Rx6700xt Forza Horizon 6 Düşük Fps

Bellek tüketimi oyunda 16 GB aşıyor, eğer ekstrem+rt kullanıyorsan bellek takviyesi fayda sağlayacaktır. Sınırda tutuyor ama ona göre de FPS'i düşürüyor. RT ayarı da 60-70 kartlarında sorun çıkarabiliyor. Düz Ekstremi falan deneyebilirsiniz. FPS daha iyi olacaktır.

Bağlantıda önerdiklerimi de uygulayın.
hocam yüksek ayarlarda oynuyorum bellek kapasitesinde darboğaz benimde aklıma geldi ama testlerimde darboğaz gözükmüyor. Forza Forumunda amd gpu ve cpu bulunan kişilerde sıklıkla bahsettiğim sorun oluşmuş, şimdilik yazılımsal biri sorun gibi gözüküyor.

forza 6 da forza 5e göre taa da pikselleri gören bir tek ben miyim ? fsr ı soylemıyorum bıle.

Şu videoya göre ayar yapıp AFMF aç hocam. Bende de RT kapalı Ekstrem ayarlarda 55-60 civarı veriyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

forza 6 da forza 5e göre taa da pikselleri gören bir tek ben miyim ? fsr ı soylemıyorum bıle.
TAA 8X yapardım cam gibi olurdu FH5'te, aynı kalite yok şu an maalesef.

TAA 8X yapardım cam gibi olurdu FH5'te, aynı kalite yok şu an maalesef.
cok can sıkıcı bir durum 6700xt böyle ise videolarda cam gibi görüntüyü çift 5090 ile mi sağlıyorlar

RX 7900 GRE ile 5060 ti aynı fps sonucu veren bir oyun : D . Amd tarafında optimizasyon rezalet.

amd sadece 9000 serisi mi 7000 6000 serisi için berbat optimizasyonu var. Yeni gördüm 6950xt 9060xt ile yakın değerleri var : D. Sizcede bir anormallik yok mu hocam şu tabloda. Özellikle rtx50 ve rx90 serisi için sadece optimize edilmiş gibi duruyor
Ekran görüntüsü 2026-05-23 123727.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,339
Üyeler
196,937
Son üye
Bora123TR
Geri