TCL TV LER VATAN BİLGİSAYAR İNTERNET MAĞAZASINDA %15 İNDİRİMDE

hala inanmiyorum :) ama dogru tahmin etmisim anladigim kadariyla, forum forum gezip TCL ovenleri goruyorum, kraldan cok kralci olmamak lazim kullanici iseniz de ;)
Bahsi gecen forumda yazilanlari okudugumda o zamanin senele roncesinde yazmayi birakmistim, yalniz acik soyleyeyim irite olmustum bir ara yazsam mi lan dedim kendime sonra vazgectim (daha ovdugu TVnin ne oldugunu bilmeyen kisiler yaziyordu) forumlarda temkinli olmak lazim :)

TCL pazarda saglam pr yapiyor her noktadan :)

Ve yine diyecegim tek sey TCLin buradaki fiyat politikasi kotu, servisi de basarili degil diye duydum. Elbet kullamadigim her urune mesafeli olurum konu bu degil ama bir LCDTvye OLED fiyati odemem icin saglam neden lazim.

Sikayet sayfalarina bakmadan, kullanici deneyimlerini arastirmadan kimseye TV almasini onermem.. Forumlarda gizli saticilar da dolaniyor, acikca soyleyenlere lafim olmuyor genelde.

Evet uzun yazmissiniz, ozrun gerek yok ama okuma istegim de yok ne yalan soyleyeyim cunku gorunen koy kilavuz istemez :)

almak isteyen kendi bilir ama LCD TVnin markasi ne olursa olsun yakin fiyata OLED varken OLED tercih ederim. Dedemden ninemden kalma aydinlatma teknigini allayip pullayip cikan modellerin yurtdisinda oldugu gibi fiyat avantaji olmasi lazim, gerisi hikaye, ben kendimi yolunacak kaz olarak gostermem ;)
Yazılanları okusaydiniz bir önceki yazdiginiz yorumda sorduğunuz şeylerle ilgili cevapları gorebilirdiniz. Ama görmek, bilmek istemediğinizi anlıyorum.
Hala ayni minvalde neden mini led tercih edlirmiş onu soruyorsunuz.

Tcl kullanıcısıyım 1.5 yildan fazladır yazıyorum, inanmamayı seçiyorsunuz.
Tv tavsiyesi isteyen insanlara, bütçesine göre piyasadaki en özellikli ve uygun fiyata satılan Tv yi tavsiye vermeye çalışıyorum, görmezlikten geliyorsunuz.

Herkesin bütçesi Oled almaya getmedigini, ekran yanığı olasılığı yasamamak icin uzun süreli Tv kullanmak isteyenlerin taleplerini görmezlikten geliyorsunuz.

Kişinin kullanım amacına göre Oled mi mini led mi almali hangsii onun açısından daha iyi olabilir durumlarını görmezlikten geliyorsunuz.

Samsung Lg nin 1 veya 2 ölü piksele Tv yi degistirmedigini en az 3 veya 5 ölü piksel olursa Tv ye değişim verdiğini, Tcl/Bilkom un 1 ölü piksele tüketicinin Tv sini degistirdigini görmezlikten geliyorsunuz.

Sonra Tcl pr çalışması yapıyor, gizli saticilar falan demeye çalışıyorsunuz 🙂
Fiyat politikasi kötü, servis basarili degil gibi söylemlerin pazar payi azalanlarca ( forumlarda Tv satarak sattigi Tv lerden prim kazanan, menfat saglayanlarca) kötülemek amacıyla sistematik olarak dile getirildiğini de bilmezsiniz. Ha bu Tcl servisleri dört dörtlük demiyorum, ama Samsung Lg den daha cok sattigi ürünün arkasında olduğunu belirtmeye çalışıyorum.
Şikayet vara bakılırsa Samsung Lg nin cok cok daha fazla Şikayeti olduğu görülebilir.

Tcl tv ler ve giriş seviyesi iffalcon QD-Mini led ler ilgili Tv lerin özellikleri, fiyatlari ve kullanici deneyimlerini baz alarak rakiplerine göre değerlendirme sonucunda bi tavsiye vermeye çalışıyorum.
Ha kişi araştır bakar kararını yine kendisi verir, ben sadece yol gösteriyorum, bundan da hic bir menfaatim yok, gerçi siz inanmıyorsunuz ama🙂 durum bu hocam...

