Çözüldü✓ DDR4 Upgrade Tavsiyesi Lütfen

Selamlar dostlar. DDR4 bir sisteme sahibim hobi olarak 3D Modelleme yapıyor ve oyun olarak sadece LOL'de ARAM-ŞAMATA oynuyorum fakat artık oyunda FPS sıkıntısı yaşıyorum. En düşük ayarlarda normalde 80-90 olan FPS'im takım savaşlarında 50-60'lara kadar düşüyor. Üstelik 144hz monitörüm olduğu ve 144hz günlük kullanıma alıştığım için 80-90 fps bile kasıyor gibi hissettiriyor. Herhangi bir ısı problemim yok defalarca kontrol ettim. Sizlerden ricam sadece LOL'de 140 civarı FPS almam için gereken upgrade konusunda tavsiyeleriniz. Modelleme kısmı önemli değil sadece oyun benim için önemli. Bütçem kısıtlı ama yaklaşık aylık 1k taksitle bir şeyler alabilirim. Ryzen 5 5500'ü 3700 liraya taksitle almam mantıklı mı mesela? Bilgisayardan pek fazla anladığımı söyleyemem.
SİSTEMİM:
-B450M-HDV R4.0
-AMD Ryzen 5 2600 3400MHZ
-AMD RX 570 4GB
-32 GB RAM (Ramlerden biri 3200 mhz diğeri 3000mhz olduğu için diğerini de 3000'de kullanıyorum. Bu konuda da tavsiyenizi beklerim 16gb 3200mhz mi yoksa 32gb 3000mhz kullanmak mı daha mantıklı)
5500 değilde 5600 daaha ıyı olur ve fpsını gercekten artırmak ıstıyorsan yenı ekran kartı sart ve ram konusuna gelırsk 3000de kullan

Ram'lerin frekans farkından bahsetmişsin Dual Channel çalışmama durumu var mı acaba bu da seni darboğaza sokabilir. Bende modelleme yapıyorum.
2 RAM slotum var ikisinde de bu yazdığım ramler takılı. Dediğiniz sorunu tam anlayamadım bilgi yetersizliğinden. Yıllar önce herhangi bir kasma sorunum olmazdı. Son bir senedir bu sorun var. Sanırım o da artık oyunların güncelleme almasıyla bilgisayarın yetersiz kalmasından.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

taksitle ryzen 5 5600 alabilirsin hocam akakce'den en düşük fiyatlı satış sitelerine girip taksit seçeneği sana en uygun olandan alabilirsin.
ayrıca önce işlemciyi mi yoksa ekran kartını mı yükseltmen gerektiği hakkında soru işaretin varsa kesinlikle lol için öncelik işlemcide. ekran kartını daha sonraki zamanlarda da yükseltebilirsin
Link paylaşmak serbest mi bilmiyorum ama 6 taksitle bunu: https://www.idefix.com/amd-ryzen-5-...362&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.65.4 ve sizin önermiş olduğunuz kule tipi soğutucuyu almayı düşünüyorum. Eğer mantıklı diyorsanız 1-2 gün içerisinde sipariş vereceğim. (EDİT: TÜRKTELEKOM kullanıcılarına özel 300TL daha indirim varmış onu da kullandım 5563 TL'ye geliyor.)

Son düzenleme:
2 RAM slotum var ikisinde de bu yazdığım ramler takılı. Dediğiniz sorunu tam anlayamadım bilgi yetersizliğinden. Yıllar önce herhangi bir kasma sorunum olmazdı. Son bir senedir bu sorun var. Sanırım o da artık oyunların güncelleme almasıyla bilgisayarın yetersiz kalmasından.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Link paylaşmak serbest mi bilmiyorum ama 6 taksitle bunu: https://www.idefix.com/amd-ryzen-5-...362&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.65.4 ve sizin önermiş olduğunuz kule tipi soğutucuyu almayı düşünüyorum. Eğer mantıklı diyorsanız 1-2 gün içerisinde sipariş vereceğim. (EDİT: TÜRKTELEKOM kullanıcılarına özel 300TL daha indirim varmış onu da kullandım 5563 TL'ye geliyor.)
ayırabildiğin aylık bütçeye göre taksit tutarları makul görünüyor hocam, hayırlı olsun güle güle kullan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,235
Üyeler
194,252
Son üye
Xreq
Geri