5060*Ultra5*32gb*1tb 61k? Doğru Seçim mi Bi Öneriniz Olur Mu?

link başlığına kanmayın o ekleme yapılmamış hali
şu yazıdan sebep yarım saat internetim mi kötü ekran kartı neden 5070 e güncellenmedi diye düşündüm meğer 5060mış bu para verilmez buna 50-55k civarına 5070 liler bulunuyor

Bu sistemde sdd yi 1tb yapıp isteğe bağlı olarak işlemciyide 245FK yapabilirsinz ve çok daha F/P olur.
daha makul oldu eyw da şimdide ram kafamı yoruyor 16 az değil mi?

SIKINTI NERDE BİLİYOR MUSUN
SIKINTI BİR SİSTEMİN FİYATININ YÜKSEK OLMASINDA OLMAMASINDA DEĞİL

ekran kartının vrami canımı sıktı diye düşüncede olan birisinin
acaba bu bütçelerde daha iyi ekran kartlı bir sistem alsam ama rami şimdilik 16 gb da tutsam
16 gb ram de süründürmez ilerde eklerim
ama ekran kartını upgrade etmek daha yorucu ve masraflı bir iş

düşüncesinde olmaması

şu yazıdan sebep yarım saat internetim mi kötü ekran kartı neden 5070 e güncellenmedi diye düşündüm meğer 5060mış bu para verilmez buna 50-55k civarına 5070 liler bulunuyor
25k fark istiyor:) yükseltmem absürt olurdu sadece ssd ve ramde yükseltme yapmıştım göründüğünden farklı olanlar onlardı

Yukarıda şu öneri geldi de ram sıkıntı şu şkilde de değer mi acaba?

OEM DETAY 59.253,49TL
Ürün Adı
Adet
MSI PRO H810M-B 6400MHz OC DDR5 Soket 1851 M.2 HDMI DP USB-C mATX Anakart 1
INTEL Core Ultra 5 245KF 4.2GHz 24MB Önbellek 14 Çekirdek 1851 3nm Tray İşlemci 1
MSI GeForce RTX 5070 12G INSPIRE 3X OC GDDR7 DLSS 4 192 Bit Ekran Kartı 1
GoodRam 16GB IRDM 5600MHz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram 1
Lexar 1TB NQ790 Gen4 M.2 2280 SSD 7000MB Okuma / 6000MB Yazma 1
EXCAVATOR V90 9cm RGB Kule Tipi Siyah İşlemci Soğutucu 1
FAZEON F11 750W 80+ Bronze Tempered Glass Mesh 4x RGB Fanlı Siyah ATX Bilgisayar Kasası 1

25k fark istiyor:) yükseltmem absürt olurdu sadece ssd ve ramde yükseltme yapmıştım göründüğünden farklı olanlar onlardı

Yukarıda şu öneri geldi de ram sıkıntı şu şkilde de değer mi acaba?

OEM DETAY 59.253,49TL
Ürün Adı
Adet
MSI PRO H810M-B 6400MHz OC DDR5 Soket 1851 M.2 HDMI DP USB-C mATX Anakart 1
INTEL Core Ultra 5 245KF 4.2GHz 24MB Önbellek 14 Çekirdek 1851 3nm Tray İşlemci 1
MSI GeForce RTX 5070 12G INSPIRE 3X OC GDDR7 DLSS 4 192 Bit Ekran Kartı 1
GoodRam 16GB IRDM 5600MHz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram 1
Lexar 1TB NQ790 Gen4 M.2 2280 SSD 7000MB Okuma / 6000MB Yazma 1
EXCAVATOR V90 9cm RGB Kule Tipi Siyah İşlemci Soğutucu 1
FAZEON F11 750W 80+ Bronze Tempered Glass Mesh 4x RGB Fanlı Siyah ATX Bilgisayar Kasası 1
değer rami sonra da ekleyebilirsin ama ekran kartı işlemci yükseltmek o kadar kolay olmaz 2. elde ram al tak taş gibi sistem olur

SIKINTI NERDE BİLİYOR MUSUN
SIKINTI BİR SİSTEMİN FİYATININ YÜKSEK OLMASINDA OLMAMASINDA DEĞİL

ekran kartının vrami canımı sıktı diye düşüncede olan birisinin
acaba bu bütçelerde daha iyi ekran kartlı bir sistem alsam ama rami şimdilik 16 gb da tutsam
16 gb ram de süründürmez ilerde eklerim
ama ekran kartını upgrade etmek daha yorucu ve masraflı bir iş

düşüncesinde olmaması
sakin knk sende, yeniyim her gün sistem toplamıyorum sonuçta ama tabi düşünmem gerekirdi dediğin gibi bir öneri geldi o daha makul olur gibi muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

değer rami sonra da ekleyebilirsin ama ekran kartı işlemci yükseltmek o kadar kolay olmaz 2. elde ram al tak taş gibi sistem olur
çok mantıklı, makul, final öneri bu olsun derdimde sence hazır kasaya verilebilecek para mı yukarıda mantıklı değil 40 50klık paket diyenler var.

sakin knk sende, yeniyim her gün sistem toplamıyorum sonuçta ama tabi düşünmem gerekirdi dediğin gibi bir öneri geldi o daha makul olur gibi muhtemelen
sakin diyorsun da gergin değilim ki
hakaret yok
dalga yok

olaya odaklanman için söyledim
bakış açını değiştir diye
kötü bir niyetim yok inan

çok mantıklı, makul, final öneri bu olsun derdimde sence hazır kasaya verilebilecek para mı yukarıda mantıklı değil 40 50klık paket diyenler var.
O 5070 li sistemi üstte attığım özelleştirme linkiyle alabilirsin, fazeon kasayla 9cm soğutmayla vs alma onu alırken de.

nasıl bir şey istediğine bağlı 5060 225f işimi görür dersen 37.5kya da var

75K verip 5060 almak baştan saçmalık zaten. Üstüne kalan parçalar da kötü komple para israfı olmuş.

Ben vatanda bir sistem görmüştüm, anakartı yükseltmeye 8K istiyordu yükseltilen anakartın yine aynı sitedeki satış fiyatı 7K idi 😂
dünyanın en saçma şeyi durumunda zaten bir parça eklemişsin belli bir fiyata mesela 5 k fiyat biçtin indirim de koyma 6k eklersen 11 oluyor tarzında sat onların hesabına göre sanki iki anakart alıyormuşsun gibi oluyor yükseltmede iki ürün parası alıyor kötü adamlar

Var da kartla almak daha mantıklı. Paraf ve Axess yok maalesef.
nalet olsun adamım acil para lazım 😂

arkadaş trendyoldan bunun yarısı sistem alacaktı bu fiyata azcık bilgimle yardım edeyim dedim daha iyisi bunu buldum nerden araştırmamı önerirsin daha f/p bişey için indirim kovalatıp parça toplamasını söyledim fakat hazır paket almak istiyor

dimi dimi, onu sistemden çıkarıyım ben ayrı alırım desem onuda kabul etmezler ya kazıklan ya daha az kazıklan
bunları gördükçe boykot edesim geliyor da tek birinin isteğiyle bir şey değişmicek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,978
Üyeler
196,866
Son üye
cagtn
Geri