🔥İndirim AOC Q27G41ZDF 27" 240Hz QHD QD-OLED Monitör 19.999₺

karasız kaldım bende, hoca dediyse doğrudurda +3 daha vermeye değer mi onu düşünüyorum
Giriş seviye modellerde Peak 1000 modu yok. Hem giga hem aoc ayrıca sdr 200nit

Sadece Trueblack400 modu var. Yani bu modellerde 1000 nit tepe parlaklığı unutun.

Parlaklık değeri kağıt üstünde 400cd olarak belirtilse de sanıyorum ki bu değelere çıkmıyor. Bu zamana kadar gördüğüm en iyi monitör incelemelerini yapan bir kanalda asus modeliyle karşılaştırmış ve max parlaklık 197cd olarak ölçülmüş. Şuan 400cd parlaklığa sahip ips monitör kullanıyorum gündüz ışığında yetersiz kaldığı bile oluyor. 400cd olsa alacaktım ama olmadı.

Geçerli zaman ait video linki :

Parlaklık değeri kağıt üstünde 400cd olarak belirtilse de sanıyorum ki bu değelere çıkmıyor. Bu zamana kadar gördüğüm en iyi monitör incelemelerini yapan bir kanalda asus modeliyle karşılaştırmış ve max parlaklık 197cd olarak ölçülmüş.

O hdr parlaklığı 400nit,sdr parlaklığı 200nit

HDR parlaklığına bakarsan (beyaz ile işaretlediğim) 400nit gördüğünü ve eğriyi asusun aksine mükemmel takip ettiğini görürsün. Fakat Asus parlaklıkta çok üstün olduğundan daha iyi hdr deneyimi sunuyor.
11439.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parlaklık değeri kağıt üstünde 400cd olarak belirtilse de sanıyorum ki bu değelere çıkmıyor. Bu zamana kadar gördüğüm en iyi monitör incelemelerini yapan bir kanalda asus modeliyle karşılaştırmış ve max parlaklık 197cd olarak ölçülmüş. Şuan 400cd parlaklığa sahip ips monitör kullanıyorum gündüz ışığında yetersiz kaldığı bile oluyor. 400cd olsa alacaktım ama olmadı.

Ek olarak 400nit sdr da imkansız şu an tandem woled bile 350nit falan çıkıyor. Bu modeller pahalı. QD oled için standart 250nit. Giriş seviye modeller 200nit. Üst seviye qd oledler 300nit çıkıyor. Bir önceki nesil Woled monitörlerde 260-270nit falan.

Son düzenleme:
O hdr parlaklığı 400nit,sdr parlaklığı 200nit
Doğrudur hocam tipik olarak 400cd olması gerekiyor. Şuan LG 27GL63T modelini kullanıyorum sdr parlaklığıda 400cd diye biliyorum. Yanlış biliyorsam bile en sdr da en az 300cd parlaklık olduğu kanaatindeyim. Bundan önce msi ve asus montirler kullandım. Msi 250cd ile rezaletti asus 300cd ile iş görüyordu.

Doğrudur hocam tipik olarak 400cd olması gerekiyor. Şuan LG 27GL63T modelini kullanıyorum sdr parlaklığıda 400cd diye biliyorum. Yanlış biliyorsam bile en sdr da en az 300cd parlaklık olduğu kanaatindeyim. Bundan önce msi ve asus montirler kullandım. Msi 250cd ile rezaletti asus 300cd ile iş görüyordu.
Oled de şöyle bir durum var. Sonsuz kontrast oranına sahip olduğundan algılanan parlaklık çok daha fazla. İnsan gözüne yüksek kontrastlı şeyler daha parlak gelir. Yani 200nit oled aslında 300nit lcd ayarında falan.

Burada detaylı makale var:
11441.webp

İkinci resimdeki G5 oled 200nit, diğeri de samsung g53f IPS
11443.webp

Son düzenleme:
Oled de şöyle bir durum var. Sonsuz kontrast oranına sahip olduğundan algılanan parlaklık çok daha fazla. İnsan gözüne yüksek kontrastlı şeyler daha parlak gelir. Yani 200nit oled aslında 300nit lcd ayarında falan.

Burada detaylı makale var:
Alıntıyı görüntüle
Hocam videonun devamına bakarsanız bir ışık kaynağı tutulduğunda tandem panel ve aoc modelindeki panelin siyahları göstermesi arasında dağlar kadar fark var. Diğer model HDR modunda 1600nite kadar çıkıyor. Tabi ülkemiz şartlarında kaliteli bir oled monitörle arasında ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum. Ama şahsen böyle bir monitör olacağıma iyi kalitede miniled alırım ve sonucu beni daha tatmin eder. AOC modeli ucuz oled diye geçiyor ve oled kalitesini çok hissettirmiyor.

3.nesil oled için fiyatı güzel ama yinede 4.nesil asus bekleyeceğim ben :( zaten word kart'a taksit yapmıyorlar ***

Hocam videonun devamına bakarsanız bir ışık kaynağı tutulduğunda tandem panel ve aoc modelindeki panelin siyahları göstermesi arasında dağlar kadar fark var. Tabi ülkemiz şartlarında kaliteli bir oled monitörle arasında ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum. Ama şahsen böyle bir monitör olacağıma iyi kalitede miniled alırım ve sonucu beni daha tatmin eder.
Sen ışık tutarak oynamayacaksın. QD oledde polarizer bulunmadığından kamerada aşırı mor gözüküyor. Gerçekte ışığı köklemediğin sürece sorun yok.

Bu görseller qd olede ait
d319c1d1-6bbd-42a7-8ae8-0ceb7fdf8863-1_all_3653.webp
10172.webp

Bu da Glossy Woled TV

10967.webp

Pencere önü durumu görüyorsun woled olunca rahat rahat siyah görüyorum sanma

Gerçekte gördüğün ile kamerada çıkan arasında aşırı fark var. Oledler kamerada kötü çıkıyor. En çok satan qd oled panel monitörler. Hafife alıyorsun.

Sen ışık tutarak oynamayacaksın. QD oledde polarizer bulunmadığından kamerada aşırı mor gözüküyor. Gerçekte ışığı köklemediğin sürece sorun yok.

Bu görseller qd olede ait
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Evet ışık tutarak oynamayacağım ama gündüzleri ister istemez ışık kaynağı oluyor. Giriş seviye oled kullanmak isteyen tercih edebilir. Benlik değil anladığım kadarıyla...

Evet ışık tutarak oynamayacağım ama gündüzleri ister istemez ışık kaynağı oluyor. Giriş seviye oled kullanmak isteyen tercih edebilir. Benlik değil anladığım kadarıyla...
Giriş seviye ile alakası yok. İster 50 bin tl lik qd oled al, ister 20 bin tl lik al. Kaplama aynı panel aynı sorun aynı. Kamerada polarizer olmadığından aşırı mor gözüküyor. Siyah ve morluk açısından ucuz ve pahalı qd oledler arasında fark yok

Woledi de koydum kendin gördün oled panel böyle morluk kaçınılmaz. Videoda morluk görmediysen bunun sebebi hem polarizer bulundurması (kamerada daha iyi çıkıyor) hem de techless in önden yansımaları göstermemesi.

Bu XG32UCWG senin videoda baktığın gibi glossy woled monitör.

11445.webp

Fiyatı 49 bin TL.

🙂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,188
Üyeler
194,194
Son üye
kaurai