Çözüldü✓ Sistemim Akıcı Değil

aspect609

80+
Reaksiyon skoru
2
SİSTEMİM
-ryzen 7 5700x3d
-asus rtx4060 8gb
-XPG 3200 MHz 8x2 16 ram
-asus prime b450mk 2
Sıcaklık değerleri normal oyunda maksimum 65 derecelerde geziniyor kablosuz mouse kullanıyorum. (Glorious model o) fare bazen takılıyor ve tepki veremiyorum görüntü zaten hiç akıcı değil. Excalibur 200hz monitör kullanıyorum zaten çok kötü bir monitör acaba monitörden mi diye düşündüm 165 Hz LG ultragear monitörle denedim fakat yine aynı sanki oyun arada 60hz oynatıyor BIOS ayarlarını denedim fakat sorun hala devam ediyor

Hangi oyunlarda yaşıyorsun bu sorunu?

Bende de glorious model O var. takılma vs. olduğunda kablo ile oynuyorum sorunsuz düzeliyor. Bu mouse sorunlu bence biraz

Hangi oyunlarda yaşıyorsun bu sorunu?
Counter strike 2 PUBG ve space marine 2
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende de glorious model O var. takılma vs. olduğunda kablo ile oynuyorum sorunsuz düzeliyor. Bu mouse sorunlu bence biraz
Geç baktım kusura bakmayın şuan çalışıyorum evet bu fare sorunlu bende aynısını yapıyorum fakat bazen kablolu kullandığımda aynı sorunu yaşıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunun ya anakartta ya da monitörde olduğunu düşünüyorum.

monitörler 1080p fullhd mi, 1440p 2k mı?

ekran kartının veya oyunun ayarlarının içinde vsync veya dikey senkrenizasyon dediğimiz ayar var açık mı kapalı mı kontrol et lütfen dikey senkrenizasyon veya adaptive açıksa bunları kapat. Masaüstünüzde boş bir alana sağ tıklayıp Görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarları yolunu izleyin. Yenileme hızı bölümünden panelinizin desteklediği en yüksek (Hz) değerini seçerek tekrar deneyin. Bir de bios baktım demişsiniz resize bar biosta kapalıysa onu da açın.

ekran kartının veya oyunun ayarlarının içinde vsync veya dikey senkrenizasyon dediğimiz ayar var açık mı kapalı mı kontrol et lütfen dikey senkrenizasyon veya adaptive açıksa bunları kapat. Masaüstünüzde boş bir alana sağ tıklayıp Görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarları yolunu izleyin. Yenileme hızı bölümünden panelinizin desteklediği en yüksek (Hz) değerini seçerek tekrar deneyin. Bir de bios baktım demişsiniz resize bar biosta kapalıysa onu da açı

ekran kartının veya oyunun ayarlarının içinde vsync veya dikey senkrenizasyon dediğimiz ayar var açık mı kapalı mı kontrol et lütfen dikey senkrenizasyon veya adaptive açıksa bunları kapat. Masaüstünüzde boş bir alana sağ tıklayıp Görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarları yolunu izleyin. Yenileme hızı bölümünden panelinizin desteklediği en yüksek (Hz) değerini seçerek tekrar deneyin. Bir de bios baktım demişsiniz resize bar biosta kapalıysa onu da açın.
Bahsettiğiniz her şeyi daha öncesinde yaptım sabit 200hz Nvidia control panelden en yüksek hz seçeneğine ayarladım BIOS ayarlarında resize bar özelliği açık advanced bölümünde ram voltajını 1.35'e sabitleyip 3200mhz ayarına sabitledim fakat anlamadığım şekilde hala akıcı değil acaba anakart PCI Express 3.0 olduğundan kaynaklı mı yoksa monitör panelinin dandik olmasından mı kaynaklı anlam veremiyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
PCI Express 3.0 yüzünden böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam açıkçası, ufak fps farkı yapar en fazla ama oyunun 60hz gibi hissettirmesi veya mouse takılması normal değil. Monitörden olsa diğer monitörde de aynı şeyi yapmazdı büyük ihtimal.
Bence sorun daha çok frametime veya sürücü/usb tarafı gibi duruyor. MSI Afterburner kurup oyun içinde frametime grafiğine bakabilir misiniz? Ani spike oluyor mu özellikle ona bakın.
Bir de DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyin bence. Nvidia Reflex açıksa kapatıp deneyin bir de.
Mouse için de dongle’ı kasanın arkasından değil ön usbden veya uzatma kablosuyla deneyin çünkü kablosuz mouse bazen enteresan şekilde takılma yapabiliyor.

