İşletim Sistemi Önerisi Lazım

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
525
iyi akşamlar hocalarım. uzun süredir windows kullanıyorum ve açıkçası bazı şeyler boğmaya başladı. Windowsdan biraz uzaklaşmak istiyorumda denilebilir. Windowsun servisleri yüzünden oluşan Ramlere ve işlemciye yüktende kurtulmak istiyorum. Bilgisayarımı genel anlamıyla oyun için, yeri geldiğindede ufak işlerimi halletmek için kullanıyorum. Linux sistemi geçmek istiyorum ama bazı oyunlar linuxda çalışmıyordu. ondan dolayı bana verebileceğiniz öneriler varmıdır?
Bir yerlerde Windowsun servislerini vs. silipde sade olarak yüklediğini görmüştüm. o tarz bir şeyde önerir misiniz??

Linux önerecekler için. linuxun alışması zor olduğunu biliyorum ondan kaynaklı problem yok. bir problem çıksa bile kendim araştırarak çözmeye severim, ama başlangıç için az problem çıkartacak bir işletim sistemi olursa daha mutlu olurum.

iyi akşamlar hocalarım. uzun süredir windows kullanıyorum ve açıkçası bazı şeyler boğmaya başladı. Windowsdan biraz uzaklaşmak istiyorumda denilebilir. Windowsun servisleri yüzünden oluşan Ramlere ve işlemciye yüktende kurtulmak istiyorum. Bilgisayarımı genel anlamıyla oyun için, yeri geldiğindede ufak işlerimi halletmek için kullanıyorum. Linux sistemi geçmek istiyorum ama bazı oyunlar linuxda çalışmıyordu. ondan dolayı bana verebileceğiniz öneriler varmıdır?
Bir yerlerde Windowsun servislerini vs. silipde sade olarak yüklediğini görmüştüm. o tarz bir şeyde önerir misiniz??

Linux önerecekler için. linuxun alışması zor olduğunu biliyorum ondan kaynaklı problem yok. bir problem çıksa bile kendim araştırarak çözmeye severim, ama başlangıç için az problem çıkartacak bir işletim sistemi olursa daha mutlu olurum.
3.parti programlar ile gereksiz şeyleri kapayıp windows a devam et

3.parti programlar ile gereksiz şeyleri kapayıp windows a devam et
programların isimlerini falan biliyomusunuz? birde ilerki haftalarda format atmayı planlıyorum. biraz boş şekilde dolmaya başladı ondan dolayı farklı bişeyler önerirseniz onlarada bakarım.

win11 LTSC senin ilacın gibi.

programların isimlerini falan biliyomusunuz? birde ilerki haftalarda format atmayı planlıyorum. biraz boş şekilde dolmaya başladı ondan dolayı farklı bişeyler önerirseniz onlarada bakarım.
hocam aklımda yok ama google de basit bi windows gereksiz hizmetleri kapatma gibi bi aramayla bulabilirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bloatware saçma sapan uygulamalardan ve servislerden arınmış bir w11.
güvenli mi

Modlanmış windows 10 ltsc kullanıyorum, modlanmış 10 pro, 11 pro vb şeylerde denedim, artık normal windows kullanamıyorum, 2 dkda format atmasından hızı anlaşılıyor, onedrive vb gibi pcyi sömüren şeyler yok, benim gibi takıntılı adamlar için büyük nimet, Not: Önerdiğim için değil deneyimimi söylüyorum.

Modlanmış windows 10 ltsc kullanıyorum, modlanmış 10 pro, 11 pro vb şeylerde denedim, artık normal windows kullanamıyorum, 2 dkda format atmasından hızı anlaşılıyor, onedrive vb gibi pcyi sömüren şeyler yok, benim gibi takıntılı adamlar için büyük nimet, Not: Önerdiğim için değil deneyimimi söylüyorum.
önerdiğin ltsc hangisi acaba

Mümkünse bilgisayara bindiren Ram ve işlemci gibi yük durumu nedir acaba. Bilgisayar cidden hafifliyormu. Linux falan yerine LTSC sürümüne geçmek dahamı mantıklı olur?

Mümkünse bilgisayara bindiren Ram ve işlemci gibi yük durumu nedir acaba. Bilgisayar cidden hafifliyormu. Linux falan yerine LTSC sürümüne geçmek dahamı mantıklı olur?
Format attıktan sonra boşta 500-900 mb ram tüketen modlanmış windowslar var ama mesela gittin google chrome tarayıcı yükledin, çok ram tüketiyor, ona uygun tarayıcı yüklemen lazım, bende windows defender yüklü değil, yüklersem pcyi sömüreceğini biliyorum ondan yüklemiyorum, Normal windows 10 ltsc kullanmadığım için bir şey diyemem ama şu an modlanmış windows 10 ltsc için konuşursam bilgisayar baya hafifliyor, Linux'tan önce deneyebilirsin belki de linux kullanmana hiç gerek kalmayacak.
Modlanmış windows ram tüketim örnekleri;
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

önerdiğin ltsc hangisi acaba
Önermem etik olmaz ama kullandığımı özelden atabilirim istiyorsan.

Ekler

• 5.png.71379398e1500813324842718878055b.webp
    5.png.71379398e1500813324842718878055b.webp
    25.8 KB · Hit: 10
  • VirtualBox_W10_21_11_2025_11_45_04.png.63d342ae11cae7b944781a7d9da28346.webp
    VirtualBox_W10_21_11_2025_11_45_04.png.63d342ae11cae7b944781a7d9da28346.webp
    49.4 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Windows 11 ltsc kurulum anlatımı vs var mı denemek istiyorum

Geri