Çözüldü✓ Am5 Sistem İçin Anakart Seçemiyorum Yardım 😄

panh3r

80+
Reaksiyon skoru
12
Selamın aleyküm arkadaşlar 😄 5000-6000 TL civarında fiyat/performans güzel AM5 anakart önerilerinize açığım valla.

İşlemci tarafında da Ryzen 5 7500F ile Ryzen 7 7700 arasında kaldım biraz. Siz olsanız hangisine yönelirdiniz? Bir tık bütçe arttırıp başka işlemciye çıkmaya değer mi onu da merak ediyorum açıkçası.

İşlemci arttırma seçeneğin oynayacağın oyunlara göre değişebilir , ekran kartı modelin ne ?

MSI PRO B650M-P veya Asus Prime B650M işini görebilir gibi

Selamın aleyküm arkadaşlar 😄 5000-6000 TL civarında fiyat/performans güzel AM5 anakart önerilerinize açığım valla.

İşlemci tarafında da Ryzen 5 7500F ile Ryzen 7 7700 arasında kaldım biraz. Siz olsanız hangisine yönelirdiniz? Bir tık bütçe arttırıp başka işlemciye çıkmaya değer mi onu da merak ediyorum açıkçası.
asus b650m-r
asus b850m-k
6000 tl altındaki 7800x3d işlemcide bile kullanabileceğiniz anakartlar

işlemci seçimine gelirsek
elbetteki r7 7700 r5 7500f den daha performanslı

eğer özellikle fps oyunları oynuyorsan
bütçeyi biraz daha zorlayabiliyorsan r7 7800x3d seçimi daha mantıklı olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir önceki sistemde rami 32 gb düşünüyorum demişsiniz

fazla ram kullanımı ile ilgili özel bir ihtiyacınız yoksa
gündelik kullanım oyun amaçlı sistem toplayacaksanız
bence burada 32 gb ram aciliyeti olan bir kapasite değil

burada rami 16 gb a düşürsen
zaten gündelik kullanım oyunda sürünmezsin
ama buradan edeceğin kazançla işlemciyi 7800x3d yaparsan senin kafandaki iki seçenekten de daha iyi olur

ekran kartın şimdilik rx590 kalacak sanırsam
gündlik kullanım ve oyun amaçlı toplayacağın bir sistemde
yeni nesil oyunlarda acaba 16 gb ram yetmez mi düşüncesi ile 32 gb ram yapma planın varsa
zaten 16 gb ramin yetmeyeceği oyunda rx590 ekran kartı performansı olarak ta yetmeyecektir

bu yüzden rame dayalı bir program kullanımın yoksa rami 32 yapma şimdilik
16 da kalsın diğer ürünlere yüklen

hocam sakın ama sakın ikinci el alma ben aldım sabah bir vukuat yaşadım Allah kimseye yaşatmasın

asus b650m-r
asus b850m-k
6000 tl altındaki 7800x3d işlemcide bile kullanabileceğiniz anakartlar

işlemci seçimine gelirsek
elbetteki r7 7700 r5 7500f den daha performanslı

eğer özellikle fps oyunları oynuyorsan
bütçeyi biraz daha zorlayabiliyorsan r7 7800x3d seçimi daha mantıklı olabilir

bir önceki sistemde rami 32 gb düşünüyorum demişsiniz

fazla ram kullanımı ile ilgili özel bir ihtiyacınız yoksa
gündelik kullanım oyun amaçlı sistem toplayacaksanız
bence burada 32 gb ram aciliyeti olan bir kapasite değil

burada rami 16 gb a düşürsen
zaten gündelik kullanım oyunda sürünmezsin
ama buradan edeceğin kazançla işlemciyi 7800x3d yaparsan senin kafandaki iki seçenekten de daha iyi olur

ekran kartın şimdilik rx590 kalacak sanırsam
gündlik kullanım ve oyun amaçlı toplayacağın bir sistemde
yeni nesil oyunlarda acaba 16 gb ram yetmez mi düşüncesi ile 32 gb ram yapma planın varsa
zaten 16 gb ramin yetmeyeceği oyunda rx590 ekran kartı performansı olarak ta yetmeyecektir

bu yüzden rame dayalı bir program kullanımın yoksa rami 32 yapma şimdilik
16 da kalsın diğer ürünlere yüklen
Dediğiniz gayet mantıklı 😄 RX 590 varken şimdilik 16 GB RAM bana yeter gibi geliyor. Zaten ileride direkt 32 GB’a geçebilirim diye düşünüyorum.

