Amd Vs Nvidia Linç Yeme Zamanı

1660 süper 3070 ti ve 6650xt 7800xt 9060xt kullanan biri olarak hepsinden memnun kaldığımı yazmak istedim. Hiç birinde bir sorun yaşamadım. Yaşadığım şey varsa da benim driver kurmayı beceremediğim veya oyunun ayarını yapamadığım şeylerle alakalıydı. Önce bütçenizi cebinizi düşünün arkadaşlar zaten neyin daha uygun olacağını zevkinize veya işinize göre siz kendiniz çözebilirsiniz. :)
Yazı güzeldi elinize sağlık

Aklıma gelmişken, ecnebilerin bir lafı var: kötü ürün yoktur, kötü fiyatlandırma vardır. Bugün iki firma aynı performansı aynı fiyata verse, şahsi fikrim, çoğu arkadaş tercihini Nvidia'dan yana kullanır. Ya da 15bin liraya 16 GB 9060 XT satılsın, çogu kimse, kafasındaki soru işaretlerini bir kenara koyup, çok düşünmeden satın alır. Bugün AMD ekran kartlarının tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri de benzer fiyata Nvidia'dan daha fazla güç sunması, diğer bir deyişle 'fiyatlandırma'.

6700xt 9070 ve 9070xt kullandım hiç bir sorun yaşamadım hatırlayamadığım Varsa Belki 1-2 oda yalan olmasın diye, onun dışında UV yaparken hata aldım tamamen bu, sistem de sorun olunca mesela kaç kez reset attı vs hepsini araştırdım biri ram kaynaklı biri oyunun anti korumasi yüzünden falandı ama hep aklıma acaba kartta mi sorun var diye geliyordu şuan da yeni ramlerim var çok şükür bir sorun almadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında sorunlar sadece ekran kartlı bazlı değil insanlar bunu anlamıyor. Adamın belki de ram veya ssd hatta psu'sunda sorun var ama en ufak sorunda hemen taşı ekran kartına atıyorlar bu da bilgisizlikten maalesef. Youtube'da bu durumun üzerinde en çok duran kişi nebi akgün.
Evet bunu yaşadım

Ya hala bazıları diyor ki Amd yazılımsal olarak sıkıntılı olduğu için Nvidia alıyorum.

Ya benim eşim psunun ne olduğunu bilmeyen biri, 6900 xt’li bilgisayarımda 2k’da ultra+ray tracing açık oyunlar oynuyor o bile bir sorun yaşamıyor ama donanım ve yazılım üstatları “Amd çok sıkıntılı kardeşim alınmaz.” Diyebiliyor.

Amd fanboy falan da denilmesin bana, kardeşime 3080’li kendime 6900 xt’li sistem toplamıştım vaktiyle. Her iki sistem de hala cam gibi çalışıyor ve ikisiyle de keyifle oyun oynuyorum hala.

Profesyonel kullanım (cuda cores) için Nvidia, oyun için Amd. Aralarındaki oyun performans farkı %1-3 arası değişiyor.

Keşke İntel bu iki firmayla kafa kafaya gitse de bir PC de İntel GPU kullanarak yapsam.

Siz fiyata ve sağlanılan imkana/ürüne bakın. Trilyon dolarlık firmaları savunmayı maaşlı çalışanları yapsın
Ben kendi deneyimimi söyleyeyim şu ana kadar hep Nvidia kart kullandım bundan 2 yıl önce ikinci el 6700xt ekran kartı baktım kendi kasamla gittim taktım ekran kartını ddu çalıştırdım AMD sürücüsünü kurdum Girdim oyuna kasım kasım kasılıyordu ve ben hiç ayar dahi değiştirmedim Ondan öncesinde bende gtx780 ti vardı ve onunla 60 fps alıyordum o ayarlarda Ondan sonra da amd'nin Yüzüne bakmadım

dipnot:işlemcide amd kullanıyorum işlemcide çok başarılılar

1660 süper 3070 ti ve 6650xt 7800xt 9060xt kullanan biri olarak hepsinden memnun kaldığımı yazmak istedim. Hiç birinde bir sorun yaşamadım. Yaşadığım şey varsa da benim driver kurmayı beceremediğim veya oyunun ayarını yapamadığım şeylerle alakalıydı. Önce bütçenizi cebinizi düşünün arkadaşlar zaten neyin daha uygun olacağını zevkinize veya işinize göre siz kendiniz çözebilirsiniz. :)
Yazı güzeldi elinize sağlık
teşekkürler

Ben kendi deneyimimi söyleyeyim şu ana kadar hep Nvidia kart kullandım bundan 2 yıl önce ikinci el 6700xt ekran kartı baktım kendi kasamla gittim taktım ekran kartını ddu çalıştırdım AMD sürücüsünü kurdum Girdim oyuna kasım kasım kasılıyordu ve ben hiç ayar dahi değiştirmedim Ondan öncesinde bende gtx780 ti vardı ve onunla 60 fps alıyordum o ayarlarda Ondan sonra da amd'nin Yüzüne bakmadım

gtx780ti yı besleyen psuya gidip 6700xt takarsan kasar zaten ki 2. el olması kartın önceden işlem görüp görmemiş belli değil bu amdden vazgeçmeye bir sebep değil bence

Gtx 780 ti in 60 fps verdiği oyunda 6700xt kasıyordu ve siz bu sebepten amd ye küstünüz ilginç

HDMI kablosunu ekran kartı yerine anakarta takıp AMD suçlayan gördü bu gözler.
Bunlardan biriside benim arkadaşım boş kasa alıcak (BUNDA DİSPLAY PORT) yok amd kartı alsam nasıl bağlarım diyor ... ama daha masa üstü bilgisayar bile kullanmadan nasıl amd dandik algısına kapılıyor sordum sordum anlamadım

teşekkürler

gtx780ti yı besleyen psuya gidip 6700xt takarsan kasar zaten ki 2. el olması kartın önceden işlem görüp görmemiş belli değil bu amdden vazgeçmeye bir sebep değil bence
psu konusunda tam tersini demek istedin sanırım?
bence stabilite olarak da karşılaştırabiliriz çünkü o sıra elimdeki 780ti 10 yaşından eski bir karttı.

