GermiyanWithPlan
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,142
Nvidia İsrail'e 15m dolar verdi, AMD hisselerinin %20si BlackRock'a ait,ikisi de goyim
tartışıyoruzda aslında bir sonuç yok herkes farklı tecrübeler yaşamış herkes kendi yaşadığını doğru kabul ediyorOlay çok basit. Oyuncuysan ve oyun içi "performans" önemliyse AMD seçeceksin. Hibrit(oyun, yapay zeka,kurgu) kullanıcıysan bir de oyunlarda görsel şölen olsun istersen Nvidia seçeceksin. Ne yapacağın belli değilse gelip burad
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Olay çok basit. Oyuncuysan ve oyun içi "performans" önemliyse AMD seçeceksin. Hibrit(oyun, yapay zeka,kurgu) kullanıcıysan bir de oyunlarda görsel şölen olsun istersen Nvidia seçeceksin. Ne yapacağın belli değilse gelip burada AMD NVIDIA tartışmasına katılacaksın
E hocam zamanında öyle demiyordunuzIsmin bir önemi yok işin varsa nvidia alırsın oyun oynuyorsan amd alırsın güncel fiyatlarla
ya yazdığımı okumadığınız yada direk yazdınız geçtiniz olarak algılıyorum bu cevabı. güzel fiyata eski herhangi kart alınır. ama gidipde 9060xt parasına gidipde benzer performans veren bi alt seri alırsanız akıl sağlığınızı veya seçimlerinizi sorgularım. aynı veya benzer fiyata ne olursa olsun eski seri kart tavsiye etmem. en azından 5000TL altı fiyat olursa falan tavsiye ederim. 5000 serisi neyse ama 6000 serisi bana donanımsal olarak yetersiz geliyor. 6000 serisi RTX 3000 serisine cevap olarak çıktı ve RTX teknolojisi 3000 serisinde patlamıştı. AMD nin bu karta Rtx çekirdekleri 6000 serisinden itibaren arttırması gerekiyordu. Bi kere 5000 ve 6000 serisinde yayın açmak için yeterli çekirdek birimi bile yoktu. bu bile başlı başına sorun. AMD bu dönemlerde çok geride kalıyodu ve intel ile işlemcilerde Sidik yarıştırmaya çalışıp GPU sektörünü boşlamışlardı. CPU sektöründe tekelleşmeye başlayınca GPU ya yöneldiler buda 7000 serisinin çıkış tarihine denk.Hocam bi yok alınmaz diyorsunuz şimdi güzel fiyat a alınır diyorsunuz ve 5000 serisi ile 6000 serisi kartlar bambaşka ürünler rdna 1 ile 2 mimarisi arasında fark çok var en basitinden 5000 serisi kartlarda ışın izleme teknolojisi yok ve siz aynı kefeye koyuyorsunuz 6000 serisi ve 5000 serisi diyerek .
Watmann diyorsunuz hocam 2021 de değiliz artık düzgün bir psu un varsa kartlada bilinçsizce oynamadıysan wattman tarih oldu ben kendi kartıma mpt ile 400 450 500 w çektiriyorum yeri geliyor ve bırakın wattmanı kusursuza yakın oc yaptığım için çökmüyor kart siz bana watmanndan bahsediyorsunuz bu kartlar rx 580 değil hocam .
Teknoloji desek bu yaz fsr 4.1 geliyo hem 7000 e hem 6000 e sizin düşünceniz mantıklı olsa amd 6000 serisini öldürür ne güncelleme atar ne fsr getirir .Birde normalde 7000 serisi bile tavsiye etmem diyorsunuz çok lazım olmadıkça siz bir şey tavsiye etmeyin .
rx500 serisi hatasız diyen yok ki ciddi hatalar olan bir karttı o . 9070xtden bahsediyorsan da bahsettiğin konuda parçalar düşük kalite idi ve nvidiada hiçbir zaman sorun yaşamazsın diye bir şey yok insanlar sorun yaşıyor ikisinde de teknoloji bu . Bir süredir 9060xt kullanıyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım . Amd kartlar bir tık daha hassas o kadar neden 15k daha fazla vereyim ki aynı performans için . marka savunmuyoruz brom cebimizi koruyoruzGerçekten AMD kullananlar bilir ki Nvidia'ya verilen para sonuna kadar helaldir.
E hocam zamanında öyle demiyordunuz
Arkadaşlar Gerçek AMD kullanıcıları bilir ki Nvidia parasını kuruşuna kadar hakeder. Zamanında Technopat RX5xx serisi kartları AMD hatalı üretti dedi, biz yine aldık, sonuç oyun oynarken donmalarla kasmalarla, wattman hatalarıyla karşılaşıp çözüm aramakla geçti.