Dostum gerçekte görmek ile videoya bakmak arasında fark var. C7k daha parlak bir tv olduğu için kamerada pozlama yüzünden daha iyi çıkıyor. Birisi bir kaç yüz karartma bölgesine sahip diğeri tüm pikselleri açıp kapatabiliyor. Oled farkını videoya bakarak anlayamazsın. Çok sevdiğin Rtıngs de kıyasına bakmışsındır zaten hangisi daha çok puan alıyor diye, ücretli olmadan önce c5 eziyordu puan konusunda. Şu an ücretli paylaşamıyorum. C5 gibi blooming olmadan sonsuz kontrast oranı, mürekkep siyahı, 1ms gerçek tepki süresi sunan bir ekranla c7k kıyaslıyorsan tamam ama c5 çok daha iyi görüntüye sahip. Tam tersiymiş gibi anlatmana lüzum yok eğer mini led daha iyi olsaydı tcl yurt dışında yarı fiyatına daha uzun ömürlü olan tv sini satmazdı. Tabii oled de bayağı iyi dayanıyor orası ayrı tercih meselesi. Renk konusuna gelecek olursak c5 zaten çoğu içeriğin sunduğunu destekliyor. Çoğu kişi sdr içerik izliyor açıkçası daha fazlası her zaman daha iyi ama olmazsa olmaz değil. Kontrast oranı genel görüntüye etki ettiğinden renk canlılığı da artıyor, zerre eksiklik hissetmiyorsun. Ben de qd oled monitörde var c5 de var hdr da c5 daha parlak olduğundan daha iyi deneyim sunuyor. Sdr da ikiside hemen hemen aynı. Hatta tcl renkleri fazla doygun gösteriyor gibisinden yorumlar görmüşsündür bunun sebebi sdr içeriği geniş gamut ta görüntülemek. O geniş renk gamutu her yerde işe yaramıyor.

Örnek:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Biraz daha canlısı olsa hayır demem ama zaten aşırı canlı. TCL burada bir fark koyamaz o panel ve kontrast oranı ile. Teknik olarak geride çünkü. C5 her türlü daha iyi gözükecek.

Artık şu video bakarak kıyaslayın diyerek milleti yanlış yönlendirme. Daha parlak veya Kağıtüstünde daha uzun ömürlü olabilir tcl de önerebilirsin ama yeter yani oledden görüntü, görüş açısı ve hız olarak kötü dostum kabullen yani şunu. Niye daha iyi diyip duruyorsun yalan konuşuyorsun ne gerek var eğer tcl çalışanı değilsen

Senin bahsettiğin renk canlılığında youtube videosu izlersen insan yüzü falan bronzlaşıyor oyunlarda bile görüntüyü bozuyor. İstesende istemesende o renk alanını limitleyeceksin burada da önemi gidiyor. Kaldı ki sdr veya hdr farketmez c5 daha iyi görüntüye sahip her şey renk gamutu değil.

Alıntıyı görüntüle

SDR içeriği geniş gamut ta görüntülemek örnek 2
Alıntıyı görüntüle
yaw bu inceleme siteleri de herseyi yuzde yuz soylemiyor ancak kullanici yorumlarinda aksi belirtiliyorsa tekrar inceliyorlar, rtingsde daha once defalarca denk geldim.

Bir de ABD pazarina sunulan urunlerle ulkemizde satilan urunler ayni model olsa dahi cogunlukla farkli beyler, kurtlar sofrasina uretim asamasinda kalite siniflandirmasi daha yuksek urunleri pazarliyor markalar.

TCL'in burdaki fiyat poltikasi ise tam cakallik. Surekli OLEDin noksanlarini belirtip ayni fiyata teknolojik olarak geride urun satiyorlar.

OLEDler zaman icinde kullanima bagli eskidikce parlaklik dusebilir, sabit logo ve yazilarda burn-in olusabilir fakat LCD Tv de toptan cop olabilir cok ornegi var :) Piyasada bunlarin kullandiklari ledleri aydinlatmalarinin omrunu inceleyen yere denk gelmedim daha, ledler ariza verince anlasiliyor cogu 1 senede pert oluyor zaten.

Hicbir teknoloji mukemmel degil de LCD TVye OLED fiyati istemek tam cakallik.

