Modem Çok Isınmadan Dolayı Reset Atar mı ?

jombo

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
8,908
Sorum bu dostlar modemim çıtır eski 4-5 yıllık yaz ayı geldi ve arada bir kafasına göre reset atıyor ,PC mantığı acaba çok ısındığı için mi atıyor diye bir merak edip sormak istedim. Yapay zekaya sorduğum kadarıyla atıyor ancak buradan da doğrulmak istedim , ve evet dokunduğumda çok sıcak olduğu belliydi. @Lady-Of-Ice

Benim modemin 2a adaptörü bozulmuş 1.5a başka adaptör taktım yarım saat sonra modem kendini resetlemeye başladı ben de enerji tüketen özelliklerini kapattım idareten kullandığım modem olduğu için wifi ı kağattım kablolu bağlanmaya devam ettim o günden beri sorun yok farklı adaptör kullanıyorsan olabilir ama dediğin gibi sıcaktan da olabilir önüne fan koyup test et

Sorum bu dostlar modemim çıtır eski 4-5 yıllık yaz ayı geldi ve arada bir kafasına göre reset atıyor ,PC mantığı acaba çok ısındığı için mi atıyor diye bir merak edip sormak istedim. Yapay zekaya sorduğum kadarıyla atıyor ancak buradan da doğrulmak istedim , ve evet dokunduğumda çok sıcak olduğu belliydi. @Lady-Of-Ice
ısıdan şişer modem USB modem kullananlar iyi bilir zamanında.

ya kendını korumaya alıyor ya da artık ömrünün son wifi dalgalarını yayıyor

Gerekli güvenlik önlemleri barındıran her elektronik cihaz aşırı sıcaklıkta kendini korumaya alır. Modem 5 yıllık da olsa yeteri kadar teknolojik gelişme gördü modemler 5 yıl önceye kadar, sıcaklık kaynaklı kapatıyor olabilir kendini. Hiç içini açıp bakmadım ama muhtemelen bir termal bakım yöntemi vardır onun da. Toz temizliği yapılabilir, eğer modemlerde dahili soğutma sistemi varsa macun ve ped değişimi bile yapılabilir

Herkese teşekkürler.

Kapalı yerde kullanıyorsan, havadar yere koyunuz
Modemi açıp şişen kondansatör var mı bakınız.
Farklı bir tık amper değeri yüksek adaptörle deneyiniz.
Reset atmaya yakın hat değerleri düşüyor mu kontrol ediniz, hattan düşme yapıyorsa o da bir ihtimal reset yapabilir gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,081
Üyeler
196,886
Son üye
shxck
Geri