Bitlocker Sonrası Pc Açılmama Sorunu

MeRTTS

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar. MSI laptopumda Windows'u güncelle ve kapat yaptım. Tekrar açtığımda BitLocker ekranı mevcuttu. BitLocker şifresini girip enter a bastıktan sonra ekranda:"Your device ran into a problem and needs to restart." diye bir yazı çıkıyor ve laptop açılmıyor. BIOS'ta da boot olarak disk seçili ve Secure Boot'u kapatıp denedim yine de çalışmadı. BitLocker anahtarı doğru. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

msi cihazlarda garip bi durum vardı biostan çözlüyordu hocam ama unuttum şuan.

Merhaba arkadaşlar. MSI laptopumda Windows'u güncelle ve kapat yaptım. Tekrar açtığımda BitLocker ekranı mevcuttu. BitLocker şifresini girip enter a bastıktan sonra ekranda:"Your device ran into a problem and needs to restart." diye bir yazı çıkıyor ve laptop açılmıyor. BIOS'ta da boot olarak disk seçili ve Secure Boot'u kapatıp denedim yine de çalışmadı. BitLocker anahtarı doğru. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
kanka bu sabah yaşadım tek çözümün format atman
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yada giriş yaptığın microsoft hesalarının hepsine girip bitlockler keyini bulman lazım

msi cihazlarda garip bi durum vardı biostan çözlüyordu hocam ama unuttum şuan.
Hocam format atmak istemiyorum içindeki bilgilerden dolayı. Nerden bulabilirim dediğiniz çözümü?

kanka bu sabah yaşadım tek çözümün format atman

yada giriş yaptığın microsoft hesalarının hepsine girip bitlockler keyini bulman lazım
Hocam bitlocker keyi mevcut zaten ancak keyi girip enter bastığımda hata çıkıyor ve sonra kapanıp açılınca tekrar bitlocker ekranı.

Bende de msi marka notebook var. Aynı sorunu yaşamakla birlikte hiç bir şekilde çözüm bulamadım. Son çare olarak ssd yi söktüm. Harici ssd kutusu ile başka bir pc ye bağladım. Ssd içine girmek istediğimde bitlocker şifresini sordu. Şifreyi girerek ssd içerisindeki bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaştım ve içinden bilgileri aldım.
Belki haricen ssd ye ulaştığım için düzelebileceğini düşündüğümden tekrar notebook a ssd yi taktım. Fakat sorun hala devam ediyor. Bu arada notebook daha 1 senelik bile değil. Cihazı söktüğüm içinde garantiyi de yakmış olduk.

Bende de msi marka notebook var. Aynı sorunu yaşamakla birlikte hiç bir şekilde çözüm bulamadım. Son çare olarak ssd yi söktüm. Harici ssd kutusu ile başka bir pc ye bağladım. Ssd içine girmek istediğimde bitlocker şifresini sordu. Şifreyi girerek ssd içerisindeki bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaştım ve içinden bilgileri aldım.
Belki haricen ssd ye ulaştığım için düzelebileceğini düşündüğümden tekrar notebook a ssd yi taktım. Fakat sorun hala devam ediyor. Bu arada notebook daha 1 senelik bile değil. Cihazı söktüğüm içinde garantiyi de yakmış olduk.
Hocam ben format atmakta karar kıldım. Garanti olsun diye marka laptop alalım dedik başımıza gelen olay can sıkıcı.

Sorunu nihayet çözdüm. Aslında hata şu şekilde sebepleri farklı olarak bitlocker harddiskinizi kitliyor. Siz de şifrenizi giriyorsunuz fakat sonraki adımda harddisk yok hatası alıyorsunuz. Çözüm için benim izlediğim adımları belirtiyorum.
Msi laptoplar için;
Bios > Advanced (sağ ctrl , sağ shift , sol alt ve F2)> System Agent (SA) Configuration>VDM setup menu > vdm controller (disable)
Bu adımları uyguladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri