HDR Gerçekten İyi mi?

Reaksiyon skoru
28
Ben son birkaç ayda dizi film izlerken biraz takıntılı biçimde sadece blu ray versiyonlarını indirip izlemeye başladım artık bırak korsan siteden izlemeyi prime video hbo falan uygulamalardan bile izlemiyorum blu ray versiyonlarını indirip izliyorum dizi filmlerin. Avatar izlerken web versiyon ile blur ray versiyonu çok fazla belli oluyor mesela diğerlerinde öyle olmasa da ama bunları izlerken HDR normalde seyir kalitesini artıyran bir teknoloji olması lazım ancak ben HDR açınca renkleri falan bir türlü beğenemiyorum içime sinmiyor sanki HDR kapalı iken daha güzel oluyor.
Hem 2K ips monitörümde HDR ile hem 65 inç QLED tv'de HDR açınca parlaklığı otomatik azaltıyor yükseltince bile az geliyor bana. HDR kalibrasyonu da yaptım ona rağmen parlaklık az geliyor ve çok sarımtrak gibi oluyor.
HDR'ı doğru mu kullanamıyorum yoksa bana mı hitab etmiyor acaba? Geçen gün Avatar 3 izlerken televizyonun film modu parlaklığı aşırı düşürdü renkleri falan öldürdü belki daha gerçekçi diye yapıyor ama ben beğenmedim farklı bir mod seçtim renkleri daha canlı gösteren daha parmak mavi tonun sarıya göre daha fazla olduğu, HDR kapalı iken çok daha güzeldi görüntü. Laptoptan hdmi bağlayıp açmıştım filmi.

Bir de monitörümde denedim sadece, filmleri mkv olarak indiriyorum HDR açıkken filmi açmakla filmi açtıktan sonra HDR açmak arasında fark oluyor. HDR kapalı iken filmi açıp sonra HDR açınca parlaklık bariz azalmıyor ama renklerde değişim fark ediyorum, HDR açıkken filmi açınca altyazıdan falan parlaklığın bariz azaldığını görüyorum. Burada film açıkken veya değilken dediğim vlc falan kapalıyken ve vlc ile filmi açtıktan sonra video ekranda açıkken demek istiyorum.

HDR gerçekten iyi. Ama düzgün ayarlamak şart. Oyunlar mesela hdr desteği var ama düzgün eklemiyorlar. Mod kurarak çözdüm bunu. Ayrıca hdr nin iyi gözükmesi için mini led veya Oled ekrana ihtiyaç var. HDR400 gibi şeyler fake bir işe yaramaz.

Auto HDR
8232.webp

Renodx HDR
8233.webp

Auto HDR
8206.webp

Renodx HDR
8236.webp
12508.webp
12507.webp
12506.webp
11998.webp
11999.webp
12002.webp
12001.webp
12000.webp

Karanlık ortamda HDR %20 parlaklık çok güzel oluyor . Evet bence hdr açınca parlaklik kısılıyor

Hdr600lü alienware monitörüm var çok fark ettiriyor ama yine de olede yakın bile değil. Ve ekran yansıtma ile ss almada sıkıntı çıkarıyor çift monitör kullanımı zor ikisi de hdr600 değilse.

Hdr oyundan oyuna filmden filme değişiyor bence her şeye gitmiyor. Mesela hitman oynarken hdr açıyorum hiç guzel olmuyor ama resident evilde cok farkediyor

Hdr oyundan oyuna filmden filme değişiyor bence her şeye gitmiyor. Mesela hitman oynarken hdr açıyorum hiç guzel olmuyor ama resident evilde cok farkediyor
resident evilde gerçekten daha güzel yapıyor gibi bazı oyunlarda neredeyse hiç fark olmayabiliyor ama RE'de fark ettiriyor biraz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hdr600lü alienware monitörüm var çok fark ettiriyor ama yine de olede yakın bile değil. Ve ekran yansıtma ile ss almada sıkıntı çıkarıyor çift monitör kullanımı zor ikisi de hdr600 değilse.
hdr400 monitörüm, çift kullanıyorum ama hdryi sadece ara sıra film izlemek dışında kullanma ihtiyacım olmuyor, filmi izlerken de en güzel şekilde izlemek istiyorum

resident evilde gerçekten daha güzel yapıyor gibi bazı oyunlarda neredeyse hiç fark olmayabiliyor ama RE'de fark ettiriyor biraz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hdr400 monitörüm, çift kullanıyorum ama hdryi sadece ara sıra film izlemek dışında kullanma ihtiyacım olmuyor, filmi izlerken de en güzel şekilde izlemek istiyorum
online olmayan oyunlarda renodx hdr kullanman gerekiyor o yüzden
o şekilde hepsi iyi oluyor

HDR gerçekten iyi. Ama düzgün ayarlamak şart. Oyunlar mesela hdr desteği var ama düzgün eklemiyorlar. Mod kurarak çözdüm bunu. Ayrıca hdr nin iyi gözükmesi için mini led veya Oled ekrana ihtiyaç var. HDR400 gibi şeyler fake bir işe yaramaz.

Auto HDR
Alıntıyı görüntüle

Renodx HDR
Alıntıyı görüntüle

Auto HDR
Alıntıyı görüntüle

Renodx HDR
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
resident evilı hdr oynasak altımıza sıcardık zaten korkudan yarısını yt den bitirdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,057
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri