Lian Li O11 Vision Compact Kasa Fanları Nasıl Olmalı?

Bide sıvı soğutmayı kasaya monte edemedim arkadaşlar yan panelde ki fan kısımını söktüm öyle denedim olmadı fan kısmını radyatöre oturtup denedim yine olmadı yani borular aşağıda kalınca tam oturmuyor yerine sıvı soğutma nasıl yapacağım?

Cevap için teşekkür ederim hocam ben şuan ki elimde ki olan imkanlar ile fanların yönünü nasıl montajlamam gerektiğini sordum şuan bütçem yok extra reverse fanlar için vs. o yüzden şuan elimde 2 adet tekli fan var düz 1 adet 3'lü reverse var bide sıvı soğutmanın fanları var o kadar anladığım kadarıyla siz diyorsunuz ki radyatörün fanları egzoz görevi görsün arkada ki fanlar içeri hava üflesin reverse fanlar da zaten aşağıda olduğu için içeriye hava alacak doğru mudur?
Evet en mantıklısı eldeki fanlar dahilinde böyle, aslında yine benim yaptığım gibide yapabilirsiniz ama estetik kaybınız olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bide sıvı soğutmayı kasaya monte edemedim arkadaşlar yan panelde ki fan kısımını söktüm öyle denedim olmadı fan kısmını radyatöre oturtup denedim yine olmadı yani borular aşağıda kalınca tam oturmuyor yerine sıvı soğutma nasıl yapacağım?
Borular yukarıda kalacak dik montajda asla altta olmayacak.

Bende ilan ki fan alacağım da bu lcdli olanlardan sl ile tl arasındaki fark nedir anlayamadım
SL ve TL'nin farkı, TL de sağ ve solu aynı anda farklı renk yapabilmeniz. SL de hangi rengi seçerseniz iki tarafta olur. O yüzden TL fotoları turuncu/mavi veya kırmızı/beyazdır. İnfinity mirrorlar yok yanlarda, birde TL'in cfm ve statik basıncı yüksek. SL Wireless ve TL Wireless için konuşuyorum. SL infinity de mirror var.

Evet en mantıklısı eldeki fanlar dahilinde böyle, aslında yine benim yaptığım gibide yapabilirsiniz ama estetik kaybınız olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Borular yukarıda kalacak dik montajda asla altta olmayacak.
Hocam borular dik olamıyor yani şöyle tarif edeyim ben soğutmayı gizleyerek arkadan getirip montajlamaya çalışıyorum bu noktada sağdan çıkıyor borular üstten çıkma gibi bir şansı yok isterseniz resim atayım buraya.

Hocam borular dik olamıyor yani şöyle tarif edeyim ben soğutmayı gizleyerek arkadan getirip montajlamaya çalışıyorum bu noktada sağdan çıkıyor borular üstten çıkma gibi bir şansı yok isterseniz resim atayım buraya.
tamam sağda boruların geçeceği oluklar var oradan geçecek zaten.

Yani sen aşağıdaki gibi bir görüntü istiyorsan, işlemcinin olduğu hizadan dikine insin istiyorsan borular estetik olarak. O yan tarafa dikine bağlamada pek mümkün değil. Yukarıya montajlama yaparsan mümkün olabilir.

maxresdefault.webp

tamam sağda boruların geçeceği oluklar var oradan geçecek zaten.
Oradan geçiyor hocam zaten montajlarken radyatör'de ki fanları söktüm ardından radyatörü elimde tutup fanları tek tek kasanın içinden fan braketinden radyatöre montajladım doğru mu?

Oradan geçiyor hocam zaten montajlarken radyatör'de ki fanları söktüm ardından radyatörü elimde tutup fanları tek tek kasanın içinden fan braketinden radyatöre montajladım doğru mu?
Doğru, ama vidaları tam sıkmayın. Pompayı da ön yüze geçirip boruları konumlarını ayarladıktan sonra en son sıkın fan vidalarını. Sorunu nerede yaşıyorsunuz tam olarak?