TCL mantikli fiyattan Micro-Led (LCD TV degil) cikarsin ilk alan ben olurum :) (inorganik materyalden dolayi). Samsung anca fuarlarda boy gosteriyor.

https://youtu.be/J8pD_tq1Rn0?si=WbqIhEQdPJyejU57

https://youtu.be/0iZ6gnSAxBQ?si=gYg0gXCDI-chY2OU

Gibi YouTube bir cok karşılaştırma videolari var, tercih olma noktasına bakılabilir ben onu demeye çalışıyorum.
Tercih nedenleri de uydu yayını ağırlıklı Tv izleniyorsa, Tv gündüzleride açık ise, daha uzun ömürlü olması açısından ve daha uygun fiyatli olması nedeniyle tercih edilebilir.
Keza c8k da öyle, c5 veya s90f alternatif olarak bir cok kişi tarafından tercih edilen bir model.

https://youtu.be/J8pD_tq1Rn0?si=WbqIhEQdPJyejU57

https://youtu.be/0iZ6gnSAxBQ?si=gYg0gXCDI-chY2OU

Gibi YouTube bir cok karşılaştırma videolari var, tercih olma noktasına bakılabilir ben onu demeye çalışıyorum.
Tercih nedenleri de uydu yayını ağırlıklı Tv izleniyorsa, Tv gündüzleride açık ise, daha uzun ömürlü olması açısından ve daha uygun fiyatli olması nedeniyle tercih edilebilir.
Keza c8k da öyle, c5 veya s90f alternatif olarak bir cok kişi tarafından tercih edilen bir model.
Hacı sen tercih meselesi falan demiyorsun neredeyse açık açık TCL daha iyi diyorsun. Kamerada gözüken ile gerçekte olan farklı Oledler kamerada gerçektekinden çok daha kötü çıkıyor hele ki yanına parlak bir TV koyarsan o zaman daha da kötü oluyor. Bu yüzden video kıyaslaması gerçekçi değil.

TCL överken Rtıngs den bahsediyorsun ama Rtıngs in c5 açık ara daha iyi yorumundan bahsetmiyorsun.
11338.webp

Beyazları veremiyor demişsinde dediğim gibi kameradan kaynaklı veremiyor gibi çıkmıştır gerçekte bal gibi veriyor. Qd oled nasıl kamerada aşırı mormuş gibi gözüküyorsa lg de beyaz açısından öyle gözükmüştür. C7k iyi bir tv lafım yok ama tcl daha ucuz, TCL daha uzun ömürlü, TCL daha parlak, TCL daha canlı renklere sahip, ikisinin videoları var kıyaslayın vs diyorsun ama bahsetmediğin c5 in daha iyi gözüktüğü. Çoğu kişi %100 parlaklıkta mini led kullanmaz. HDR modu falan kurmaz. Çoğu kişi alıyor tv yi dümdüz kullanıyor standart kullanıcı anlamaz bu işlerden. Senin söylemen gereken tcl daha uzun ömür vadediyor, genelde daha ucuz ve daha parlak. Ama oled de daha iyi görüntü var sonsuz kontrast oranı, mürekkep siyahı, gerçek 1ms ve daha iyi görüş açısı var. Ama oled uzun vadede yanık problemi yaşatacak. Bu kadar bitti gitti. Niye tcl daha ucuza daha iyi görüntü, %100 daha uzun ömür ile veriyormuş gibi lanse ediyorsun ki aşırı taraflı yorumlar yapıyorsun. Bir tane yorumun bile yok ki c7k daha güvenilir ve ucuz ama c5 de daha iyi görüntü var dediğin. Sanki c7k öyle bir tv ki c5 ten iyi görüntü veriyor sanarsın. Bari öneri yapacaksın hakkını ver şu işin tüm yanlarıyla söyle.

Aşırı taraflısın c7k eksilerini söylemiyorsun c5 artılarını söylemiyorsun c5'in daha iyi görüntü sunduğunu söylemiyorsun. Hatta tam tersi c7k daha iyi görüntü sunuyormuş gibi lanse ediyorsun. Parasız böyle yorumlar yapıyorsan tcl sana sponsor olsa düşünemiyorum bile...

Net olarak söylüyorum her kim olursa olsun sadece ve sadece görüntü kalitesinden vurarak oled miniled den daha kötüdür derse bu işten zerre anlamıyordur.

