Yardım Ekranda Bulanıklaşma ve "Tüplü TV" Benzeri Parazit Sorunu

hsuwle

80+
Reaksiyon skoru
26
Bilgisayarımda özellikle gri tonların ağırlıklı olduğu sahnelerde/ekranlarda bir bulanıklaşma ve parazitlenme sorunu yaşıyorum. Görüntü eski tüplü televizyonlardaki karlanma efektine benziyor.

Denediğim Çözümler:

• Hdmi ile denedim
  • Farklı ekran kartı portlarını denedim, sonuç değişmedi.
  • Çözünürlük ayarlarını değiştirdim, düzelmedi.
  • Monitörü test ettim monitörde sorun yok
Sistem Bilgilerim:

• Ekran Kartı: ZOTAC RTX 3060 12GB
  • Monitör: Samsung g65b
  • Bağlantı Tipi: HDMI / DisplayPort ikisinide denedim farklı portlardada denedim
Sorunun ekran kartındanmı yoksa başka birşeydenmi anlayamadım driverları yeni güncelledim.

690830487_1854475645239983_8214466266577562736_n.jpg

sorunun monitörden olmadığına emin misin hocam.

çok garip hocam sorun monitörden gibi duruyor. o zaman imkanın varsa hocam bilgisayarına farklı bir ekran kartı takıp deneme şansın var mı? birde şunu soracam hocam. belirli bir siyah sahnede filan mı oluyor yoksa tüm siyah sahnelerde oluyor mu? çünkü belki direkt filmin/videonun kendisindendir

çok garip hocam sorun monitörden gibi duruyor. o zaman imkanın varsa hocam bilgisayarına farklı bir ekran kartı takıp deneme şansın var mı? birde şunu soracam hocam. belirli bir siyah sahnede filan mı oluyor yoksa tüm siyah sahnelerde oluyor mu? çünkü belki direkt filmin/videonun kendisindendir
suan bunu yazarkende var kalıcı gibi duruyor monitörde sorun yok ondan eminimde ama başka renklerdede çok sorun yaratmıyor gri gibi renklerde belli oluyor gelip giden bişey değil kalıcı bişey

suan bunu yazarkende var kalıcı gibi duruyor monitörde sorun yok ondan eminimde ama başka renklerdede çok sorun yaratmıyor gri gibi renklerde belli oluyor gelip giden bişey değil kalıcı bişey
anladım hocam o zaman, dediklerine göre sorun monitden gibi duruyor ilk bakışta ama değilse dediğine göre parça eleyerek donanımda sorunu bulamamız gerekir. Farklı bir ekran kartı deneyebilirsin. Bulamazsan ekran kartını söküp anakarttan görüntü almayı dene, eğer anakarttan görüntü alırken olmazsa sorunun kaynağını belirlemiş oluruz. ilk amacımız sorunu çözmekten ziyade kaynağı bulmak olmalı.

Kendi kendine bugün düzeldi bir şey değiştirmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,888
Son üye
mustafa102o
Geri