- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım yok hocam bulamadımEco mode var mı anakartında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam pboyu kapatıp rami 4800mhzde calistirdigimda bile yasiyorum sorunuKral ramleri 5600 e de çalıştırmayı denesene aynı ram var 6000 de mavi ekran verdiriyordu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Deniyorum hocam şimdiAynı sorun bende de oluyor her formattan sonra özel ayar yapmam gerekiyor çözüyorum.
Bende de MSI B650M Gaming Plus Wifi var.
Araştırdım sanırım msi ın bu anakart serilerinde bu problem oluyormuş, chip üreticisinin o serisi sorunlu diyorlardı. Aynı işlemci aynı ram var. Biosta Hadware Monitörde tüm fanlar için PWM seçip Smart özelliğini de aktif et. Global C-State i ve MSI Driver Installer ı devredışı bırak.
Sonra bilgisayarı aç LatencyMon u kur başlat ve drivers ekranını aç ISR değerleri yüksek olan servislere bak. Bazı driverların problemli olabilir güncelini anakartın sayfasından indir kur. Ayrıca directx son sürümünü indir kur. Eğer aynı pc de hem msi center hem de asus armour crate gibi çift uygulama kullanıyorsan birini kaldır. Wfiyi kullanıyorsan etherneti etherneti kullanıyorsan wifiyi devredışı bırak. Yeterli olmazsa Ekran kartı ayarlarından güç modunu yüksek peformansa al. Yine olmazsa denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performans moduna geç.
Bu konularda sıkıntı yaşıyorsan latencyMonun ekran goruntusunu yapay zekaya ver donanımını yaz seni yönlendirsin.
Ben bu sistemde AMD ekran kartlarıyla daha büyük sorunlar yaşadım iade ettim hemen.