2026 Yılında Mors Alfabesi Öğrenmek

elonx

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba, amatör telsizciliğe merak saldım, bir süredir mors alfabesi öğrenmeye çalışıyorum. Sizce 2026 yılında mors alfabesi öğrenmek mantıklı mı? Şuan bir amacım yok öğrenmek için, bir sürü araştırma yaptım ama öğrenme motivasyonumu devam ettirecek bir sebebim yok.
Siz mors alfabesi biliyor musunuz? Nasıl öğrendiniz?

73

bence işe yarıycak bir şey yaptığınız deprem ülkesiyiz malum enkaz altında kaldığında konuşamıyosan elinde bir şey varsa vura vura anlaşırssın ya da ışık olursa ışıkla anlaşırsın bu tek bir örnek mesela 3. dünya savaşı taşlı sopalı olcak deniyo işe yarayabilir

bide hobi için kimseden motivasyon bekleme onlardan +1 fazla bilgin olur bu da senin yararına

Şu işte en korktuğum şey mors alfabesi. Tik tik tiiikk anlayana kadar zaten. Sınav için mecbur öğrenmek lazım gerçi kesin çıkıcak sorulardan 400 tanesini vermişler ezberle geçilir bir şekilde. Birde uygulamalardan anlık çeviri yapabiliyoruz. Yksden sonra sınava giricem bende bir şey olmazsa. Hakkımızda hayırlısı 73

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Morse öğrenmeye başladım, öğrenme methodları varmış onları araştırdım buldum. Eğer başarabilirsem maceramı anlatacam

73!

Merhaba, amatör telsizciliğe merak saldım, bir süredir mors alfabesi öğrenmeye çalışıyorum. Sizce 2026 yılında mors alfabesi öğrenmek mantıklı mı? Şuan bir amacım yok öğrenmek için, bir sürü araştırma yaptım ama öğrenme motivasyonumu devam ettirecek bir sebebim yok.
Siz mors alfabesi biliyor musunuz? Nasıl öğrendiniz?

73

Yani illa o tarz bir şey öğrenmek istiyorsanız mors alfabesi yerine Frekans aralığı ile iletişimi öğrenmenizi öneririm

Eskiden sizin gibi telsizciliğe vs. Merak salanlar artık onun yerine Küçük elektronik cihazlar üzerinden Ağ vs. Olmadan frekanslar üzerinden gizli izlenemeyen mesajlaşma ya başladı (en azından globalde öyle) aslında oda Telsizcilik ama daha modern günümüz versiyonu

Yani mors alfabesini siz öğrenseniz bile kaç kişi bilecek ki ? Yani karşınızda sizinle iletişim kurabilecek biri olmadığı sürece ne işe yarayacak mors alfabesi ?

Sesli iletişimin olmadığı zamanların iletişim teknolojisi. Telsiz'de kullanılmıyor. Telegraf da günümüzde sadece Müze'de bulabilirsin. Ben de Ştenografi öğrenmiştim. Hiç bir işime yaramamıştı. Ama bilmek güzeldir.

bence işe yarıycak bir şey yaptığınız deprem ülkesiyiz malum enkaz altında kaldığında konuşamıyosan elinde bir şey varsa vura vura anlaşırssın ya da ışık olursa ışıkla anlaşırsın bu tek bir örnek mesela 3. dünya savaşı taşlı sopalı olcak deniyo işe yarayabilir

bide hobi için kimseden motivasyon bekleme onlardan +1 fazla bilgin olur bu da senin yararına
Deprem bölgesine denk geldiniz mi bilmiyorum ama bırak enkaz altında birseylere vurup ses çikarmayi kendini yırtsan bile sesini duyurman çok zor. Birde artçı depremler olduğundan istersen balyozla ses çıkart insan sesi gelmeyen enkaza bakmıyorlar öncelik insan sesi gelen enkazlar deprem bölgesinde sırf ses gelmiyor diye içerisinde insan olduğu garanti olan en az 10 bina gördüm çalışma yapilmiyordu aslında burda yanlış birsey yok arama kurtarma ekipleri kısıtlı olunca yıkılan bina çok olunca enkaz altından ceset çıkartmak yerine canlı insan çıkartmayı tercih ediyorlar. Birde bina yıkılınca hayatta kalma şansınız çok düşük

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,109
Üyeler
194,837
Son üye
zaferss
Geri