Kullanım amacına göre değişir. Rahat olmak kafaya takmamak yanık olur korkusuyla yaşamak istemiyordur anlarım. Karasal yayın kullanılacaktır. Çocuklu evdedir uzun süreler aynı kanal açık kalır çizgi film izler anlarım. İlerde yanık olursa bütçesini düşünüp tercih etmez anlarım.

Ama görüntüsü miniled in oled den iyi derse kusura bakmasın teknolojiden anlamıyordur yada gözleri bozuktur.

Hacı sen tercih meselesi falan demiyorsun neredeyse açık açık TCL daha iyi diyorsun. Kamerada gözüken ile gerçekte olan farklı Oledler kamerada gerçektekinden çok daha kötü çıkıyor hele ki yanına parlak bir TV koyarsan o zaman daha da kötü oluyor. Bu yüzden video kıyaslaması gerçekçi değil.

TCL överken Rtıngs den bahsediyorsun ama Rtıngs in c5 açık ara daha iyi yorumundan bahsetmiyorsun.
Alıntıyı görüntüle

Beyazları veremiyor demişsinde dediğim gibi kameradan kaynaklı veremiyor gibi çıkmıştır gerçekte bal gibi veriyor. Qd oled nasıl kamerada aşırı mormuş gibi gözüküyorsa lg de beyaz açısından öyle gözükmüştür. C7k iyi bir tv lafım yok ama tcl daha ucuz, TCL daha uzun ömürlü, TCL daha parlak, TCL daha canlı renklere sahip, ikisinin videoları var kıyaslayın vs diyorsun ama bahsetmediğin c5 in daha iyi gözüktüğü. Çoğu kişi %100 parlaklıkta mini led kullanmaz. HDR modu falan kurmaz. Çoğu kişi alıyor tv yi dümdüz kullanıyor standart kullanıcı anlamaz bu işlerden. Senin söylemen gereken tcl daha uzun ömür vadediyor, genelde daha ucuz ve daha parlak. Ama oled de daha iyi görüntü var sonsuz kontrast oranı, mürekkep siyahı, gerçek 1ms ve daha iyi görüş açısı var. Ama oled uzun vadede yanık problemi yaşatacak. Bu kadar bitti gitti. Niye tcl daha ucuza daha iyi görüntü, %100 daha uzun ömür ile veriyormuş gibi lanse ediyorsun ki aşırı taraflı yorumlar yapıyorsun. Bir tane yorumun bile yok ki c7k daha güvenilir ve ucuz ama c5 de daha iyi görüntü var dediğin. Sanki c7k öyle bir tv ki c5 ten iyi görüntü veriyor sanarsın. Bari öneri yapacaksın hakkını ver şu işin tüm yanlarıyla söyle.

Aşırı taraflısın c7k eksilerini söylemiyorsun c5 artılarını söylemiyorsun c5'in daha iyi görüntü sunduğunu söylemiyorsun. Hatta tam tersi c7k daha iyi görüntü sunuyormuş gibi lanse ediyorsun. Parasız böyle yorumlar yapıyorsan tcl sana sponsor olsa düşünemiyorum bile...
Gonderilen videolarda dahi OLEDin kontrast farki, renk doygunlugu hemen dikkat cekiyor :) VA panelin izleme acisinin darligindan bahsetmeye gerek yok, o da dikkat cekmis daha iyisini beklerdim yeni panellerden.

Resim kalitesini, resmin aslini bozup detay kaybettirdikten sonra 100.000 nit parlaklik olsa ne yazar :) surekli yuksek parlakliga bakmak gozleri mefta eder zaten, kalibrasyon gerek.

16 yildir benim Plasmanin dahi parlakliigini dibe dayamadim hatta kontrast ve renk doygunlugunu da. Bilmiyorum izleyen kisinin tercihine kullanim senaryosuna bagli tabi, benim mutfakta perdeler acik zaman zaman cok gunes alir curved mat VA panelli monitor iyi gitti tabi.

Fiyat avantaji olsaydi bazi izleme senaryolarina gore c7k derdim ama OLED fiyatina asla :) yurtdisinda TCL LCD Tvleri daha guzel goruntu veriyor diye almiyorlar fiyati cok uygun diye aliyorlar, burada ise ee ama OLED yaniyor vs. daya ayni ya da yuksek fiyati cakalligi oldugu surece kimseye onermem.

