Ekran Kartı Arızası mı? Masaüstünde Siyahlaşma ve Tarayıcıda Kasma Sorunu

Reaksiyon skoru
1
Herkese merhaba,

Yaşadığım bir sorun hakkında fikirlerinizi almak ve süreci paylaşmak istiyorum.

Sistemi alalı henüz 2 hafta bile olmadı, yani daha çok yeni. Güç kaynağı olarak da 850W Bronze bir PSU kullanıyorum.

Geçenlerde oyuna girmeyip beni doğrudan masaüstüne attı. Ardından masaüstünde boş bir yere sol tık yapıp fareyi sürükleyerek seçim alanı oluşturmaya çalıştığımda, seçtiğim bölgedeki duvar kağıdının gittiğini ve oranın tamamen siyah kaldığını gördüm. Yani sanki fareyle seçim yaptığım yerlerdeki duvar kağıdı siliniyordu.

Bu görsel bozulmanın hemen ardından sistem genelinde çok ciddi bir yavaşlama başladı; artık tarayıcı sekmeleri bile aşırı derecede kasmaya ve donmaya başlamıştı. Yaşanan bu durumların ardından sorunun ekran kartında donanımsal bir arıza (VRAM veya GPU kaynaklı) olduğunu düşünerek kartı sistemden söktüm.

Kartı sökünce hem ürünü satın aldığım yer olan Sinerji’ye hem de Sapphire’in Türkiye distribütörü olan Endeks Bilişim’e teknik destek almak adına detaylı bir mail attım.

Sistem daha iki haftalıkken böyle bir şey yaşanması canımı sıktı. Daha önce benzer bir masaüstü siyahlaşması veya ani performans kaybı yaşayan oldu mu? Sizce sorun kesin olarak donanımsal mıdır, yoksa yazılımsal bir çöküş müdür? Servis süreciyle veya bu tarz yeni sistem arızalarıyla ilgili deneyimi olanlar bilgi paylaşabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım 9070xt işlemci 5 7600 anakart gıgabyt b840m-h ram 16gb 6000mhz cl38

Merhaba, kurulu Windows OS den de kaynaklı bir durum olabilir, sistemi siz mi kurdunuz?

Windows da bu tür donmalar, takılmalar, siyah ekranlar olabiliyor.

Temiz bir format atın, güncel sürücülerle sistemi baştan kurun.

Şuanda format atmak için usb hazırlıyorum elimdeki tüm usb dolymuş oyzuden baştan kurucam format attıktan sonra detaylı bir şekide burayada paylaşıcam

windowsun kendi driverlerı değil stabil ekran kartı driverları bulup adrenalin ayarlarını elden geçirmeni öneriyorum

7600 de dahili gpu car acaba bir de onunla sistemi dener misin daha net anlariz onda da yapacak mi

denedim hocam onunla oyunlara girebiliyorum hatta bu mesajıda onun sayedinde atabiliyorum dahili kartta sorun varsa diye gece takılı kalmasını istemedim çıkardım onu

Şuanda formatlanmış şekilde yazıyorum formatladıktan sonra ekran kartını taktım ve görüntü gelmedi 2 display portunuda denedim sonra anakart üzerindeki displayportuna taktım ordan belli bir süre sonra geldi son kez ekran kartına takınca görüntü geldi ama sanki görüntü bana bi garip geldi şuanda valonrt indirip test edicem çünkü furmark gibi test yerlerinde sıcaklık değeri normal kalırken atmada yapmıyordu ama oyunlarda crush yiyordum sürekli şimdi tekrardan deniyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri