Öneri Fazeon X27f181qs 27″ 180hz 0.5ms Fast Ips 2k Monitör İncelemesi

Mike Ross

80+
Reaksiyon skoru
69
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kısıtlı bütçeyle 2K monitör ararken bu monitöre denk gelmiş ve fiyatını uygun bulup almayı düşünmüştüm. Ama hakkında hiç inceleme yoktu gerek forum gerek youtubeda vs. Yine de incelemesini ben yaparim lan diyip almak istedim. :blobdance: Monitörü 2-3 gündür kullanıyorum. Şuana kadar yaşadığım deneyimi ve monitörün testlerine burada yer vermeye çalışacağım. Monitörler hakkında çok bilgim yok, dolayısıyla yanlışım olursa düzeltmem için yanıtlarsanız çok sevinirim. Ben monitörü aşağıdaki linkten 5.700TL'ye aldım. Şuan 6.200TL olmuş nedense o.O2. Testleri ve yorumumu aşağıda görebilirsiniz.

Kutu İçeriği

Monitörün kutusu normal monitörlerden farksız. Monitörün kendisi, 1 adet DP kablosu, monitör ayağı, vidalar çıkıyor. Etrafı köpükle sarılıydı. Normal yeterli bir monitör kutusu anlayacağınız.

Masada Duruşu ve Monitör Ayağı

Monitör ne fazla ağır ne fazla hafif. Ortada bi yerde olmuş ağırlığı 27" bir monitöre göre. Ama monitörün ayağı hiç güven vermiyor. Metal yapılı sağlam malzemeden yapılsa da 27" bir monitör için yetersiz seviyede. He kullanılmaz mı kullanılır rahatça. Öyle düşer müşer olayı görmedim kullanırken monitör ayağıyla. Şuan NB F80 ile kullanıyorum. İlk başta arkasındaki daire RGB halkası yüzünden takmada zorlansam da sıkıntısızı oturdu. VESA desteği var monitörün yani. Bu arada monitörün kendi ayağı monitöre oturmalı bir mekanizmaya sahip. Monitöre vidadayla bağlanmıyor. İlk başta sağlam değil gibi gelse de yeterince tutuyor monitörü. Kolay kurulum için güzel olmuş.

Tasarım

Monitörün tasarım bana göre eh işte olmuş. Özellikle menü tuşları çok düz. Kolay anlaşılabilir semboller kullanılabilirdi. Çok kaba duruyor monitörün önünde. Onun dışında arkası klasik gaming monitörler gibi. Ufak tefek desenlerle zenginleştirilmeye çalışılmış. Monitörün çerçeveleri önceki monitörüm R24e'ye göre biraz daha kalın. Fiyatına göre normal karşılıyorum bunu. Rahatsız da etmiyor bu arada. Ekranın büyüklüğü kamufule ediyor ki çok göze batmıyor zaten. Arkasındaki RGB halka sabit geçişli yanıyor. Rengini değiştiremiyorsunuz. (ya da ben bir türlü bulamadım :unsure:). Monitörün OSD menüsü de Türkçe bu arada. Benim için bir artı bu. Kolay anlaşılabilir güzel bir detay olmuş.

1780328396399.webp
1780328366063.webp
1780328607221.webp
1780331214405.webp

Ekran Kalitesi ve Testler

Gelelim asıl kısma ekrana. Öncelikle şunu söyleyeyim, önceden R24e (1080p) bir monitör kullanıyordum. Bu monitöre geçmek benim için çağ atlamak gibiydi. Gerek ekran kalitesi gerek boyut vesaire çok iyi geldi. Öncelikle monitörün ekranı bence fiyatına göre oldukça yeterli. Beyazlar, siyahlar, yeşil ve maviler insani tatmin ediyor. Burda tek gözüme çarpan nokta kırmızı. Dostlar monitörde kırmızı renkler pek iyi değil. Kırmızıyı turuncuya yakın lanse ediyor. Ya ben kontrast ayarlarını falan yapmadım ya da paneli böyle. Aşağıda eski monitörüm ile olan karşılaştırmalardan belli olduğu kadar görebilirsiniz. Alıştıktan sonra rahatsız etmiyor bu arada. İlk başta yadırgasam da şuan hiç gözüme batmıyor. Kiraz ve Araba fotoğraflarında solda gördüğünüz FAZEON sağda gördüğünüz Lenovo R24e.
1780329729530.webp
WhatsApp Image 2026-06-01 at 17.22.5a5.webp
1780330298603.webp
FAZEON X27F181QS