Hocam sizde biraz tarafli gibi yorum yapmışsınız geldi, beyazları beyaz gibi veremediğini videolarda gördüğünüz ama veriyor diyorsunuz, nedeni de kamerada öyle gözüküyor diyorsunuz. Ama gerçekten veremiyor hocam öylede bo gerçek var, bakin g5 ile c5 in veya b5 görüntüsüne aradaki farki görürsünüz. Hatta yeni serilerde g6 ile b5 ceya c5 in görüntüsünü bakin görebilirsiniz aradaki farkı ( hepsi video yan yana ayni kamera ile çekilmiş) olay kamera da degil yani.
Siyah Seviyesinde kontras da oledler iyidir ama ekran parlak yeterli olmadigi icin koyu renk ve gölgeli yerler biraz daha karanlık çıkar, objenin rengi ayrıntilari pek gozukmez, oled de sırf o yüzden yeni Oled modellerinde parlaklığı arttırmadilar mi? Hele g6 da parlaklığı arttırıyoruz diye renklerden ödün verildiğini gördüm.
Ama son yazilimla bunun bi nepze düzeltilgini okudum son durum nedir tam bilmiyorum.
Tcl daha uzun ömürlü derken QD-Mini led olarak oledden daha uzun kullanım süresi olduğunu belirtmeye çalışıyorum, bu Samsung qn90f icinde geçerli sadece Tcl e has durum değil. Ama siz neden sadece o taraftan bakıyorsunuz.
Tcl c7k, c8k kullanmış, muhtemelen çevrenizde de kullanan pek yok.
Ayrica c5 in fiyati ortada c7k( q7c) nin fiyati ortada, Yukarıdaki bir sürü karşılaştırma videolari ortada, takdir tercih bütçesine göre kullanım amacına göre Tv alacak tüketicide.

Siz Vatan MM gibi yerlerdeki C5 lere bi YouTube dan piksel testi acik bi bakin bakalim ekran yanığı olmuş mu var mi yok mu ? Elinizin tersi ile ekrana bi dokunun bi sıcaklık hissedeceksiniz, iste o sıcaklık uzun sure Tv nin acik kullanımlarinda ileri zamanlarda ekran yanığı olarak dönme olasılığıni meydana getiriyor. Bunu belirtiyoruz, kisi uydu yayınları ağırlıklı Tv izliyorsa, Tv gündüzleride evde acik oluyorsa ona Oled yerine mini led daha uygun olur diyorum, ha bütçe sorunu yoktur gider yenisini alir 3-4 yila ona bisey diyemem ama herkes öyle degil maalesef.

Hocam sizde biraz tarafli gibi yorum yapmışsınız geldi, beyazları beyaz gibi veremediğini videolarda gördüğünüz ama veriyor diyorsunuz, nedeni de kamerada öyle gözüküyor diyorsunuz. Ama gerçekten veremiyor hocam öylede bo gerçek var, bakin g5 ile c5 in veya b5 görüntüsüne aradaki farki görürsünüz. Hatta yeni serilerde g6 ile b5 ceya c5 in görüntüsünü bakin görebilirsiniz aradaki farkı ( hepsi video yan yana ayni kamera ile çekilmiş) olay kamera da degil yani.
Siyah Seviyesinde kontras da oledler iyidir ama ekran parlak yeterli olmadigi icin koyu renk ve gölgeli yerler biraz daha karanlık çıkar, objenin rengi ayrıntilari pek gozukmez, oled de sırf o yüzden yeni Oled modellerinde parlaklığı arttırmadilar mi? Hele g6 da parlaklığı arttırıyoruz diye renklerden ödün verildiğini gördüm.
Ama son yazilimla bunun bi nepze düzeltilgini okudum son durum nedir tam bilmiyorum.
Tcl daha uzun ömürlü derken QD-Mini led olarak oledden daha uzun kullanım süresi olduğunu belirtmeye çalışıyorum, bu Samsung qn90f icinde geçerli sadece Tcl e has durum değil. Ama siz neden sadece o taraftan bakıyorsunuz.
Tcl c7k, c8k kullanmış, muhtemelen çevrenizde de kullanan pek yok.
Ayrica c5 in fiyati ortada c7k( q7c) nin fiyati ortada, Yukarıdaki bir sürü karşılaştırma videolari ortada, takdir tercih bütçesine göre kullanım amacına göre Tv alacak tüketicide.

