bende yaşadım arkadaşımda yaşadı kabloları bi çıkar tak çok eğik durmasın iyice konrtol et ben öyle çözmüştüm arkadaşımdada öyleydi yani yine bi driver sil yükle başka da yapıcak bişey yokamacım ekran kartını kötülemek değil hatta çok memnunum ama böyle bir sorunda anlarsınız ki can sıkıcı çözmek adına her yolu denememe rağmen çözüm alamayınca forum ile de paylaşmak istedim.
Crackli uygulamalarda kullanmak driverda problem yaşatır.amacım ekran kartını kötülemek değil hatta çok memnunum ama böyle bir sorunda anlarsınız ki can sıkıcı çözmek adına her yolu denememe rağmen çözüm alamayınca forum ile de paylaşmak istedim.
temiz format yaptım o da işimi çözmedi9070XT kullanıyorum hiç sorun yaşamadım, DDU ile temizleme yaptıysan arada sıkıntı yaşatabiliyor . En iyisi temiz bir format çakmak
Ben 26.1.1 kullanıyorum 7800xt ile henüz hiç bir sorun yaşamadım geçen windows kendi kendine sürücülerimi silmişti o kadar. Bazen en güncel sürüm stabil olmayabiliyor ben büyük bir yenilik gelmediği sürece stabil olan sürümde kalmaya devam ediyorum.Dostlar selam yakın zamanda forumda bir konu açmıştım rx9070 ekran kartım ile alakalı. Oyunlarda çökmeler ve siyah ekran sorunları yaşıyorum, hatta tarayıcıdan unity tabanlı oynanan oyunlarda dahi bu hatayı alıyorum.
Kafama çok takıldı ve çözümü için internette gezinirken son 3 gün içinde reddit /amdhelp başlığı altında yüzlerce bu sorunu yaşayan kullanıcı olduğunu gördüm forumda bu sorunu yakın zamanda veya mevcutta yaşayan arkadaşlar var mı acaba merak ettim. Sanırım amd tarafında bir sorun var veya windows tarafında gelen yeni update ile amd ekran kartlarında çökme sorunları görülmeye başladı.
@Abdullah Hacıgül hocam sizin tarafınıza böyle şikayetler geliyor mu acaba veya kendiniz böyle bir durum yaşadınız mı merak ettim.
görmek isteyenler için buraya linki bırakıyorum her 2-3 gönderide bir bu sorunu paylaşan kullanıcılar mevcut https://www.reddit.com/r/AMDHelp/
Evet muhtemelen öyle bir sorun vulkana alarak çoğu oyunda sorun çözülüyor ama desteği var mıdır emin değilim. Yeni çıkan pragmata oyununda mesela dx12 ile oyun oynanmıyor steamde başlangıç seçeneklerine -dx11 yazarak ta sorunu çözen arkadaşlar var.temiz format yaptım o da işimi çözmedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sanırım sorunu buldum ama tam olarak çözmüş değilim. şu şekilde yaptım genel parçalardaki sorunları tespit için kullandığım programda ekran kartı testi sırasında yine bir crash hatası aldım sonrasında açıklamada dx12 ile alakalı bi sorun yazıyodu. windows un sitesinden dx12 güncellemesini yaptırdım artık oyunlara giriyor ana ekranda atmıyor ama crash yeme sorunu geçmiş değil 10 dk sonra yine oyundan atıyor. Analadığım kadarı ile sorun dx12 ile alakalı bu konu hakkında bilgisi olan var mı
Katılıyorum w10 rx580 sistemimde nerdeyse sorunsuz kullanıyorum w11 7800xt sistemimde sürekli windowsluk sorunlar yaşıyorum.Windows 11 kullanıyorsan normal, AMD sorunlarından çok bu işletim sisteminin rezilliği konuşulmalı, Linux tayfası yayılıyor en azından.
1030 ile en son sürümü kullanıyorum win xp de 0 sıkıntı native 4K, win11 kurdum karta bişeyler oluyo (sallama seviyesi artıyo gittikçe)Katılıyorum w10 rx580 sistemimde nerdeyse sorunsuz kullanıyorum w11 7800xt sistemimde sürekli windowsluk sorunlar yaşıyorum.
native 4k1030 ile en son sürümü kullanıyorum win xp de 0 sıkıntı native 4K, win11 kurdum karta bişeyler oluyo (sallama seviyesi artıyo gittikçe)
Bir de reditte çok fazla bilgisiz insan var her şeye sürücü sorunu etiketi yapıştırıyorlar pek güvenilmesi gereken kaynaklar değil.Dostlar selam yakın zamanda forumda bir konu açmıştım rx9070 ekran kartım ile alakalı. Oyunlarda çökmeler ve siyah ekran sorunları yaşıyorum, hatta tarayıcıdan unity tabanlı oynanan oyunlarda dahi bu hatayı alıyorum.
Kafama çok takıldı ve çözümü için internette gezinirken son 3 gün içinde reddit /amdhelp başlığı altında yüzlerce bu sorunu yaşayan kullanıcı olduğunu gördüm forumda bu sorunu yakın zamanda veya mevcutta yaşayan arkadaşlar var mı acaba merak ettim. Sanırım amd tarafında bir sorun var veya windows tarafında gelen yeni update ile amd ekran kartlarında çökme sorunları görülmeye başladı.
@Abdullah Hacıgül hocam sizin tarafınıza böyle şikayetler geliyor mu acaba veya kendiniz böyle bir durum yaşadınız mı merak ettim.
görmek isteyenler için buraya linki bırakıyorum her 2-3 gönderide bir bu sorunu paylaşan kullanıcılar mevcut https://www.reddit.com/r/AMDHelp/
Aldığımdan beri yaşıyorum windows 10 da daha fazla yaşıyordum.yakın bir bir zamanda mı başladı sorunun, hocam ne zamandır yaşanıyor bu problemler.
bende de garip şekilde last of us harici her oyunda sorun çıkıyor..
w10 işletim sistemine geçsem sorunlarım çözülür mü acaba bi denemek lazımBen 26.1.1 kullanıyorum 7800xt ile henüz hiç bir sorun yaşamadım geçen windows kendi kendine sürücülerimi silmişti o kadar. Bazen en güncel sürüm stabil olmayabiliyor ben büyük bir yenilik gelmediği sürece stabil olan sürümde kalmaya devam ediyorum.
Evet muhtemelen öyle bir sorun vulkana alarak çoğu oyunda sorun çözülüyor ama desteği var mıdır emin değilim. Yeni çıkan pragmata oyununda mesela dx12 ile oyun oynanmıyor steamde başlangıç seçeneklerine -dx11 yazarak ta sorunu çözen arkadaşlar var.
Katılıyorum w10 rx580 sistemimde nerdeyse sorunsuz kullanıyorum w11 7800xt sistemimde sürekli windowsluk sorunlar yaşıyorum.