Yayın açtık Nvidiayla açanlardan daha yüksek bitrate vermemize rağmen kalite daha düşüktü, ona da çözüm aradık laf ettik diye linçlediler.
Photoshop'ta yapay zeka kullanacaksınız Camera Raw kullanacaksınız Nvidia alsanız bile kasıyor yeri geliyor, düşün ki AMD kullanırken neler çektik.
Nvidia ellemeyin kartı arkanıza yaslanın devam edin diyorsa arayüzünde bu avantajdır, dezavantaj değil. Yok ben RX9070XT alırım diyene bir şey diyemem ama mesela şu an cevap verdiğim arkadaş bana bi ara ekran kartı dersi vermeye çalıştığı dakikalarda Rx9070XT'den hata alan kullanıcı konu açmıştı, bu arkadaşın yancısıyla birlikte ortadan kayboldular. Kısacası "Ben saf oyun performansı harici, hatasızlık, akıcı deneyim, Raytracing, iş konusundaki meseleleri önemsemiyorum kardeşim, sorun olursa da giderim watt kısmaya çalışırım, driver arayıp silip kurmakla uğraşırım, yeterki 35K verip aynı fiyata satılan RTX5070'ten daha yüksek fps alıyorum" diyebileyim diyorsanız buyurun alın. Ve şunu unutmayın, AMD hatalı satılan kartlarını driver hatalı diyip 3 sene boyunca salladı, her güncellemeyle watt kısa kısa RX590'ı RX570 yapmışlardı adamlar sağolsunlaryani sattıkları mala da pek sahip çıkmıyorlar ona göre.
amd kartta psu rolü de önemli. nvidia kartta ancak pin yanıyorrx500 serisi hatasız diyen yok ki ciddi hatalar olan bir karttı o . 9070xtden bahsediyorsan da bahsettiğin konuda parçalar düşük kalite idi ve nvidiada hiçbir zaman sorun yaşamazsın diye bir şey yok insanlar sorun yaşıyor ikisinde de teknoloji bu . Bir süredir 9060xt kullanıyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım . Amd kartlar bir tık daha hassas o kadar neden 15k daha fazla vereyim ki aynı performans için . marka savunmuyoruz brom cebimizi koruyoruz
Hocam 2019'da D.A V3.5 isimli sistemi aldım. Rx570 vardı içinde. 5-6 sene kullandım ve bu hatayı ne kadar aldığımı sen düşün. Şimdi 9070xt diyoruz mesela ne kadar güncel di mi? Ama hala aldığını söylüyorsun. Nvdia'ya geçtiğimden beri bir kere crash yemedim.çıktığı günden beri 9070xt kullanıyorum amd hata raporu aracını en az 20 30 kere gördüm. kötüye kötü demekte bu kadar çekinen başka bir halk olamaz boş yere firma ellerine para sayıyormuş gibi savunuyolar. fsr dlss çok yakın rtx çokta elzem değil gibi cümleler için de diyecek bir şey yok
Yok hocam ya %15 falan değil. 6 sene amd ekran kartı kullandım ben. Ortada açıkça düzeltilmeyen bir problem var. Fabrikasyon bozuk olan bi 5090'ın yanması gibi bir durum değil bu. Hiçbir olumlamayı kabul etmiyorum bu konuda. Amd bu problemi çözmeden hiçbir tartışmayı kazanamayacak.zaten konuda amd tarafında nvidiaya oranla driver problemi yaşama şansının biraz daha yüksek olduğunu ama bu sorunlar sadece amd de varmış gibi nvidia da hiç yokmuş gibi söylenmeniz saçma sen amd ile sorun yaşamış olabilirsin bir başkasıda senin önerinle gidip nvidia alıp sorun yaşaybilir bu biraz şans işi nvidia kartlarının %10 unda driver sorunu oluyorsa amd de bu oran %15 dir yani forumda bir sürü konu açılıyor nvidia tarafında sorun yaşayanda var
bir tane 5090 yandı diye tüm 5090lar yanacak anlamına gelmediği gibi
Peki ama biz hata almıyoruzHocam 2019'da D.A V3.5 isimli sistemi aldım. Rx570 vardı içinde. 5-6 sene kullandım ve bu hatayı ne kadar aldığımı sen düşün. Şimdi 9070xt diyoruz mesela ne kadar güncel di mi? Ama hala aldığını söylüyorsun. Nvdia'ya geçtiğimden beri bir kere crash yemedim.
Yok hocam ya %15 falan değil. 6 sene amd ekran kartı kullandım ben. Ortada açıkça düzeltilmeyen bir problem var. Fabrikasyon bozuk olan bi 5090'ın yanması gibi bir durum değil bu. Hiçbir olumlamayı kabul etmiyorum bu konuda. Amd bu problemi çözmeden hiçbir tartışmayı kazanamayacak.
3 farklı amd kart kullandım 6800xt 7800xt 9070 bana niye rastlamadıHocam 2019'da D.A V3.5 isimli sistemi aldım. Rx570 vardı içinde. 5-6 sene kullandım ve bu hatayı ne kadar aldığımı sen düşün. Şimdi 9070xt diyoruz mesela ne kadar güncel di mi? Ama hala aldığını söylüyorsun. Nvdia'ya geçtiğimden beri bir kere crash yemedim.
Yok hocam ya %15 falan değil. 6 sene amd ekran kartı kullandım ben. Ortada açıkça düzeltilmeyen bir problem var. Fabrikasyon bozuk olan bi 5090'ın yanması gibi bir durum değil bu. Hiçbir olumlamayı kabul etmiyorum bu konuda. Amd bu problemi çözmeden hiçbir tartışmayı kazanamayacak.
nvidia ile sorun yaşayan yok mu zannediyorsunuzGerçekten AMD kullananlar bilir ki Nvidia'ya verilen para sonuna kadar helaldir.
E hocam zamanında öyle demiyordunuz
Arkadaşlar Gerçek AMD kullanıcıları bilir ki Nvidia parasını kuruşuna kadar hakeder. Zamanında Technopat RX5xx serisi kartları AMD hatalı üretti dedi, biz yine aldık, sonuç oyun oynarken donmalarla kasmalarla, wattman hatalarıyla karşılaşıp çözüm aramakla geçti.
Yayın açtık Nvidiayla açanlardan daha yüksek bitrate vermemize rağmen kalite daha düşüktü, ona da çözüm aradık laf ettik diye linçlediler.
Photoshop'ta yapay zeka kullanacaksınız Camera Raw kullanacaksınız Nvidia alsanız bile kasıyor yeri geliyor, düşün ki AMD kullanırken neler çektik.
Nvidia ellemeyin kartı arkanıza yaslanın devam edin diyorsa arayüzünde bu avantajdır, dezavantaj değil. Yok ben RX9070XT alırım diyene bir şey diyemem ama mesela şu an cevap verdiğim arkadaş bana bi ara ekran kartı dersi vermeye çalıştığı dakikalarda Rx9070XT'den hata alan kullanıcı konu açmıştı, bu arkadaşın yancısıyla birlikte ortadan kayboldular. Kısacası "Ben saf oyun performansı harici, hatasızlık, akıcı deneyim, Raytracing, iş konusundaki meseleleri önemsemiyorum kardeşim, sorun olursa da giderim watt kısmaya çalışırım, driver arayıp silip kurmakla uğraşırım, yeterki 35K verip aynı fiyata satılan RTX5070'ten daha yüksek fps alıyorum" diyebileyim diyorsanız buyurun alın. Ve şunu unutmayın, AMD hatalı satılan kartlarını driver hatalı diyip 3 sene boyunca salladı, her güncellemeyle watt kısa kısa RX590'ı RX570 yapmışlardı adamlar sağolsunlaryani sattıkları mala da pek sahip çıkmıyorlar ona göre.
Kanki fazla fanboyluk yapıyorsun. Amd ekran kartında bu hataya rastlamayan insanlar azınlık. Nvdiada ise rastlayanlar azınlık. Utanmasan bu hatayı almamızın sebebinin biz olduğumuzu falan söyleyeceksin. Sen rastlamadın diye amd bu konuda çok iyi bir firma mı olmuş oluyor? Bu hatayı yıllardan beri alan insan mı fazla yoksa almayan mı? Amd özelinde soruyorum. Bana bunun cevabını almayan fazla diyeceksen sadece gülerim. Kimse durup dururken böyle bi iftira atmadı amdye. Yıllardan beri varolan problemlerini çözmezsen - çözemezsen demiyorum - sana bunun etkisi büyük olur. Kimse durup dururken böyle bi şey uydurmadı. Sen diyorsun "bana niye rastlamadı?" e bende diyorum "bana rastladı, nvdia'ya geçtim bir kere bile crash yemedim". Problemin bende olma ihtimali var mı?Peki ama biz hata almıyoruz
3 farklı amd kart kullandım 6800xt 7800xt 9070 bana niye rastlamadı