çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. oynadığım oyunlarda yeterli olur mu? 1080p 180Hz'de?RTX 50 serisi çıktıktan sonra ne AMD ne INTEL ARC'a bulaşmam. Adamlar teknolojinin içinden geçmiş AMD diye bir şey benim gözümde bitti.
DLSS 4 kusursuz , FG6X'e kadar kare oluşturma , DLAA gibi sağlam anti aliasing teknolojisi , oyunlardaki tüketilen VRAM miktarını düşüren teknoloji de geliştiriyorlar , yetmiyor GDDR7 bellek ile yüksek vram hızı sağlıyorlar ... AMD dediğin daha yeni RTX 40 serisini yakaladı
RTX 5060 al geç. Ha şu sözlerime kudurup laf atan AMD fanboyları da illa olacaktır ben de bu teknolojilerden mahrum kalsam kudururum elbette. Maalesef AMD fanboylarını susturma düğmesi yok
Hocam 8gb 1080p için yeterli olur 2k ya geçildiğinde hissettirir ancak farkı. Ama denildiği gibi nvidia ciddi şekilde teknolojide öndeçok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. oynadığım oyunlarda yeterli olur mu? 1080p 180Hz'de?
Not: Fps oyunları rekabetçi düşük-orta ayarlar genellikle
çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. oynadığım oyunlarda yeterli olur mu? 1080p 180Hz'de?
9060xt mantıklı olabilirÇoğunlukla fps ağırlıklı pubg, cs2, rainbow6 oynuyorum. Ek olarak ets2, f1, asetto corsa (nadiren) ve nba 2k oyun havuzum biraz garip.
monitörüm 1080p ve değişmeyi şu anlık düşünmüyorum.
Ekran kartı 1-2 sene sonra tekrar değiştirmek istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam yazılım vs. herkes kötülüyor gördüğüm üzere kullanıcısınız yorumlar mısınız hem kendi ekran kartınızı hem de yazılımını vs.
bilgim pek yok hocam küçümsemiş gibi gözüktümHocam RTX 5060 için 1080p'de yeterli olur mu demek çok çok yanlışSon çıkan 1080p kartı . Ha şöyle bir durum var her oyunu 180hz oynamak için yani monitörün gerçek tazeleme hızını kullanmak için FG geliştirildi. FG teknolojisinin en baba sebebi oyunlarda monitörlerin gerçek tazeleme değerinde oyun oynamak
DLSS Kalite + FG4X ile piyasadaki bütün oyunlar rahatça 1080p 240Hz ekranda bile 240 FPS verebilir. Sadece native'de en az 50-60 FPS almak gerekiyor 5060 bunun için sağlam bir kart.
İnsanlar FG'yi fps arttırmak sanıyor işlevi fps arttırmak ama performanstan ziyade monitörü kullanmaktır amaç
çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. oynadığım oyunlarda yeterli olur mu? 1080p 180Hz'de?
Not: Fps oyunları rekabetçi düşük-orta ayarlar genellikle
bilgim pek yok hocam küçümsemiş gibi gözüktüm
Anladım çok güzel bilgilendirdiniz teşekkür ederim tekrar.
Hocam nvidia şirketinde çalışsanız sırıtmaz maşallah bilgilisiniz bu konudaRTX 5060'ın artılarını sayayım daha doğru düzgün sade olarak. AMD'de bulamayacağın şeyleri yazayım :
- RTX 5060 ile FG6X'e kadar destek alacaksın yani native'de 50-60 FPS minimum aldığın oyunda 300-360FPS görüceksin. Gecikmesiz , görüntüden kayıpsız.
- Reflex teknolojisi son derece güzel ilerliyor. Bunun AMD'deki dengi nasıl çalışır bilmiyorum ama Reflex gecikme düşürmede mükemmel. FG6X'te bile işe yarayan teknolojiden bahsediyoruz. Native'de açtın mı karenin ekrana gelme gecikmesinden tut input'un sahneye işlemesine kadar her şey yağ gibi akıyor
- DLSS 4.5 ile performans modunda bile güzel görüntüler elde ediyorsun. Bu bile sadece alma sebebi. DLSS 4.5 görüntü kalitesine FSR4 yaklaşamaz. FSR4 şuan için DLSS3'ü yakalamış durumda. DLSS 4.5 ise ayrı bir dünya. NVIDIA yapay zeka şirketi . Bu güveni DLSS 5 ile de sağlar DLSS 6'yla da.
- Oyunlardaki VRAM tüketimini düşüren teknoloji geliştiriliyor. Bu teknoloji ile 8GB VRAM bile 1080p oyunda daha rahat yetebilir.
- 2.el piyasada APPLE , NVIDIA , PLAYSTATION her zaman SAMSUNG , AMD , XBOX'tan üstündür. İsimleri bile satar.
- GDDR7 bellekler GDDR6'ya kıyasla çok daha hızlı ve performanslı
- CUDA çekirdekleri sayesinde renderlamada ekstra performans
- İlerde sürpriz olarak gelebilecek devasa teknolojiler bile heyecan verici. Dünyanın en büyük GPU ve AI şirketi olan NVIDIA artık piyasada da hakim konumda. Oyuncuların devasa bir çoğunluğu NVIDIA'yı bu sebeple kullanıyor. RTX 5090 sahibi biri olarak DLSS 4.5 gibi yeni teknolojiler heyecanlandırırken beni DLSS 5'in isteğe bağlı AI odaklı texture değiştirme veya FG6X'e destek gibi sürprizler sunması beni kendine bağladı.
AMD alırsan da şöyle artıları var :
- Aynı fiyata saf güçte biraz daha önde kart (Saf güce DLSS FSR eklemezsen saf güç günümüzde 2 senelik bir şeydir sonra hepsi upscale muhtaç)
- Aynı fiyata daha yüksek VRAM
Yok hayır küçümseme gibi görünmedi 5060'tan şüphe edilmez demek istedimEğer mümkünse 5060Ti çok öneririm o harbiden çok baba bir kart. 1080p için tank
6900 xt kullanıcısıyım, kartıma aşığım. Bir veya iki kez hata vermiştir toplamda. Şöyle bir şey söyleyebilirim marka farketmez her kart bir şekilde hata verir.Çoğunlukla fps ağırlıklı pubg, cs2, rainbow6 oynuyorum. Ek olarak ets2, f1, asetto corsa (nadiren) ve nba 2k oyun havuzum biraz garip.
monitörüm 1080p ve değişmeyi şu anlık düşünmüyorum.
Ekran kartı 1-2 sene sonra tekrar değiştirmek istemiyorum.
hocam yazılım vs. herkes kötülüyor gördüğüm üzere kullanıcısınız yorumlar mısınız hem kendi ekran kartınızı hem de yazılımını vs.
Hocam nvidia şirketinde çalışsanız sırıtmaz maşallah bilgilisiniz bu konudaamd'den nvidiaya çektiniz gerçekten beni. tavladınız resmen
![]()
dediğim gibi hocam amacım aldım kartı 2 sene sonra değişeyim değil bi süre kullanmak istiyorum. dediğiniz gibi 5060 ti bulmaya çalışırım yine 8 gb olsa bi problem olur mu? yazdığnız metinlere göre olmaz gibi ama yine de sorayımaralarında 5.000 tl oynuyormuş