🔥İndirim Gigabyte X870 Gaming Wıfı 6 - 10.494 TL (Tt Kuponu Varsa 10.194 TL)

dediğinde katıldığım konular var ama çoğu yanlış olduğunu düşünüyorum , amd bir çizelge belirler ben amd firmasının açıkladığını yazdım ve bu çizelgenin dışından kimse parça eksiltemez , parça arttırabilir buda elite ve normal seri olarak ayırırlar ve parça kalitesini yene amd belirler firmalar bu kalitenin altında parça koyması yasal değil , x870 ortalama parça kalitesi ile b850 ortalama parça kalitesi farkı var x870 amd en üst segment ana kartı olarak tabiri kullanılmış b850 için orta üst segment tabiri kullanılmış segment farkı var , AMD B850 yonga setine sahip anakartlar genellikle 6 katmanlı (6-Layer) PCB (baskı devre kartı) tasarımına sahiptir. Bu katman sayısı, sinyal bütünlüğünü artırır, termal performansı iyileştirir ve DDR5 belleklerde yüksek hız aşırtma (overclock) işlemlerini stabilize etmek için tercih edilir. , AMD X870 yonga setine sahip anakartlarda katman sayısı (PCB katmanı) modele ve markaya göre değişiklik gösterir. Piyasada bulunan çoğu performans ve üst seviye X870 anakartı 8 katmanlı PCB tasarımı kullanır , firmanın dediği bu ben firmanın yalancısıyım üst segment ana kartın kalitesi ile orta üst arası olan kartın arasında illa bir parça kaltesi farkı olur
En üst segment kartlar X serisinde olduğu için bir zahmet ortalama parça kalitesi daha yüksek olsun B serisine göre zaten. Godlike gibi anakartlar ortalamayı uçuruyor zaten. Zaten en yüksek pcie hatları x670e ve x870e'de mantıken en üst kartları bu chipsete doldurman lazım. Onun dışında düz X870 olarak konuşursak usb4 zorunluluğu dışında b850 ile farkı yok chipset olarak üstüne usb4 zorunluluğundan dolayı pcie hat sayın daha az oluyor b850'ye göre. Üst segment B850 , giriş seviyesi X870 den daha iyi. Olaya chipset olarak değilde model segmenti olarak bakılmalı.

Son düzenleme:
dediğinde katıldığım konular var ama çoğu yanlış olduğunu düşünüyorum , amd bir çizelge belirler ben amd firmasının açıkladığını yazdım ve bu çizelgenin dışından kimse parça eksiltemez , parça arttırabilir buda elite ve normal seri olarak ayırırlar ve parça kalitesini yene amd belirler firmalar bu kalitenin altında parça koyması yasal değil , x870 ortalama parça kalitesi ile b850 ortalama parça kalitesi farkı var x870 amd en üst segment ana kartı olarak tabiri kullanılmış b850 için orta üst segment tabiri kullanılmış segment farkı var , AMD B850 yonga setine sahip anakartlar genellikle 6 katmanlı (6-Layer) PCB (baskı devre kartı) tasarımına sahiptir. Bu katman sayısı, sinyal bütünlüğünü artırır, termal performansı iyileştirir ve DDR5 belleklerde yüksek hız aşırtma (overclock) işlemlerini stabilize etmek için tercih edilir. , AMD X870 yonga setine sahip anakartlarda katman sayısı (PCB katmanı) modele ve markaya göre değişiklik gösterir. Piyasada bulunan çoğu performans ve üst seviye X870 anakartı 8 katmanlı PCB tasarımı kullanır , firmanın dediği bu ben firmanın yalancısıyım üst segment ana kartın kalitesi ile orta üst arası olan kartın arasında illa bir parça kaltesi farkı olur
En çok içi dolu olan b850 yazmışsın, en çok içi dolu olan b850 8 katmana sahiptir, alt sınıf x870'den daha iyidir. Daha iyi kılan şey port sayısı, vram, mosfet, çipset soğutmasıdır. GPU ve M2 kurulum kolay olsun diye konulan ekstra mekanizmalardır. X870 veya x870e'ye ihtiyacı olan kullanıcı sayısı bu forumda belki 1000'de 1'dir. Ortalama bir b650 bile piyasadaki tüm işlemcileri sorunsuz bir şekilde maksimum performansta çalıştırabilecekken x870 ve x870e'nin ihtiyaca yönelik seçilmesi gerekir. Firmalar ürünlerini alt-üst diye kategorilendirir, birine üst birine orta diyebilir, ''sinyal bütünlüğünü arttırır'', ''termal performansı iyileştirir'' bunlar satış odaklı kullanılan cümlelerdir. Bak mesela https://versus.com/en/gigabyte-x870-gaming-x-wifi7-vs-msi-mpg-b850-edge-ti-wifi , b850 ve x870 karşılaştırması. B850 daha fazla m2 ssd slotu, daha fazla usb portu, daha fazla fan portu, ses kalitesi için S/PDIF girişi, ve daha yüksek ram frekans desteğine sahip (400 mhz) yukarıda ''DDR5 belleklerde yüksek hız aşırtma (overclock) işlemlerini stabilize etmek için tercih edilir.'' yazmışsın, gördüğün gibi b850 de frekans desteği daha yüksek x870'den. Bahsettiğim b850 en üst versiyon değil, daha üstleride var. Yani yorum yapmadan önce daha iyi araştırman lazım

Alıp geçeyim mi acelem yok yani ram almadan toplamaya niyetim yok ama ram indirimi de gelmiyor😂
Gerek yok. Hep bu fiyatta zaten. Şu fiyata gelse tekrar çok iyi olacak

1779807843523.webp

indirim yok, ust seviye b850 ler vatanda cok uygun fiyata satiliyor ve bundan daha iyi wifi 6 cok ciliz sogutmali x serisi almayin kisacasi.

Dostlar selam, Gigabyte X870 Gaming WIFI 6 anakart şu anda fiyatı güzel düşmüş ; AM5 platformunda sistem toplayacaklar için değerlendirilmesi gereken mantıklı bir alternatif. Kartın üzerinde Ryzen 9000 serisi işlemcileri stabil şekilde besleyecek ve overclock denemelerinde de sistemi kısıtlamayacak 8+2+2 faz Twin Digital VRM (60A DrMOS) mimarisi ile oldukça yeterli bir Advanced VRM Thermal Armor soğutma bloğu bulunuyor. Donanım ve genişletme yuvaları açısından da güncel standartları yakalamış; ekran kartları için 1 adet PCIe 5.0 x16 yuvası ve yüksek hızlı depolama için 1 adet PCIe 5.0 x4 ile 2 adet PCIe 4.0 x4 M.2 portu sunulmuş. Hem güç altyapısı sağlam hem de bağlantı seçenekleri geniş bir X870 arıyorsanız bu fiyat bandındayken göz atmanızda fayda var, iyi forumlar.

Türk Telekom kuponunuz varsa 300TL'lik fiyat 300TL daha düşüyor dostlar.
10 bine B650E Aorus Elite X AX almıştım 2 ay önce. Sizce o mu benim ki mi?

Geri