İşlemci konusunda FPS tabanlı oyunları daha çok oynuyorum ama genel olarak çoğu oyunu oynuyorum, çok fark etmiyor açıkçası 😄 O yüzden RAM’e ayıracağım bütçeyi biraz işlemci tarafına kaydırıp 7800X3D alma fikri baya kafama yatmaya başladı. İndirim falan da kovalarım.

Şu an kafamdaki senaryo şöyle:

• Ryzen 7 7800X3D
  • RX 590 Nitro+ (ileride RTX 5060 Ti veya RX 9060 XT düşünüyorum)
  • 16 GB RAM (ileride 32 yapacağım)
Bu sisteme göre sizce fiyat/performans olarak hangi AM5 anakarta yönelmek daha mantıklı olur?
İşlemci arttırma seçeneğin oynayacağın oyunlara göre değişebilir , ekran kartı modelin ne ?

MSI PRO B650M-P veya Asus Prime B650M işini görebilir gibi
Ekran kartım şuan Rx 590 Nitro+ o yüzden işlemciyi çok güçlü alırsam sorun olur mu acaba ekran kartına göre.

kesinlikle bu fiyata bunu önerebilirim. Arkadaşların önerdiği asus b650m-r gibi giriş seviyesi 2 ram slotlu vram soğutması olmayan kartlardansa:

Az daha çıkarım dersen:

kesinlikle bu fiyata bunu önerebilirim. Arkadaşların önerdiği asus b650m-r gibi giriş seviyesi 2 ram slotlu vram soğutması olmayan kartlardansa:

Az daha çıkarım dersen:
Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim colorful markasının BIOS'u güven vermediğini duydum sadece tam olarak hakim değilim markaya. Gigabyte üzerinden konuşacak olursam bütçemi arttırabilirim. Başka önerilerin varsa da açığım.

Az daha çıkarım dersen:
Ve sanırım b850m force iyi bir indirimde kaçırmadan alsam mı ?

Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim colorful markasının BIOS'u güven vermediğini duydum sadece tam olarak hakim değilim markaya. Gigabyte üzerinden konuşacak olursam bütçemi arttırabilirim. Başka önerilerin varsa da açığım.

Ve sanırım b850m force iyi bir indirimde kaçırmadan alsam mı ?

colorful dan yana sorunun olmaz dert etme. Evet gigabyte b850m force alınır sadece az usb port var yeterliyse sorun yok. Bir de 2 ram slotu varmış şimdi farkettim. Ama çok yksek bellek ramler ilerde takmayı yükseltmeiy düşünmüyorsan sıkıntı yok

bunuda düşünebilirsin:

colorful dan yana sorunun olmaz dert etme. Evet gigabyte b850m force alınır sadece az usb port var yeterliyse sorun yok. Bir de 2 ram slotu varmış şimdi farkettim. Ama çok yksek bellek ramler ilerde takmayı yükseltmeiy düşünmüyorsan sıkıntı yok

bunuda düşünebilirsin:

gigalar arasında kaldım hangisi mantıklı sence ikisi de güzel valla bütçeme de uyuyorlar.

Hocam oyun oynayacaksan
7500f çünkü 6 core / 12 threads
7700 ise 8 core / 16 threads render için daha makul kullanımınıza göre seçin.

Anakart olarakta b650r ve b650k var ama ben force öneririm. B650 force.

Ekran kartını söylerseniz işlemciyi çıkmanız veya çıkmamanız gerektiğini söyleyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,277
Üyeler
197,173
Son üye
aybalam13
Geri