Işlemci Yükseltme Önerisi

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim kasa maks 160 destekliyor bu 158 miş 2 milim kalıyo bu sıkıntı olur mu . bide ileride mesela am5 e 9700x e geçsem onları soğutur mu
158 değil 160 yazıyor sitesinde

buna da bakabilirsin ama fanlar yüksek devirde biraz sesli çalışıyormuş sanırım https://www.amazon.com.tr/dp/B0G8L2MKFD

Son düzenleme:

buna da bakabilirsin ama fanlar yüksek devirde biraz sesli çalışıyormuş sanırım https://www.amazon.com.tr/dp/B0G8L2MKFD
bunun görüntüsü güzel değil o kapalı kutu gibi olaan daha güzel .

önceki attığında am5 yazıyor herhalde am4 e uyumlu değil

bunun görüntüsü güzel değil o kapalı kutu gibi olaan daha güzel .

önceki attığında am5 yazıyor herhalde am4 e uyumlu değil
uyumlu, kit çıkıyor içinden
kapalı kutu 160mm kasan da 160mm destekliyor sığmama ihtimali var milimetrik olarak

uyumlu, kit çıkıyor içinden
kapalı kutu 160mm kasan da 160mm destekliyor sığmama ihtimali var milimetrik olarak
158mm imiş o ocypsus delta . 2 milim kalıyor o 2 milim soğutucuyu boğarsa kasa camını cıkarırım ya

158mm imiş o ocypsus delta . 2 milim kalıyor o 2 milim soğutucuyu boğarsa kasa camını cıkarırım ya
Ekran görüntüsü 2026-06-01 122942.webp

Ekran görüntüsü 2026-06-01 123018.webp

yine de sığabilir ama garantisini vermiyorum yani :D
ben de segotep veya 1st player gibi markalar yerine ocypus almak isterdim ama dikkat etmek lazım kasaya

https://pckolik.com.tr/urun/CY12LD-BK 160mm
segotep fz6 pro 152mm
ocypus a62 ex digital 160mm
sen seçersin artık

arasındada 1000tl fark var değer mi

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

yine de sığabilir ama garantisini vermiyorum yani :D
ben de segotep veya 1st player gibi markalar yerine ocypus almak isterdim ama dikkat etmek lazım kasaya

https://pckolik.com.tr/urun/CY12LD-BK 160mm
segotep fz6 pro 152mm
ocypus a62 ex digital 160mm
sen seçersin artık
ocypus premium hissettiriyo aynı fiyat ben ocypus alcam peki 5600 mü 5600x mi almalıyım

5600 al geç 5600x ile aynı hemen hemen
5500'den net daha iyi fark var yani

son bise sorcam .a320m i 1000 tl ye satıp 3000e b450 alıp
oc yapmaya değer mi
2. el alabilirsin b450, 0 alınmaz bence

2. el b550 de olabilir

Şu an am4 tarafında güncellik ve f/p açısından en mantıklı seçenek 5600. Fiyatı hala haddiden tuzlu fakat diğer seçeneklere göre en iyisi. İkinci el piyasası bile yeni yeni 4-4.5 civarlarına geriledi.
Piyasası da bi tık hareketsiz olduğundan tek almak mantıklı değil, onun yerine ikinci elde mb+cpu, mb+cpu+ram ya da fan ile birlikte satılan toplu halleriniyle uyguna gelebiliyor.
Anakartı değiştirmeye de sıcak bakıyorsan işine gelir, fakat uğraştığına değer mi? Orasın sana, ve biraz da şansına bağlı.

Ek olarak r5 3600 gibi bir seçenek de var. Sadece valo-cs-pubg gibi işlemci bazlı oyunları oynuyorsan 5500'e göre daha stabil performans verir.
Tekli işlemci performansı olarak 5500'den zayıf, fakat toplam önbelleğinden dolayı işlemci bazlı oyunlarda %1/%0.1'lik fps değerini toparlar, anlık bomba patlamaları ya da karışık çatışmalarda anlık drop yemek yerine daha stabil fps alırsın. En ucuz, hatta belki de cebinden para çıkartmayacak seçenek bu. Ama sağlam bi fark görmek istiyorsan hala 5600.

-Az önce muhabbeti geçen soğutucu yüksek ihtimal sığar. Çünkü fan ve kasa üreticileri genellikle 1-1,5cm kadar "ne olur ne olmaz payı" bırakırlar.
-Windows taraflı optimizasyon da bi hayli önemli. Format atabileceksen sıfırdan atlasos, atamayacaksan da winutil ve o&o shutup10 gibi araçları öneririm. Özellikle atlas bende büyük fark yaratmıştı.

Şu an am4 tarafında güncellik ve f/p açısından en mantıklı seçenek 5600. Fiyatı hala haddiden tuzlu fakat diğer seçeneklere göre en iyisi. İkinci el piyasası bile yeni yeni 4-4.5 civarlarına geriledi.
Piyasası da bi tık hareketsiz olduğundan tek almak mantıklı değil, onun yerine ikinci elde mb+cpu, mb+cpu+ram ya da fan ile birlikte satılan toplu halleriniyle uyguna gelebiliyor.
Anakartı değiştirmeye de sıcak bakıyorsan işine gelir, fakat uğraştığına değer mi? Orasın sana, ve biraz da şansına bağlı.

Ek olarak r5 3600 gibi bir seçenek de var. Sadece valo-cs-pubg gibi işlemci bazlı oyunları oynuyorsan 5500'e göre daha stabil performans verir.
Tekli işlemci performansı olarak 5500'den zayıf, fakat toplam önbelleğinden dolayı işlemci bazlı oyunlarda %1/%0.1'lik fps değerini toparlar, anlık bomba patlamaları ya da karışık çatışmalarda anlık drop yemek yerine daha stabil fps alırsın. En ucuz, hatta belki de cebinden para çıkartmayacak seçenek bu. Ama sağlam bi fark görmek istiyorsan hala 5600.

-Az önce muhabbeti geçen soğutucu yüksek ihtimal sığar. Çünkü fan ve kasa üreticileri genellikle 1-1,5cm kadar "ne olur ne olmaz payı" bırakırlar.
-Windows taraflı optimizasyon da bi hayli önemli. Format atabileceksen sıfırdan atlasos, atamayacaksan da winutil ve o&o shutup10 gibi araçları öneririm. Özellikle atlas bende büyük fark yaratmıştı.
ben daha fazla fps istiyorum niye ryzen 5 3600 alayım 5600 alıcam soğutucuyuda yarın alıcam ama işlemciyi 1 2 ay sonra . soğutucuyu denemem gerekir mi 5500 e takmak istemiyorum bu soğutucuyu. bende ozel iso kurulu kendim yaptım sıkıntı yok o konuda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,992
Üyeler
196,868
Son üye
Pixelinho
Geri