Siz Vatan MM gibi yerlerdeki C5 lere bi YouTube dan piksel testi acik bi bakin bakalim ekran yanığı olmuş mu var mi yok mu ? Elinizin tersi ile ekrana bi dokunun bi sıcaklık hissedeceksiniz, iste o sıcaklık uzun sure Tv nin acik kullanımlarinda ileri zamanlarda ekran yanığı olarak dönme olasılığıni meydana getiriyor. Bunu belirtiyoruz, kisi uydu yayınları ağırlıklı Tv izliyorsa, Tv gündüzleride evde acik oluyorsa ona Oled yerine mini led daha uygun olur diyorum, ha bütçe sorunu yoktur gider yenisini alir 3-4 yila ona bisey diyemem ama herkes öyle degil maalesef.
Sadece kendini kandırıyorsun. C5 elimde kullanıyorum beyazı gayet iyi veriyor. Mini led ile kıyas etmek hata oled bariz üstün. Aksini düşünüyorsan ispat ediceksin. Woled in sorunu renklerin saf beyaz kadar parlak olmaması. Beyazı verememesi değil. Qd oled ile kıyas edilince qd oled in daha iyi renklere sahip olduğu ortaya çıkıyor ancak biz qd oled ile kıyas etmiyoruz, mini led va ile kıyas ediyoruz. Kamerada anlaşılsa gösterirdim de anlaşılmıyor.

Paylaştığın videodan aldım kırmızıya bakın bakalım kim daha iyi?
11336.webp

Siyahtan bahsetmiyorum zaten koyu renklerde üstünde kamerada tam tersi karanlık gibi çıkıyor. Videolardan gördüğünüz için size öyle geliyor. Ben gerçek kullandığımı söylüyorum siz taraflı diyorsunuz c5 in açık açık tüm eksilerini söylememe rağmen hemde. C7k ya toz kondurmuyorsunuz cidden daha iyi gözüktüğünü kendinizi inandırmışsınız videolardan. TCL in size sponsor olması lazım savunmanı beni güldürdü. Açık açık daha iyi gözüküyor diyorsunuz ya yalanında böylesi

Son düzenleme:
Gonderilen videolarda dahi OLEDin kontrast farki, renk doygunlugu hemen dikkat cekiyor :) VA panelin izleme acisinin darligindan bahsetmeye gerek yok, o da dikkat cekmis daha iyisini beklerdim yeni panellerden.

Resim kalitesini, resmin aslini bozup detay kaybettirdikten sonra 100.000 nit parlaklik olsa ne yazar :) surekli yuksek parlakliga bakmak gozleri mefta eder zaten, kalibrasyon gerek.

16 yildir benim Plasmanin dahi parlakliigini dibe dayamadim hatta kontrast ve renk doygunlugunu da. Bilmiyorum izleyen kisinin tercihine kullanim senaryosuna bagli tabi, benim mutfakta perdeler acik zaman zaman cok gunes alir curved mat VA panelli monitor iyi gitti tabi.

Fiyat avantaji olsaydi bazi izleme senaryolarina gore c7k derdim ama OLED fiyatina asla :) yurtdisinda TCL LCD Tvleri daha guzel goruntu veriyor diye almiyorlar fiyati cok uygun diye aliyorlar, burada ise ee ama OLED yaniyor vs. daya ayni ya da yuksek fiyati cakalligi oldugu surece kimseye onermem.
C7k daha iyi görüntüye sahip parlak ve c5 beyazı veremiyor diyor bu arkadaş ya tcl çalışanı ya da kullandığı yere göğe sığdıramayanlardan. İkinci seçenek yüksek ihtimal. Geçen bir eleman vardı 4k IPS edge lit monitör aldı oled den aşağı kalır yanı yok siyahları tam siyah veriyor diyordu. Hatta bir çok kişiyle tartıştı falan. 😃 Fotoğraflara bakarak kıyas yapıyordu aynı bu arkadaş gibi.