PCI Express 3.0 yüzünden böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam açıkçası, ufak fps farkı yapar en fazla ama oyunun 60hz gibi hissettirmesi veya mouse takılması normal değil. Monitörden olsa diğer monitörde de aynı şeyi yapmazdı büyük ihtimal.
Bence sorun daha çok frametime veya sürücü/usb tarafı gibi duruyor. MSI Afterburner kurup oyun içinde frametime grafiğine bakabilir misiniz? Ani spike oluyor mu özellikle ona bakın.
Bir de DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyin bence. Nvidia Reflex açıksa kapatıp deneyin bir de.
Mouse için de dongle’ı kasanın arkasından değil ön usbden veya uzatma kablosuyla deneyin çünkü kablosuz mouse bazen enteresan şekilde takılma yapabiliyor.
Bütün seçenekleri yaptım fakat şu msi afterburner grafiğini çekip atacağım size
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Konu çözüldü diye işaretleyeceğim çünkü 2 gün sonra eve geçeceğim o zaman paylaşıp atarım.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
CS2 istikrarlı bir oyun değil. Yani FPS'ler çok orantısız %1 birden dibi görebiliyor.
PUBG de keza istikrarlı bir oyun değil. PUBG tarafında biraz ayarları da YT videoları vb. bakarak kurcalayın. Bellek belki yetersiz de kalıyor olabilir.
Son oyunu daha oynamadım VRAM tüketimine bakılabilir, eğer aşıyorsa VRAM aşmayacak şekilde doku ayarları En yüksekteyse bir aşağı seviye çekilebilir.

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. Aklınıza takılan bir şey olursa sorun.

Sıcaklıkları ve SSD'i de kontrol edin. Bu arada oyunlar için Sata SSD hızları bile halen yeterli. Gen3 ve Gen4 oyunlar için uçuk hızlar olarak kalıyor dersem yalan olmaz. SSD'de tek yaşayacağınız sağlık sorunu veya aşırı doluysa, doluluktan dolayı yazma vb. oranları dibi göreceğinden takılmalar. Eğer kırmızı ise biraz depolama alanı boşaltın. Wintoys ile çöp dosya temizliği ve sistem geri yüklemeleri silebilirsiniz.

CS2 istikrarlı bir oyun değil. Yani FPS'ler çok orantısız %1 birden dibi görebiliyor.
PUBG de keza istikrarlı bir oyun değil. PUBG tarafında biraz ayarları da YT videoları vb. bakarak kurcalayın. Bellek belki yetersiz de kalıyor olabilir.
Son oyunu daha oynamadım VRAM tüketimine bakılabilir, eğer aşıyorsa VRAM aşmayacak şekilde doku ayarları En yüksekteyse bir aşağı seviye çekilebilir.

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. Aklınıza takılan bir şey olursa sorun.

Sıcaklıkları ve SSD'i de kontrol edin. Bu arada oyunlar için Sata SSD hızları bile halen yeterli. Gen3 ve Gen4 oyunlar için uçuk hızlar olarak kalıyor dersem yalan olmaz. SSD'de tek yaşayacağınız sağlık sorunu veya aşırı doluysa, doluluktan dolayı yazma vb. oranları dibi göreceğinden takılmalar. Eğer kırmızı ise biraz depolama alanı boşaltın. Wintoys ile çöp dosya temizliği ve sistem geri yüklemeleri silebilirsiniz.
Hepsini dikkate alıp sırasıyla deneyeceğim ilginiz için teşekkür ederim. Şuan çalışıyorum o yüzden eve gidince daha detaylı yazacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,086
Üyeler
196,888
Son üye
mustafa102o
Geri