Rx 9070 Xt Sistemde Ekran Sıkışıyor ve Donuyor

Sacre

80+
Reaksiyon skoru
1
Önce "device removed" deyip ana ekranımı kilitliyordu. Win+Ctrl+Shift+B ile gene iyi kötü düzeliyordu; sadece sesler devam ediyor, görüntü 2 ekranda da siyah kalıyordu. Şu anda ise oyunun son görüntüsü ekranda sıkışıyor, klavye, mouse vs. hiçbir şey cevap vermiyor. Bir 3-5 dk. daha sesler geliyor sadece, sonra tamamen kilitleniyor. (En çok RE9'da yaşadım bu sorunu ama Outlast Trials'ta da yaşıyorum.)
DDU ile driver silip eski sürümü/yeni sürümü tekrar yükledim, işe yaramadı. Ekran kartı, RAM vs. tak-çıkar, soket değiştir, oyunun dosyalarını doğrula işe yaramadı. İşlemci, ekran kartı ısısında sıkıntı yok, onları da kontrol ettim. Neden kaynaklanıyor olabilir? Çalışma saatlerim yüzünden tamire de götüremedim; parça ya da ayarla düzeltebileceğim bir şey varsa tercihimdir.
R9 7900.
RX 9070 XT.
2x8 DDR5 RAM.
W11.
Gigabyte B650M S2H (Rev. 1.0)

Güç kaynağın kaç watt. 9070XT için minimum 750watt öneriliyor. OCCT yazılımı ile değerlere bak.

Çift monitör kullanıyorsan istersen oyun açıp, tek monitör kullanıyorsan stability test'i kullanıp 12 Volt, 3.3 Volt ve 5Volt değerlerine bak.

Eğer bu değerler %5'in altına düşüyorsa;

5 Volt--> 4.75 Volt
3.3 Volt---> 3.14 Volt
12 Volt--> 11.4 Volt altında değerler görürsen

güç kaynağından kaynaklı problem olabilir.

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

yaklaşık 10 dk dır deniyorum bunun altına düşmedi daha,
şuan 2 eski driver ı yükledim occt deki vram testi düzgün çıktı , yeni driverla test ederken 3 tane crash hatası vermişti totalde 37 hata göstermişti 20 dk da
1779578156928.webp

Geri