Yardım Ryzen 7 9700x'e Segotep Kule Tipi Yetersiz mi?

şahsen ben de 9700x'i B850m Force anakart veThermalright pearless assasin 120SE rgb ile kullanıyorum. pbo ayarlarıyla +200 MHz verdim ve curve optimizer ile -40mV undervolt yaptım. Macun olarak Thermalright tf8 (13.8 M/m-K)105w tdp modu açık oyundan oyuna göre sıcaklıklarım değişiyor. Mesela monster hunter worldde 68 dereceyi geçmiyor. 7 days to dieda 72 derecelerde geziyor. Dying light 2 de 75 derecelerdeAma ilginçtir ki assassins creed origins oynarken 82 83 derecelere çıkıyor. Kasam dark diamond pro yenisini sipariş ettim soğutması kötü bunun lianli vector v100r aldım. Dediğim gibi oyuna göre aşırı fark var. Rx6800xt ekran kartıyla kullanıyorum daha güçlü ekran kartınız varsa daha fazla ısınır zaten işlemci mantıken. 105w modu kapalıyken çünkü 50-55 üzerine hiç çıkmadı sıcaklıklarım aşırı serin çalışıyordu.

Ayrıca sizin kullandığınız termal macun , Ekran kartınızın gücü, kasa ve anakartınız da bu sıcaklığa doğrudan etki eder. Onları belirtseniz daha iyi olur.
ekran kartım 9070xt 306w çekiyordu undervolt yaptım şuan 249w çekiyor anakartım colorful b650m-d pro termal macunu unuttum kasamın modelini oem paket aldığım için hatırlamıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece soğutucu değil kasa ve kasa fanlarında önemli. Kasa da hava akışı yoksa en iyi soğutucuyu al performansını tam veremez.
kasanın içini kontrol ediyorum serin oluyor fanlar da epey güzel üflüyor aslında ama kasa mı sıkıntı ki acaba? fan eklemesi yapıp 7 fana çıkayım mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,344
Üyeler
196,938
Son üye
famen
Geri