Bu frenkası ciddiye alıp cevap vermeyin tcl elemanı o vaktinizi boşa harcamayın.
Kendimi bu arkadaşın tcl çalışanı olmadığına inandırmamak için zorladım ama muhtemelen tcl çalışanı. Sadece TCL indirimleri paylaşması, sadece tcl taraflı yorumları yapması, yalan bilgiler vermesi, TCL telegram grubuna kadar bilmesi ve TCL ile alakalı her şeyi takip etmesi, sadece tv kategorisine girip TCL alın diye yorumlar yapması, yurt dışı fiyat ve rekabetine kadar hakim olması vs normal bir kullanıcının yapacağı bir iş değil. Kimse uğraşmaz bunlarla. Fazla iyimser olduğumdan kendi tv sini övüyor diye düşünmüştüm ama yok haklısınız...

Sadece kendini kandırıyorsun. C5 elimde kullanıyorum beyazı gayet iyi veriyor. Mini led ile kıyas etmek hata oled bariz üstün. Aksini düşünüyorsan ispat ediceksin. Woled in sorunu renklerin saf beyaz kadar parlak olmaması. Beyazı verememesi değil. Qd oled ile kıyas edilince qd oled in daha iyi renklere sahip olduğu ortaya çıkıyor ancak biz qd oled ile kıyas etmiyoruz, mini led va ile kıyas ediyoruz. Kamerada anlaşılsa gösterirdim de anlaşılmıyor.

Paylaştığın videodan aldım kırmızıya bakın bakalım kim daha iyi?
Alıntıyı görüntüle

Siyahtan bahsetmiyorum zaten koyu renklerde üstünde kamerada tam tersi karanlık gibi çıkıyor. Videolardan gördüğünüz için size öyle geliyor. Ben gerçek kullandığımı söylüyorum siz taraflı diyorsunuz c5 in açık açık tüm eksilerini söylememe rağmen hemde. C7k ya toz kondurmuyorsunuz cidden daha iyi gözüktüğünü kendinizi inandırmışsınız videolardan. TCL in size sponsor olması lazım savunmanı beni güldürdü. Açık açık daha iyi gözüküyor diyorsunuz ya yalanında böylesi
Hocam beyazları veremiyor diyorum siz gördüğünüz halde bi cok video da var, verdiğini iddia ediyorsunuz, sizin gördüğünüz gercek beyaz degil yani 🙂
1000154215.webp
1000154243.webp

Ayrica diger renkler acisindan bir kac SS daha koyayim.
1000154215.webp
1000154243.webp
1000154250.webp
1000154241.webp
1000154237.webp
1000154235.webp
1000154233.webp
1000154223.webp
1000154217.webp
1000154219.webp
1000154202.webp
1000154172.webp

Karşılaştırma videolarinda bunlar var, benim gördüğüm bunlar.
C5 kötü bi Tv degil, c7k de c8k da cok harika bi Tv degil, öyle bi iddiam yok.
Biri QD-Mini led diğeri Oled farkli Tv ler, ama bazi noktalarda QD-Mini led Tv ler alternatif olabilir onu demeye çalışıyorum.

Bi arada ben satıcı falan değilim, beni forumda Tv satarak sattigi Tv lerden prim kazananlar ile karşılaştirma hocam.

Bütçesine göre kullanım amacına göre piyasadaki en özellikli ve uyguna satılan Tv yi tavsiye vermeye çalışıyorum, hepsi bu. Tcl babamın firması degil, yarın Hisense gelir, fiyatalari uygun olur onu tavsiye ederim.
Yeri geldi Nextstar tavsiye ettim, 65qned93a 60 k ve altına indi onu tavsiye ettim.
Tcl 65q7c 61.5 k ya satılıyorken 60-65 k bütçesi olana Tv satarak sattigi Tv lerden prim kazanan ve çevresi 66-73 k ya satilan Samsung 65qn70f tavsiye ederlerken ben 1008 local dimming sayısı, 2600 nit parlaklik degeri, 6.2 2 Bang olufsen ses sistemi, 60 wat ses çıkışı, Dolby Vision, DTS-X, Google TV Android 14 vs olan 65q7c yi tavsiye ediyordum.
Sonra iFFALCON U95A lar geldi, c6k ile ayni özelliklerde ve ayni yazilimlari alıyor, 65u95a da 242 local dimming, 1000 nit parlaklik degeri, 2.1 Onkyo ses sistemi, 40 wat ses çıkışı, Dolby Vision, DTS-X, Google TV Android 14 vs özellikli giriş seviyesi QD-Mini led tv sini tavsiye ediyordum, onlar hala qn70f yi , qned86a yi tavsiye ediyorlardir.
Yani bütçesi 40-50-60k olanlara Bütçesine göre en özellikli ve en uyguna satılan Tv leri tavsiye ettim, birileri gibi sattigi Tv den prim almak icin elindeki daha az özellikli ve daha pahaliya satilan Tv leri tavsiye etmedim.
Yanlış yere yormamanizi rica ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kendimi bu arkadaşın tcl çalışanı olmadığına inandırmamak için zorladım ama muhtemelen tcl çalışanı. Sadece TCL indirimleri paylaşması, sadece tcl taraflı yorumları yapması, yalan bilgiler vermesi, TCL telegram grubuna kadar bilmesi ve TCL ile alakalı her şeyi takip etmesi, sadece tv kategorisine girip TCL alın diye yorumlar yapması, yurt dışı fiyat ve rekabetine kadar hakim olması vs normal bir kullanıcının yapacağı bir iş değil. Kimse uğraşmaz bunlarla. Fazla iyimser olduğumdan kendi tv sini övüyor diye düşünmüştüm ama yok haklısınız...
Hocam 1.5 yıldır Tcl kullanıyorum, 1 yildan fazladır da aktif yazıyor, araştırıyorum.
Tcl le bi bağım yok yani. Rahat olabilirsiniz 🙂

