Fps Dalgalanması ve Freamtime Dalgalanması

Sametxd

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar valoranat oynuyorum monitörüm 240 hz fpsim 240a sabit ama oyun içinde freamtime dalgalanması yaşıyorum ve fpsim 220ye düşüp tekrar yükseliyor hafif bi takılma oluyor rahatsız ediyor sistemim ryzen 7 9800x3d ve 4070 ti super neden yapar acaba bu sorunu ?

Samet, oyunlarda 20-30fps aşağı yukarı dalgalanma olur, gayet normal, furmark testi değil sonuçta, sabit 240fps alamazsın, sahnedeki detay ve GPU-CPU yükü süreli değişir.

Samet, oyunlarda 20-30fps aşağı yukarı dalgalanma olur, gayet normal, furmark testi değil sonuçta, sabit 240fps alamazsın, sahnedeki detay ve GPU-CPU yükü süreli değişir.
Ama şöyle bu dalgalanma da görüntü takılması oluyor daha önce böyle miydi bilmiyorum bugün rahatsız ettiği için dikkatimi çekti

9800x3d ile mi o fps'i alıyorsun 16k falan mı monitörün?

Samet, normal de, yani fps yi sabitlemeyince kaç FPS alıyorsun? Monitör 2k veya 4k 240hz mi?

FPS'i 400 sabitleyin. Monitör Hz'ine yakın olmasın, özellikle X3D işlemciniz varsa gereksiz. Limiti açmaya da gerek yok. Valorant UE5 geçtikten sonra %1 biraz dengesizleşse de, halen rekabetçi oyunlarda en yüksek FPS veren oyun.

Ayrıca bağlantıda önerdiklerimi de uygulayın. Diğer sistem özelliklerinizi de belirtin.

sabitlemeyi kaldır

Geri