F/P Toplama Pc Donanım Öneri (Anakart İşlemci SSD ve Ram Var)

Semih448

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba. bu parçalar bende var ama eksik kalan parçalar var ekran kartı psu hatta kasa gibi.

işlemciden yanada biraz tereddütteyim eminde olamadım ucuz yollu bir pc yapayım derdindeyim.
rise online oynayacağım idare etsin beni yeter. güncel donanımlarımdan değiştirmem gereken varmı tavsiyenizi bekliyorum.

donanımlarım:
anakart: b450 Tomahawk max
işlemci :ryzen 5 3600
ram: trident z neo 8x2 3600 mhz
ssd :samsung 960 evo 250 gb pcı Express nvme 3.0 m2 ssd

şimdiden teşekkürler

Kanka ssd yetmeyebilir ve işlemci biraz zayıf kalabilir genel olarak ama anladığım kadarıyla çok para harcamadan ortalama açılsın oyun oynatsın mantığında yapmak istiyorsun bütçen ne senin ekran kartına falan ne kadar ayırdın ?

Arkadaşlar merhaba. bu parçalar bende var ama eksik kalan parçalar var ekran kartı psu hatta kasa gibi.

işlemciden yanada biraz tereddütteyim eminde olamadım ucuz yollu bir pc yapayım derdindeyim.
rise online oynayacağım idare etsin beni yeter. güncel donanımlarımdan değiştirmem gereken varmı tavsiyenizi bekliyorum.

donanımlarım:
anakart: b450 Tomahawk max
işlemci :ryzen 5 3600
ram: trident z neo 8x2 3600 mhz
ssd :samsung 960 evo 250 gb pcı Express nvme 3.0 m2 ssd

şimdiden teşekkürler
2. el mi topluyorsun

2. el mi topluyorsun
evet 2. el topluyorum hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kanka ssd yetmeyebilir ve işlemci biraz zayıf kalabilir genel olarak ama anladığım kadarıyla çok para harcamadan ortalama açılsın oyun oynatsın mantığında yapmak istiyorsun bütçen ne senin ekran kartına falan ne kadar ayırdın ?
evet kanka biraz öyle bir pc olacak. 2.el topluyorum parçaları zaten. geriye bi 12 k civarı en fazla 15k civarı param var knk

Rx 6700 xt / iyi modelleri 9000 TL’ye vardı
Nvidia olsun dersen 12 gb 3060 / 8000’e falan bulunur
NZXT C750 Psu (C tier) 3200 TL(ileride sistem yükseltirsen bu Psu her türlü destekler)
Kasa Atx olsun gerisi önemli değil. 4 fanlı ucuz bir mesh alabilirsin.
İşlemci soğutucu olarak 4 veya 6 bakır borulu bir kule tipi seç.

Sanırım bütçe içerisinde kalıyor hesaplayınca

Rx 6700 xt / iyi modelleri 9000 TL’ye vardı
Nvidia olsun dersen 12 gb 3060 / 8000’e falan bulunur
NZXT C750 Psu (C tier) 3200 TL(ileride sistem yükseltirsen bu Psu her türlü destekler)
Kasa Atx olsun gerisi önemli değil. 4 fanlı ucuz bir mesh alabilirsin.
İşlemci soğutucu olarak 4 veya 6 bakır borulu bir kule tipi seç.

Sanırım bütçe içerisinde kalıyor hesaplayınca
teşekkrü ederim <3

teşekkrü ederim <3
Rica ederim, yazmayı unutmuşum ama Psu’yu sıfır fiyatından yazdım.

2. El alacaksan alttaki listeden tier kontrolü yapman iyi olur. Az kullanılmış (2-3 sene) C tier ve üstü psuları seçmen daha iyi olur. Mümkünse garantili olsun elbette. Ben psuda 0 olsun garanti olsun derim hep ama tercih senin

evet 2. el topluyorum hocam

evet kanka biraz öyle bir pc olacak. 2.el topluyorum parçaları zaten. geriye bi 12 k civarı en fazla 15k civarı param var knk
Bro o zaman 6700xt al ikinci elde veya amd istemezsen 3060ti veya düz 3060 arkadaşın dediği gibi seni baya götürür. bir tane de 650 750w psu lu kasa alırsın marka modeline çok takılma kasanın psu iyi olsun yeter. Burst assasin kule tipi soğutucu al bir tane de. Sana fazlasıyla yeter ama ssd çabuk dolar ona ileride bir çözüm bulman gerek maalesef.

Rica ederim, yazmayı unutmuşum ama Psu’yu sıfır fiyatından yazdım.

2. El alacaksan alttaki listeden tier kontrolü yapman iyi olur. Az kullanılmış (2-3 sene) C tier ve üstü psuları seçmen daha iyi olur. Mümkünse garantili olsun elbette. Ben psuda 0 olsun garanti olsun derim hep ama tercih senin

tamamdır hocam olmadı sıfır alırım tşk ederim

Bro o zaman 6700xt al ikinci elde veya amd istemezsen 3060ti veya düz 3060 arkadaşın dediği gibi seni baya götürür. bir tane de 650 750w psu lu kasa alırsın marka modeline çok takılma kasanın psu iyi olsun yeter. Burst assasin kule tipi soğutucu al bir tane de. Sana fazlasıyla yeter ama ssd çabuk dolar ona ileride bir çözüm bulman gerek maalesef.
hmm tamam kanka bakayım onların fiyatına da. ssd şimdilik yeter tek oyun oynuyorum zaten :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,858
Üyeler
196,832
Son üye
vision404
Geri