Gtx 780 ti in 60 fps verdiği oyunda 6700xt kasıyordu ve siz bu sebepten amd ye küstünüz ilginç
evet hocam neden garip geldi? kasıyor dediğim 240 fps + her saniye lag spike

psu konusunda tam tersini demek istedin sanırım?
bence stabilite olarak da karşılaştırabiliriz çünkü o sıra elimdeki 780ti 10 yaşından eski bir karttı.

evet hocam neden garip geldi? kasıyor dediğim 240 fps + her saniye lag spike
hocam kart 2. el olduğu için ilk sahibi üzerinde nasıl bir fantaziler denedi ne yaptı bilemeyiz ki

BU MESAJ @jombo'nun ZORLAMASI YÜZÜNDEN SİLİNMİŞTİR BABASININ ŞİRKETİNE LAF ATTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM...

Son düzenleme:
Ben yazının 1-2 satır sonrasında okumayı bırakarak sadece bu fotoğrafı iletiyorum. Hayatınızda bir dönem amd ekran kartı kullandığınızda neyi seçmeniz gerektiğini otomatik olarak anlıyorsunuz zaten. Geride kalan bütün tartışmalar çöptür benim görüşümce. İsterseler 10243gb vram koysunlar umurumda dahi değil. AMD'ye gelen eleştrilerin hiçbirine "abartıyorsunuz abi, o kadar da değil" denilemez.

1779457374460.webp

Ben yazının 1-2 satır sonrasında okumayı bırakarak sadece bu fotoğrafı iletiyorum. Hayatınızda bir dönem amd ekran kartı kullandığınızda neyi seçmeniz gerektiğini otomatik olarak anlıyorsunuz zaten. Geride kalan bütün tartışmalar çöptür benim görüşümce. İsterseler 10243gb vram koysunlar umurumda dahi değil. AMD'ye gelen eleştrilerin hiçbirine "abartıyorsunuz abi, o kadar da değil" denilemez.

Alıntıyı görüntüle
zaten konuda amd tarafında nvidiaya oranla driver problemi yaşama şansının biraz daha yüksek olduğunu ama bu sorunlar sadece amd de varmış gibi nvidia da hiç yokmuş gibi söylenmeniz saçma sen amd ile sorun yaşamış olabilirsin bir başkasıda senin önerinle gidip nvidia alıp sorun yaşaybilir bu biraz şans işi nvidia kartlarının %10 unda driver sorunu oluyorsa amd de bu oran %15 dir yani forumda bir sürü konu açılıyor nvidia tarafında sorun yaşayanda var

bir tane 5090 yandı diye tüm 5090lar yanacak anlamına gelmediği gibi

her iki şirkette toz pembe değil hala bir kaç tık nvidia üstün oyun konusu ve iş konusu diye ikiye ayrılır bu karşılaştırma ve şunu diyebilirim ki yazılımsal olarak nvidia daha stabil gibi ha kullanmadım 6600 kullandım hd5500 series kullandım 9070xt kullandım her üç kartta da hata yaşadım fakat burada eski kartların hatalarını açmayacağım

hatalar çıktığında direkt karta suç atmayalım
hadi parçalara suç atalım
psu 850gl sorunsuz
işlemci 7500f sorunsuz çalışıyor testlerde
ram ler de sorunsuz

9070xt yi ilk aldığım zamanlar görüntü kalitesi bozuluyordu oyunlar çöküyordu sonradan düzeldi şuanda sorunsuz
god of warda ve bir kaç oyunda fsr açınca görüntü bozuluyordu vs vs

5000 serisinde de hatırladığım kadarıyla fanların çalışmasını engelleyen stabilitenin içine eden bir sürücü sorunu vardı kartlar fazla ısınıyordu bu yüzden ondan sonra gsync veya yüksek hz lere alınca sistem siyah ekranda kalıyordu falan 60hz de kullanmak zorunda kalıyordu kullanıcılar

bir çok hata ile karşılaşabiliyor kullanıcı fakat sonuç olarak çoğu çözülüyor (ha bu @jombo eleman hala 4 sürüm eskiyi kullanıyor jhgakjhgaıughua) burada kullanıcının kullanım amacı büyük oranda rol oynuyor ben iş için herkese nvidia öneririm 5070 olsa bile saf güç isteyen birine yada nvidia tarafında kart 5-10 fazlaysa gidip amd tarafında muadilini öneririm bu tarz konular saçma geliyor artık vs değil de bilgilendirme olsaydı konunun amacı süper olurdu bu arada

burada denildiği gibi bir şey yaşanmıyor (en azından uzun zamandır görmüyorum) harbiden iş için o kart kullanılacaksa gidip 5070 i almak daha mantıklı
Benim 4 sürüm eski kullanmamın sebebi 7000 serisi için hiç bir geliştirme gelmemesi geldiğinde güncelleyeceğim xd.

Geri