Hocam beyazları veremiyor diyorum siz gördüğünüz halde bi cok video da var, verdiğini iddia ediyorsunuz, sizin gördüğünüz gercek beyaz degil yani 🙂
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ayrica diger renkler acisindan bir kac SS daha koyayim.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Karşılaştırma videolarinda bunlar var, benim gördüğüm bunlar.
C5 kötü bi Tv degil, c7k de c8k da cok harika bi Tv degil, öyle bi iddiam yok.
Biri QD-Mini led diğeri Oled farkli Tv ler, ama bazi noktalarda QD-Mini led Tv ler alternatif olabilir onu demeye çalışıyorum.

Bi arada ben satıcı falan değilim, beni forumda Tv satarak sattigi Tv lerden prim kazananlar ile karşılaştirma hocam.

Bütçesine göre kullanım amacına göre piyasadaki en özellikli ve uyguna satılan Tv yi tavsiye vermeye çalışıyorum, hepsi bu. Tcl babamın firması degil, yarın Hisense gelir, fiyatalari uygun olur onu tavsiye ederim.
Yeri geldi Nextstar tavsiye ettim, 65qned93a 60 k ve altına indi onu tavsiye ettim.
Tcl 65q7c 61.5 k ya satılıyorken 60-65 k bütçesi olana Tv satarak sattigi Tv lerden prim kazanan ve çevresi 66-73 k ya satilan Samsung 65qn70f tavsiye ederlerken ben 1008 local dimming sayısı, 2600 nit parlaklik degeri, 6.2 2 Bang olufsen ses sistemi, 60 wat ses çıkışı, Dolby Vision, DTS-X, Google TV Android 14 vs olan 65q7c yi tavsiye ediyordum.
Sonra iFFALCON U95A lar geldi, c6k ile ayni özelliklerde ve ayni yazilimlari alıyor, 65u95a da 242 local dimming, 1000 nit parlaklik degeri, 2.1 Onkyo ses sistemi, 40 wat ses çıkışı, Dolby Vision, DTS-X, Google TV Android 14 vs özellikli giriş seviyesi QD-Mini led tv sini tavsiye ediyordum, onlar hala qn70f yi , qned86a yi tavsiye ediyorlardir.
Yani bütçesi 40-50-60k olanlara Bütçesine göre en özellikli ve en uyguna satılan Tv leri tavsiye ettim, birileri gibi sattigi Tv den prim almak icin elindeki daha az özellikli ve daha pahaliya satilan Tv leri tavsiye etmedim.
Yanlış yere yormamanizi rica ederim.
Dostum kamerada oledler farklı çıkıyor resimdeki gibi bir durum söz konusu değil. Hala gerçek beyazı göremiyorsun diyorsun. Bu woled in yapısıyla alakalı bir sorundur. Benzer bir sorun qd oled tarafında da var. QD oledler polarizer bulunmadığından kamerada aşırı mor ve kırmızımsı gözüküyor. QD oled monitörümde var beyazı gayet doğru gösteriyor fotoğraflara inanma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,897
Üyeler
193,850
Son üye
Ahmetcans7
Geri