyorum, TV modellerinde sadece VA panel kullaniyorlardi sanirim. Bu modelleri bilmiyorum tabi de baska forumda c8k modeli ovenler vardi sanki.
Ama bu yazdiklariniz verdigim ornekten farkli. TCLin Avrupa ve Turkiye fiyati arasinda 50k fark var onu da TL'ye cevirirsek tabi. LG C5 ozelinde baktim konuda bahsi gectigi icin Mediamarkt Almanya satis fiyatiyla arasinda 20k var, biri OLED diger LCD, birinin uretimi daha maliyetili (hele boyut buyudukce) digeri daha az. Yani buradaki fiyatlandirmalari pazara girdiklerinden beri dikkatimi cekiyor, fark yuksek. ABD pazarinda zaten bunu yapamazlardi da burada da farki azaltsalardi.