Kasamdaki Psudan Ses Geliyor

RennH

80+
Reaksiyon skoru
29
Selamlar fsp 650w hyper 80+ h3 650 modelinde psu var fakat garip sesler gelmeye başladı. Ses kesinlikle psudan geliyor. 2 yıl önce 0 almıştım. Ekran kartı stres testinde rahat besleniyor fakat işlemci stress testinde işlemci sürekli yüzde 100 den 99 a düşüp tekrar çıkıyor. Eskiden 100 sabitti bilmiyorum bununla mı alakalı. Ses sürekli var yeni psu mu almam lazım ? Youtuba attım videoyu
işlemci ryzen 7 9800x3d ekran kartı 4070s anakart asrock b650

%100 99 olayı gayet normal. ses psu fanından geliyor gibi psu marka modeli nedir hocam

Fan değiştirmekle alakalı @yusuf7878 hocamın bir içeriği var farklı forumlarda da yazmış olabilir bakabilirsin

Bunun içini açıcak deneyimim yok açıkçası. Wd40 falan iş görür mi acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunu böyle kullanmaya devam etsem sorun yaratır mı acaba. Diyelim fan durdu diğer parçalar zarar görür mü ?
Youtube üzerinde birçok video var bi izle belki yaparsın. İleride çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. WD 40 sıkma varsa ipa sık

Bunu böyle kullanmaya devam etsem sorun yaratır mı acaba. Diyelim fan durdu diğer parçalar zarar görür mü ?
Fandan geliyor gibi ses. Fan durur da farketmezsen sistemine veda etme şansın bile var hiç riske atma, fanı değiştir. Çıkarıp direk yeni fanı anakarta bağlayabilirsin.

Ben senin yerinde olsaydım
Garantisi var - gönder
Garantisi yok - aç temizle rulman yağla kapa dene
İşe yaramazsa - fan değiş

Ben senin yerinde olsaydım
Garantisi var - gönder
Garantisi yok - aç temizle rulman yağla kapa dene
İşe yaramazsa - fan değiş
Bu markanın fanı ayrı satılıyor mu ?

Fandan geliyor gibi ses. Fan durur da farketmezsen sistemine veda etme şansın bile var hiç riske atma, fanı değiştir. Çıkarıp direk yeni fanı anakarta bağlayabilirsin.
Bu psu ile uyumlu fan nerde bulabilirim? Çok kompleks bir iş ise direkt psu mu değiştirsem acaba ? Daha bilindik markalarla değiştirmem daha iyi olır gibi

Bu psu ile uyumlu fan nerde bulabilirim? Çok kompleks bir iş ise direkt psu mu değiştirsem acaba ? Daha bilindik markalarla değiştirmem daha iyi olır gibi
Garantisi bittiyse Korkma aç içini incele fan o kadar Karışık değil sadece 2 pinli olma durumu var Yusuf hocamın içeriğine bakarsan seni daha iyi yönlendirecektir

120mm ise 120mm fan al, 140 ise 140 al o kadar. Fanı da psu ya değil anakarta bağla, 500-600 rpm de sürekli dönsün bitti gitti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,907
Üyeler
196,848
Son üye
EmreGNZ
Geri