Mac Mini M4 32.999tl (Zam Öncesi Fiyatı) Peşin Fiyatına 3/4 Taksit

ben buna 6 ay önce 7/24 topaz çalıştırdım
prizden çektiği güç 16w dı led ampil kadar neredeyse.
aynı işi 13700k ve 2080ti ile yaparken 460w çekiyordu.
13700k daha hızlıydı 2 katı kadar ancak bir düşünün aradaki güç farkını.

counter strayk pudg oynayan kardeşlerim için anlamsız bir cihaz tabi.

M5 çıkacak önümüzdeki ay alım fırsatı değil şuan için. şubat sonu 27ye satmışlardı ben 26dan almıştım aralık ayında.
o zamandan beri çok kıpırdamamış fiyatı ama M5 çıkacak bence dahada düşecektir.

Bu fiyatlara aylardır sadece mediamarkt satıyor yalnız. Mediamarkt'ta stok biterse daha zor görürürüz gibi bu fiyatları.

dahili hoparlörü hepsi demeyeyim ama dandik bir çok monitör hoparlöründen daha iyi. 256gb lık modele harici ssd takıp tüm uygulamalar kuruluyor ancak kaliteli bir muhafaza kullanmak lazım yoksa harici ssd de hata olursa sistem çöküyor. harici ssd ile dahili ssd arasında hız farkı yok. hdmi dan bağlantı yapılırsa full rgb renk vermiyor monitörlere ybpcr 4 4 4 veriyor. display portta problem yoktu
hdmi dan full rgb renk almak için "betterdisplay" aplikasyonu mutlaka kurulmalı
type-c type c bağlantısında yine 240hz almak için aldığım paugae kabloya başka marka kablonun aynı çiplisine firmware atmıştım pc üzerinden.
bayağı sıkıntılı bir sistem mac safari dışındaki browserlar yavaş çalışıyor . mesela benişm geekom minipc chrome ile youtube 1080p video izlerken 15w çekerken mac de edge kullanırsam 15w çekiyordu ve daha yavaştı . safari ise 7w sabitti.

ben şu an mini pc olarak windows geekom a5 kullanıyorum mac i kutusuna koydum. projem falan olursa yeniden kullanırım. windows nefret edilsede deskjtop kullanımı ve serilik olarak mac den daha kullanışlı.
bahsettiğim geekom eski nesil am4 işlemcisi var 5800h mu ne.

Hocam paralelse yerin utm yada vmware fusion kişisel kullanım icin ücretsiz bunları denedin mi işini görüyorsa boşuna ödeme yapma
vmware ve UTM denedim fakat kasıyordu. Paralel de ise sıfır kasma ile windows kullanıyorum

hocam tablet istemiyorum, oc daha rahat geliyor kullanimim sadece yt vs olmayacak ama asiri yogun isler de yapmayacagim, temizini nasil anlarim 2. elde pil omru felan duydum ama hic arastirma yapmadim bir internete bakacagim ama deneyimli birinden cevap almak daha temiz oluyor
Pil döngüsüne bakarsınız alırken. Tamirsiz ve kozmetik temiz, faturalı bir cihaz alırsanız üzmez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

16gb ramde yerel llm çalıştırmanın çok bir anlamı yok
Qwen2.5:14B, Llama3:8B gibi modeller çalışabiliyor hocam daha ne olsun :)

Var. Mac deki 16gb ram, masaüstündeki gibi çalışmıyor. Dahili depolamayı swap edebiliyor.
Dahili depolamayı swap etmeyi bilemiyorum. telefonlar da var bu sistem.
LLM için 16gb lık ram yeterli. ona uygun modelle çalışıyorsun ki zaten ai agent kurma işlemleri için alıyor insanlar. 7/24 çalışan ve oldukça az enerji tüketen bir cihazdan bahsediyoruz. ağa bağladıktan sonra telegram whatsapp entegre bot açarak evden çıkınca da kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kendi windows sistemimde kullanıyorum şöyle bir fark var pc nin güç tüketimi fazla 7/24 çalıştırmak masraflı.

Yok hocam o öyle değil. Ekran kartındaki vram yerine normal rami kullanabiliyor. Dahili depolamayı kullanabiliyor olsa zaten ram sıkıntısı olmazdı
şöyle bir durum da söz konusu Google TurboQuant diye bir algoritma üzerinde çalışıyor ve yapay zekanın ram kullanımını 8 kat düşüreceği yönünde bunu da eklemek isterim.

Yok hocam o öyle değil. Ekran kartındaki vram yerine normal rami kullanabiliyor. Dahili depolamayı kullanabiliyor olsa zaten ram sıkıntısı olmazdı
Dediği şeyi de yapıyor, 16GB RAM ile 65GB ye kadar kullanım görmüşlüğüm var. RAM yükü seviye 3ü görürse performans çakılıyor ama onu diyim.

M serisinde VRAM diye ayrı bir birim yok zaten GPU da istediği kadar belleği doğrudan erişimle RAM den alıyor.

Son düzenleme:
Cyber Monday ile Crossover alarak düzgün verimli bir oyun cihazı da oluyor şakasız. Kernel-level AC'li rekabetçi oyun dışı piyasadaki oyunların %98'ini falan oynatıyor düzgünce.

Cyber Monday ile Crossover alarak düzgün verimli bir oyun cihazı da oluyor şakasız. Kernel-level AC'li rekabetçi oyun dışı piyasadaki oyunların %98'ini falan oynatıyor düzgünce.
Oynatır, kimse RTX ekran kartlı PC performansı beklemesin tabi ama sıfıra yakın fan sesi ve bu kadar düşük güç tüketimi ile oyun oynatabilecek başka cihaz yok. Mesela MacBook versiyonu ile kütüphanede bile kimseye fan sesi vermeden oyun oynanabiliyor, diğer laptopların sesi kullananlar tarayıcıda dolaşırken bile duyuluyor.

Geri