55K Bütçe 5060TI DDR5 Sistem tavsiyesi gerek.

Tyser

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
55000
Selamlar arkadaşlar,
Yakın zamanda bir sistem toplamayı veya hazır sistem almayı düşünüyorum. Kriterlerimi netleştirdim, bütçem dahilinde en mantıklı tercihi yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İstediğim Özellikler:
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 5060 Ti 16GB
İşlemci: AMD Ryzen serisi (Fiyat/Performans avantajı nedeniyle AM5 soket istiyorum). 1080p odaklı takılacağım için işlemcinin besleme konusunda üzmemesi lazım.
Anakart: DDR5 destekli, en kötü B serisi (B650 vb.) bir model. (Biostar gibi saçma markalar olmasını istemiyorum daha bilindik asus,gigabyte,msi tarzı markalar olması gerek)
RAM & SSD: Şu an için maliyeti kısmak adına 512GB SSD ve standart DDR5 RAM’ler yeterli, daha sonra kendim ekleme/yükseltme yapacağım.

Bütçe ve Durum:
Hedefim bu şartları karşılayan, kampanya veya hazır sistem ile 50.000 - 55.000 TL bandında f/p bir sistem bulmak.
İncehesap ve Hepsiburada gibi sitelere baktım ama genelde DDR4 ağırlıklı sistemler denk geldi. (Kendim toplamayı denediğimde fiyatlar 70k bandında oluyor ama hazır sistemler daha ucuz galiba eğer siz tek tek topladığınızda hazır sistemlerden daha ucuza gelecek bir paket atarsanız onu da değerlendireceğim.)

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Örnek olsun diye attım yine farklı sitelerde kıyaslama yaparsın

7500f veya 7600 +5060 ti 16 GB + b650 mr+ 1 TB SSD+ 80+ bronz PSU. Bu kadar. Cuma gecesi indirimleri olur, onları da kovalayabilirsin

Örnek olsun diye attım yine farklı sitelerde kıyaslama yaparsın

7500f veya 7600 +5060 ti 16 GB + b650 mr+ 1 TB SSD+ 80+ bronz PSU. Bu kadar. Cuma gecesi indirimleri olur, onları da kovalayabilirsin
Bunları incelemiştim anakartı yüzünden pek tercih etmemiştim yükseltince iki sistemde de +960₺ şeklinde ufak bir artış oluyor göz yumulabilinecek seviyede ama hepsiburada da 9 ay taksit imkanı ile +3-4k ya daha iyi sistemler olduğunu düşünüyorum ama onlar da biostar anakart kullanıyorlar

Geri