11400F İşlemci İle Sistem Toplanır'Mı ?

Krosakı Ichıgo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
437
Merhabalar kendime sistem topluyorum.

Geçenlerde bir arkadaştan uyguna 32gb ram,11400f, h510m-f anakart, 120mm sıvı soğutma ve asus tuf gt301 kasa satın aldım monteli şekilde.

Fiyatı epey uygundu bu yüzden tercih ettim lakin işlemcinin l3 önbelleği 12mb olması düşündürüyor. Sizce ne yapmalı.

Ekran kartı olarak rx6650 xt takacağım.

Hikayeli oyunlar oynanır lakin daha çok online cs2 , lol ve valo tarzı oyunlar oynanacak.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Üzer seni 12400f düşünürsen yararına olur

Satılsa kaça satılır hocam sizce anakartla ikisini.

birde cooler masterın sıvı soğutmasını am4 e uydurabilir miyim sizce?

Anakrt işlemci sat uyguna elden çıkart üstüne ekleme yapıp ryzene de geçebilirsin

Merhabalar kendime sistem topluyorum.

Geçenlerde bir arkadaştan uyguna 32gb ram,11400f, h510m-f anakart, 120mm sıvı soğutma ve asus tuf gt301 kasa satın aldım monteli şekilde.

Fiyatı epey uygundu bu yüzden tercih ettim lakin işlemcinin l3 önbelleği 12mb olması düşündürüyor. Sizce ne yapmalı.

Ekran kartı olarak rx6650 xt takacağım.

Hikayeli oyunlar oynanır lakin daha çok online cs2 , lol ve valo tarzı oyunlar oynanacak.
6650XT ile darboğaz olmaz gayet sorunsuz kullanılır ama rekabetçi oyunlarda çok yüksek FPS istiyorum falan dersen uğraşıp R5 5600 falan geçebilirsin. Elindeki işlemci de R5 5500 ayarında sayılır kıyas için ekleyim.

6650XT ile darboğaz olmaz gayet sorunsuz kullanılır ama rekabetçi oyunlarda çok yüksek FPS istiyorum falan dersen uğraşıp R5 5600 falan geçebilirsin. Elindeki işlemci de R5 5500 ayarında sayılır kıyas için ekleyim.
kaça satılmalı hocam sizce , 32mb önbellek ciddi farkeder diye düşünüyorum
Anakrt işlemci sat uyguna elden çıkart üstüne ekleme yapıp ryzene de geçebilirsin
size kaça satılmalı

kaça satılmalı hocam sizce , 32mb önbellek ciddi farkeder diye düşünüyorum

size kaça satılmalı
5K bandına gider, anakart baya leşmiş bu arada 11400F bile stabil çalışmayabilir o anakartla, bir de 11. Nesilin en düşük işlemcisi 11400F sayılır yani anakartı hangi işlemci için yaptılar acaba 😅

Anakarta 1.5k veya 1.6k ya verebilirsin işlemcinin piyasasını bilmiyorum

5K bandına gider, anakart baya leşmiş bu arada 11400F bile stabil çalışmayabilir o anakartla, bir de 11. Nesilin en düşük işlemcisi 11400F sayılır yani anakartı hangi işlemci için yaptılar acaba 😅
hocam 6500 a falan koyup pazarlıkla verilebilir sanırım veya 6000 . İşte burada şöyle bir sorun oluyor rzyzen 5 5600 ikinci el piyasası sıfır fiyatına . Adam tek pini eksik halini 3500 a koymuş şaka gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam düzeltme anakart k serisiymiş f değil

hocam 6500 a falan koyup pazarlıkla verilebilir sanırım veya 6000 . İşte burada şöyle bir sorun oluyor rzyzen 5 5600 ikinci el piyasası sıfır fiyatına . Adam tek pini eksik halini 3500 a koymuş şaka gibi.
Piyasa berbat durumda zaten bu aralar. Yine de 5K ya satsan üste ortalama 2K koyup geçebiliyorsun.

Hocam düzeltme anakart k serisiymiş f değil
K ise sorun yok o iyi ve 11400F ile rahat kullanılır ama satacağın fiyatı pek etkilemez.

Piyasa berbat durumda zaten bu aralar. Yine de 5K ya satsan üste ortalama 2K koyup geçebiliyorsun.

K ise sorun yok o iyi.
satar fiyat değişir mi o zaman hocam. Veya elimde hazır uygun sıvı soğutma varken bu işlemciyi yükseltmek mantıklı olur mu. Ufak bir işim var dönüşünüz olursa 1 saat sonra yazacağım. Bilgileriniz için teşekkür ederim.

satar fiyat değişir mi o zaman hocam. Veya elimde hazır uygun sıvı soğutma varken bu işlemciyi yükseltmek mantıklı olur mu. Ufak bir işim var dönüşünüz olursa 1 saat sonra yazacağım. Bilgileriniz için teşekkür ederim.
Elindeki işlemci o soket için iyi, git o anakarta i7-i9 al desem anakart yine yetmeyecek intelde H serisi anakartlar maksimum i5 için uygun genelde.

Benim fikrimi soracak olursanız ben 11400F ile kullanırdım çok uğraşmazdım. Valorantta 300 yerine 500FPS alınca da hayatımda bir şey değişmiyor. Yine de sizin için önemliyse değiştirin değişim için en mantıklısı da 5600 olur.

Diğer mesaja da ekleme yapmıştım ama tekrar yazayım anakart modelinin satış fiyatına pek etkisi olmaz zaten H510 anakartların fiyatları benzer ve ucuz asıl para eden işlemci orada.

Geri