Doğru, ama vidaları tam sıkmayın. Pompayı da ön yüze geçirip boruları konumlarını ayarladıktan sonra en son sıkın fan vidalarını. Sorunu nerede yaşıyorsunuz tam olarak?
5da19e2b-b272-41c6-8391-f32dfa4409bf.webp
9fd1e32a-3fb4-4d3e-8804-3b1f837240ec.webp

Boruların orada kapak var hocam o çıkıyor bir de tekrar edeyim son kez sorun çıkmasın. Reverse fanları sıvı soğutmaya takıcam aynalı tarafını sıvı soğutmanın fanlarını da yine aynalı şekilde aşağı tarafa takıcam 2 adet tek olan fanları da egzoz tarafına takıcam aynalı tarafını doğru mudur?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Boruların orada kapak var hocam o çıkıyor bir de tekrar edeyim son kez sorun çıkmasın. Reverse fanları sıvı soğutmaya takıcam aynalı tarafını sıvı soğutmanın fanlarını da yine aynalı şekilde aşağı tarafa takıcam 2 adet tek olan fanları da egzoz tarafına takıcam aynalı tarafını doğru mudur?
Reverse fanları sıvı soğutmaya değil kasanın altına takacaksınız. İlk fotodaki fanlar doğru takılmış zaten. İlk fotodaki fanlar standart zaten reverse değil bilginiz olsun. Ama doğru takmışsınız.

Egzos tarafına takacağınız fanlar reverse mü değilmi bilmiyorum. Hocam net yönlendirme yapamam şuan. ilk fotodaki aio daki fanlar dışında kalan 5 fanınızın 3 ü reverse ise 2 si standartsa egzostakileri ters görünümlü takacaksınız. Biraz çirkin duracak ama yapacak bir şey yok.

Borulara gelirsek. Önce pompayı sokun kasa için arkadan, borular dip kısmından döner yapıdadır zaten korkmayın, biraz sıkı olabilir çevirin sağa doğru. Sonra kırmızı kare ile işaretlediğim yerden geçirin boruları.
Screenshot_6.webp

Reverse fanları sıvı soğutmaya değil kasanın altına takacaksınız. İlk fotodaki fanlar doğru takılmış zaten. İlk fotodaki fanlar standart zaten reverse değil bilginiz olsun. Ama doğru takmışsınız.

Egzos tarafına takacağınız fanlar reverse mü değilmi bilmiyorum. Hocam net yönlendirme yapamam şuan. ilk fotodaki aio daki fanlar dışında kalan 5 fanınızın 3 ü reverse ise 2 si standartsa egzostakileri ters görünümlü takacaksınız. Biraz çirkin duracak ama yapacak bir şey yok.
Evet hocam egzoz tarafında ki fanlar düz onları ters çeviricem öyle takıcam reverse fanlar da aşağıda duracak buildcores.com'da hocam flow testi yaparken reverse fanların arka tarafını takınca havayı içine çekiyor aynalı hali dışarı itiyor bu sanırım doğruluk payı olmayan bir site demi?

Fanlar konusunda sitelerden destek almanıza gerek yok daha önce bir konuda yazdığım mesajı paylaşıyorum. Okursanız mantığını anlarsınız.

Fanlar konusunda sitelerden destek almanıza gerek yok daha önce bir konuda yazdığım mesajı paylaşıyorum. Okursanız mantığını anlarsınız.

Valla hocam harikasınız çok teşekkür ederim mantığını anladım ama bu sefer de şu soru işareti çıktı ilk dediğinize nazaran " anladığım kadarıyla siz diyorsunuz ki radyatörün fanları egzoz görevi görsün arkada ki fanlar içeri hava üflesin reverse fanlar da zaten aşağıda olduğu için içeriye hava alacak doğru mudur?" demiştim sizde "Evet elde ki fanlar dahilinde böyle oluyor" dediniz bu ve sıvı soğutmanın fanlarının montajı doğru dediniz şuana kadar sorun yok lakin buildcores.com'da bu şekilde ayarlayınca flow kısmında radyatörün fanları havayı içeriye çekiyor tahliye etmiyor burada bir gariplik var :D

Screenshot_71.webp

Valla hocam harikasınız çok teşekkür ederim mantığını anladım ama bu sefer de şu soru işareti çıktı ilk dediğinize nazaran " anladığım kadarıyla siz diyorsunuz ki radyatörün fanları egzoz görevi görsün arkada ki fanlar içeri hava üflesin reverse fanlar da zaten aşağıda olduğu için içeriye hava alacak doğru mudur?" demiştim sizde "Evet elde ki fanlar dahilinde böyle oluyor" dediniz bu ve sıvı soğutmanın fanlarının montajı doğru dediniz şuana kadar sorun yok lakin buildcores.com'da bu şekilde ayarlayınca flow kısmında radyatörün fanları havayı içeriye çekiyor tahliye etmiyor burada bir gariplik var :D

Alıntıyı görüntüle
Hocam buildcores a bakmayın. Build corestaki aiodaki fanlar reverse mü? Reverse ise böyle göstermesi normal. Ama sizin ilk fotoda taktıklarını standart fan. Sizin sistem konuya mesaj atan bu arkadaşın ki gibi olacak hedefimiz şuan için bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,499
Üyeler
196,977
Son üye
nc.abidin
Geri