1780330994261.webp
FAZEON X27F181QS
FAZEON X27F181QS

Bu dışında ekranı sorunsuz keyifle kullanıyorum. Gerek videolarda gerek FH6'da, Pragmata'da keyifli bir şekilde oyun oynadım. Verdiğim paraya göre gayet tatmin etti beni bu monitör. Yenileme hızı konusunda 180Hz destekliyor. Önceki monitörüm de 180Hz'di. İkisini yan yana kıyasladığımda aralarında fark yok. Birebir aynılar diyebilirim yenileme hızı noktasında. CS2 ve Valorant oynayışımda hiç bir problemle karşılaşmadım. Ghosting konusunda monitörde gözle farkedilemeyecek kadar az bir ghosting var sanırım. Önceki monitörümde bu biraz daha fazla, arkasındadaha fazla iz bırakıyor FAZEON'a göre. Bence gayet başarılı. Flicker noktasında ise flicker testinde hiç flicker yapmadı. Belli bir noktadan sonra çok hızlı yanıp söndüğü için ben anlayamadım. Gözümle gördüğüm bir flicker yok monitörde. Ghosting, flicker gibi testleri aşağıya link bırakıcam. Ordan siz daha rahat inceleyebilirsiniz. Işık süzmesi kenarlardan biraz var kabul edilebilir seviyede. Bu fiyat bandındaki her monitörde ışık süzmesi var sanırım zaten. FAZEON'daki R24e'ye nazaran daha az hatta. Özetle gayet iyi performans veriyor benim için ekran konusunda. Memnunum.:peped:

FAZEON X27F181QS GHOSTING TESTİ

FAZEON X27F181QS FLICKER TESTİ

FAZEON X27F181QS EKRAN TESTİ (SOL FAZEON X27F181QS - SAĞ Lenovo R24e)

- Dostlar özetle daha önce 2K monitör kullanmayıp 1080p'den geçen biri olarak ben monitörü çok beğendim. Forumlarda monitörün önerilmeme sebebinin incelemesinin olmaması diye düşündüğümden yayınlamak istedim. Buradaki çoğu şey kendi düşüncem. Yanlış bilgilendiriğim veya merak ettiğiniz bir şey varsa belirtebilirsiniz. Benden bu kadar, teşekkürler.:peepokalp:

Ekler

• 1780330194317.webp
    1780330194317.webp
    226.1 KB · Hit: 11
eline sağlık bende bu seriden 2k monitör arıyordum işin komiği bende r24e kullanıyorum fazeonun bu 120hz i ile bunun arasında kaldım ışık sızması gibi sorunu var mı ben en çok ona takıldım

eline sağlık bende bu seriden 2k monitör arıyordum işin komiği bende r24e kullanıyorum fazeonun bu 120hz i ile bunun arasında kaldım ışık sızması gibi sorunu var mı ben en çok ona takıldım
odam karardığında fotoğraf video çeker eklerim buraya hala kararmadı ekleyecektim ekleyemedim :D

Almayı düşünüyordum sağol işime yaradı bu bilgiler

ya yemin ederim inceleme vs hiçbir cacık yoktu ondan teredütteydim birden sen önüme düştün bide aynı monitör ile kıyas yapıyorsun şanslı günümdeyim :hoba:
1780338284060.webp

Işık sızması böyle fiyatına göre gayet kabul edilebilir. Pahalı monitörlerde bile olabiliyor bazen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ölü piksel çıkmadı bu arada yazmayı unutmuşum

Alıntıyı görüntüle

Işık sızması böyle fiyatına göre gayet kabul edilebilir. Pahalı monitörlerde bile olabiliyor bazen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ölü piksel çıkmadı bu arada yazmayı unutmuşum
telden daha belirgin gözüktüğünüde düşünürsek gayet yeterliymiş . teşekkürler hocam aydınllattığınız için tekrardan hayırlı olsun :peepokalp:

Hocam bende 1080Pden bu monitör ile 2K ya geçiş yapacağım, incelemenizde tek şeye takıldım, renkler lenovoya göre gerçekten çok farklı, oyun oynarken veya film izlerken renklerden rahatsız oluyormusunuz?

Hocam bende 1080Pden bu monitör ile 2K ya geçiş yapacağım, incelemenizde tek şeye takıldım, renkler lenovoya göre gerçekten çok farklı, oyun oynarken veya film izlerken renklerden rahatsız oluyormusunuz?
henüz film izlemedim ama youtubedan izlediğim videolarda ve oynadığım forza 6 da gayet güzeldi renkler öneririm. Lenovoya göre daha düşük renk bakımından ama 2k olması onu kapatıyor merak etmeyin

henüz film izlemedim ama youtubedan izlediğim videolarda ve oynadığım forza 6 da gayet güzeldi renkler öneririm. Lenovoya göre daha düşük renk bakımından ama 2k olması onu kapatıyor merak etmeyin
Tamamdır hocam size güvenerek alıyorum güzel çıkması umuduyla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri